Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wydaje mi się, że on musi najpierw trochę dojść do siebie i zaufać ludziom w tym hoteliku... Jest mooocno wystraszony, a pamiętajcie ile piesów z OS uciekło. Wątpię, żeby był np. w stanie chodzić na smyczy...

• Replies 153
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Może uda się wyrwac tego pieknego ,płomiennego -rudego psa -Tollerka i trafi do dt -ajk już jest w planach .Trzymamy za to kciuki .W górę piesku !!

Posted

Zofia.Sasza napisał(a):
Wydaje mi się, że on musi najpierw trochę dojść do siebie i zaufać ludziom w tym hoteliku... Jest mooocno wystraszony, a pamiętajcie ile piesów z OS uciekło. Wątpię, żeby był np. w stanie chodzić na smyczy...

Może - gdyby był tak przerażony jak Sonia :-( - zastosować jakąś łagodną kurację uspokajającą?......
Maleńkiej sparalizowanej ze strachu Elzie (jest teraz u Wiosny), która nie chciała jeść bardzo to pomogło w początkowym okresie... Teraz to już zupełnie inny piesek!

Niech już żaden więcej przerażony nieszczęśnik nie błąka się niewiadomo gdzie.....

Posted

Kupiłam dla niego szelki, będzie w nich chodził u dziewczyn. Wybiegi są duże, z podmurówką, w przeciwieństwie do "Dżozefków" po siatce nie wdrapuje się ( chyba).
DT w jego przypadku jest konieczny - nie oddałabym nikomu psa lękliwego, zanim nie określi się, czy nie ma agresji.
No i męczy mnie myśl, co zrobimy, jeżeli Tollerek będzie miał "odpały", czy znajdziemy mu odpowiedzialny dom ?

Posted

Ewa i flatki napisał(a):
Kupiłam dla niego szelki, będzie w nich chodził u dziewczyn. Wybiegi są duże, z podmurówką, w przeciwieństwie do "Dżozefków" po siatce nie wdrapuje się ( chyba).
DT w jego przypadku jest konieczny - nie oddałabym nikomu psa lękliwego, zanim nie określi się, czy nie ma agresji.
No i męczy mnie myśl, co zrobimy, jeżeli Tollerek będzie miał "odpały", czy znajdziemy mu odpowiedzialny dom ?

Nie kracz, koleżanko! Jakie odpały? Dobrze będzie! A co do wyłażenia z boksu, to on na pewno nie wyłazi. Na tym jego wybiegu jest siatencja góra 1.20m. Jeśli tam nie wyłazi, to i gdzie indziej nie będzie. ;)

Posted

Ewa i flatki napisał(a):
Mamy z Donacją zaplanowane na środę przewiezienie rudaska do Wiskitek - trzymajcie kciuki za powodzenie akcji !

zaciśnięte mocniutko!

Posted

No to część pierwsza planu została dziś zrealizowana: przewiozłyśmy z ciotką Donacją Tolka do Wiskitek do Hani i Ani.
Psiak przy łapaniu go na wybiegu pełnym psów doznał stresu i nasza nieoceniona Cool Caty ( dzięki, dzięki, dzięki) zaordynowała mu środek uspokajający. Założyłyśmy mu szelki z adesówką, smycz, kaganiec i został zataszczony przez panią Marzenę do auta.
Podróż zniósł spokojnie, przekładał się tylko z boku na bok.
Po wjezdzie na teren hoteliku i otwarciu klapy, wyskoczył i zaszył się w trawkę. Dopięłyśmy do smyczy jeszcze 10 metrów linki i zostawiłyśmy biedaka w spokoju, żeby doszedł do siebie po tym całym potwornie stresującym go popołudniu.
Trzymajcie kciuki, pies boi się i ludzi i psów, miał w Boguszycach naprawdę marnie.