Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 153
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

pinkmoon napisał(a):
Nie podoba mi się ten brak informacji na wątku :shake: pisałam w zeszłym tygodniu PW do Ewy (Ewa i flatki), ale nie dostałam odpowiedzi...

Z tego co wiem Ewa nie ma dostępu do internetu. Jakieś komplikacje.

Posted

Po trzech tygodniach braku dostępu do netu znów jestem.
Niestety nie mam dobrych informacji: Tollerek jest kolejnym psem z Boguszyc, który uciekł z miejsca - wydawałoby się - nadzwyczajnie strzeżonego i zabezpieczonego. Oczywiście były poszukiwania na szeroką skalę, zawiadomieni wójtowie i weci w bliższej i dalszej okolicy, nic ...
Zaraz po jego zaginięciu wysyłałam PW do osób tutaj aktywnych, myślałam, że do wszystkich, okazało się, że nie - przepraszam.
Z pieniędzy wpłacanych na niego na konto OSz nic nie poszło jeszcze do moich koleżanek, więc ofiarodawcy mogą w porozumieniu z osobami mającymi wgląd w konta Fundacji zadecydować, na jaki cel mają pójść.
Oczywiście, wciąż wierzę, że psa znajdziemy ale jego podejście do człowieka jest takie, że prawie nie ma szans na reedukację.
Ja wiem jedno - już nigdy nie każę zamknąć się mojej intuicji, bo gdybym jej posłuchała, Toller zostałby w Boguszycach na swoim wybiegu dalej gnębiony przez stado, ale chociaż najedzony...

Posted

Intuicji czesto warto sluchac, ale kazdy ma na tym polu jakies wpadki.
Tez raz nie posluchalam i do tej pory sobie w brode pluje..
Faktem jest, ze pies byl w, jak sama piszesz, dobrze zabezpieczonym miejscu i pod dobra opieka.
Takie sytuacje sie zdarzaja. Mozemy miec tylko nadzieje, ze mimo wszystko pies sie odnajdzie i ze akcja poszukiwawcza trwa nadal?

Co do wplat na subkonto na tego psiaka, widzialam, sa pojedyncze przelewy.
Wszystkie osoby, ktore wplacily prosze o wyslanie mi maila i podanie kwoty i jak sie da, to mniej wiecej kiedy byla wplata.
Oczywiscie pieniadze sa do zwrotu, chyba ze postanowicie inaczej i wybierzecie innego potrzebujacego z Boguszyc.
Ale od kazdego prosze wyrazna dyspozycje co mamy zrobic.I jesli mozna, to koniecznie w mailu.
a.kosiniak@gmail.com

Jesli mozna, to wyciagi posprawdzam w weekend.

Posted

Minal tydzien i dyspozycje, co do wplat na hotel Tollerka dostalam tylko od jednej osoby.
Od Pinkmoon. Zdecydowala zeby pieniadze przekazac innemu potrzebujacemu Boguszkowi. Kwota 15 zl zostaje wiec "zamrozona" na subkoncie.
Bardzo prosze o maile od innych, ktorzy wplacili.

Czy nie ma zadnego sladu po Tollerku>?Jakies wiesci?

• 3 weeks later...
Posted

Sluchajcie, ja Was bardzo prosze o pomoc.
Pieniadze sa zamrozone. Jesli osoby, ktore wplacily chca zwrotu, to od razu wyslemy.
Jesli chca je przeznaczyc na inne hotelowane zwierzaki lub po prostu na leczenie, to mozemy wskazac co jest napilniejsze.
W kazdym badz razie musze wiedziec co dalej robic.

Podaje inicjaly osob,ktore wplacily, nie wolno mi podawac nazwisk):

Bardzo prosze te osoby o kontakt pod adres mailowy
: a.kosiniak@gmail.com lub tel 603 592 070.

M.K.
J.S.
M.R.
CoolCaty
J.C.

Posted

Matko jedyna...po co na drugie((
No nic..nie wiem, czy dziewczyny maja juz net...jak nie maja to troche poczekamy na wyciag z drugiego.
Jednak bez netu ciezko..watki mialysmy zakladac nowe, na zdjecia kilka osob czeka.

Juz dwie osoby zgodzily sie zeby wplacone pieniadze zostaly dla innego psa.
Na przyszlosc najlepiej zbierac takie wplaty na konkretnego psiaka na subkonto. Jasniej, przejrzysciej :-) Nie ma na nim nic poza nimi. A na ogolnym wszystko, wyplaty, rachunki itd.
Dziekuje, ze tam przekleilas. Wazne jest dla mnie zeby dyspozycja co dalej przyszla na mail. To takie jakby oficjalne potwierdzenie :-)