Zofia.Sasza Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Hania napisał(a):Rodowodowe jest Lala, ale jakoś się nie przestawiłyśmy :evil_lol: La-la-la-la-la-la, bucik ci się rozwala!!! :diabloti: Straszne imię. Całkiem nie pasuje... Quote
donacja Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Co tam u Tollerka? Szykuje się już do podróży? Quote
Ewa i flatki Posted June 30, 2009 Author Posted June 30, 2009 Jutro Jaga jedzie do nowego domku i miejsce dla Tollerka jest wolne. Tylko, ile mamy pieniędzy na niego? Quote
Toller Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 Co u Rudzizny? WIadomo ile jest kasy, i czy Rude pojedzie do DT? Quote
Ewa i flatki Posted July 4, 2009 Author Posted July 4, 2009 Kurczę, nie ogarniam wszystkiego ... Miejsce jest, tylko musimy wiedzieć, na ile czasu mamy kasę na pobyt i jedzonko. No i chyba szelki jakieś muszę mu nabyć na nową drogę życia, ale to po drodze do Boguszyc można załatwić, "Ara" po trasie jakby :razz: Quote
Ewa i flatki Posted July 4, 2009 Author Posted July 4, 2009 Edytowałam i zaktualizowałam pierwszy post. Są w nim wymienione wszystkie wpłaty na kont O.Sz. o których wiem, że są na rzecz psiaka. Może Anna_33 tu zajrzy i sprawdzi, czy wszystko ujęłam. No i proszę o wsparcie :razz: Zaplanowałyśmy z cioteczkami pewną akcję na rzecz Tollerka, szczegóły jak słowo stanie się ciałem :cool3: Quote
teapot Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 Ewa i flatki napisał(a): Zaplanowałyśmy z cioteczkami pewną akcję na rzecz Tollerka, szczegóły jak słowo stanie się ciałem :cool3: A Tollerek Belwederem??? Quote
Anna_33 Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Dzis sprawdze stan konta, moze cos jeszcze przybylo :-) Quote
pinkmoon Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Wpłaciłam 15 zł na rudego cudaka, malutko, ale na pewno też się przyda ;) Ale ale, czy dobrze zrozumiałam z pierwszego posta, że psiak jedzie na płatny tymczas, ale kwoty wymienione na początku to nie deklaracje a wpłaty jednorazowe? Co będzie, jeśli minie opłacony termin a Tollerek nadal nie znajdzie domu? Quote
teapot Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Ewa i flatki napisał(a):Dzięki za wpłatę :loveu: Fakt - całość to wpłaty jednorazowe... I co radzicie ? Ewuś - a on ma na tollerowym forum wątek? Toller (chyba) pytała o możliwość zostanie wirtualnym opiekunem... Quote
Ewa i flatki Posted July 5, 2009 Author Posted July 5, 2009 Dzięki za wpłatę :loveu: Fakt - całość to wpłaty jednorazowe... I co radzicie ? Quote
Toller Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 teapot napisał(a):Ewuś - a on ma na tollerowym forum wątek? Toller (chyba) pytała o możliwość zostanie wirtualnym opiekunem... no pewno że ma wątek, ale nico to nie dało :( Pytałam, ale niestety 300 miesięcznie dawać nie mogę; na ogół jak zostawałam wirt.op. to około 50-100 mc wystarczało, no ale to nie były hoteliki a schrony. Quote
Ewa i flatki Posted July 5, 2009 Author Posted July 5, 2009 Jasne, że mało kto wydoli taką kwotę dawać co miesiąc, ale może w kilka osób będzie łatwiej :cool3: Quote
pinkmoon Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Może warto dopisać w tytule wątku, że potrzebne stałe deklaracje na DT? Ewa ma rację, wystarczy że znajdzie się kilka(naście?) osób które zadeklarują mniejsze sumy i pies będzie mógł spać spokojnie ;) Może przesadzam z tym patrzeniem w przyszłość, bo Tollerek jest w końcu mocno w typie dość rzadkiej rasy, więc pewnie duża szansa że szybko znajdzie dom, ale chyba lepiej mieć jakieś zabezpieczenie. Jak myślicie? Kosz tego DT to 300 zł/mc, zgadza się? Ja ze swojej strony mogę na dobry początek zadeklarować te 15 zł które już wpłaciłam każdego miesiąca tak długo, jak będzie trzeba. A jeśli Tollerek znajdzie dom szybciej, to deklaracje zawsze można przeznaczyć na wyciągnięcie następnego psiaka ze schronu. Quote
teapot Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Toller napisał(a):no pewno że ma wątek, ale nico to nie dało :( Pytałam, ale niestety 300 miesięcznie dawać nie mogę; na ogół jak zostawałam wirt.op. to około 50-100 mc wystarczało, no ale to nie były hoteliki a schrony. Toller- nawet nie śmiałam myśleć o całek kwocie! :oops: Przepraszam jeśli to tak zabrzmiało... Kurcze, myślałam, że hodowcy retriverów mają serducha tak wielkie jak ich psy... :-( Może wakacje i niewiele osób zauważyło. Quote
Ewa i flatki Posted July 5, 2009 Author Posted July 5, 2009 Dzięki za podpowiedzi - to mój pierwszy wątek na psach w potrzebie, więc trochę błądzę. Zaktualizowałam pierwszy post, wszystko muszę w nim zmieścić, bo oczywiście nie zarezerwowałam sobie kilku początkowych postów, ot- stara i głupia :oops: Quote
Zofia.Sasza Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 Takie napisałam: Przytulisko Ostatnia Szansa pod Rawą Mazowiecką. 700 psów, a wśród nich on. Mały, rudy płomyk - Tollerek. Spędził w tym strasznym miejscu niemal całe życie. Trzy koszmarne lata. Musi walczyć w stadzie o każdy kęs strawy, czasem - o byt. Wystraszony, nieufny, zapomniany. Dzięki wolontariuszom dla Tollerka zaświecił promyk nadziei. Szansa na to, że pod okiem behawiorysty i szkoleniowca pozbędzie sie obezwładniającego lęku i nauczy sie że człowiek to pełna miska, ciepłe posłanie, spokojny sen, a nie tylko gumowa pałka. Ty też możesz pomóc Tollerkowi. Musimy opłacić hotelik, w którym psiak dojdzie do siebie. Liczy sie każdy grosz. Dajmy mu szansę - on na to zasługuje... Quote
teapot Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 Zofia.Sasza napisał(a):Takie napisałam: Przytulisko Ostatnia Szansa pod Rawą Mazowiecką. 700 psów, a wśród nich on. Mały, rudy płomyk - Tollerek. Spędził w tym strasznym miejscu niemal całe życie. Trzy koszmarne lata. Musi walczyć w stadzie o każdy kęs strawy, czasem - o byt. Wystraszony, nieufny, zapomniany. Dzięki wolontariuszom dla Tollerka zaświecił promyk nadziei. Szansa na to, że pod okiem behawiorysty i szkoleniowca pozbędzie sie obezwładniającego lęku i nauczy sie że człowiek to pełna miska, ciepłe posłanie, spokojny sen, a nie tylko gumowa pałka. Ty też możesz pomóc Tollerkowi. Musimy opłacić hotelik, w którym psiak dojdzie do siebie. Liczy sie każdy grosz. Dajmy mu szansę - on na to zasługuje... DZIĘKUJEMY!!! :loveu::loveu::loveu: Quote
donacja Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 Tollerku, trzymam kciuki, żeby się udało i żebyś jak najszybciej wyjechał z Boguszyc. Quote
Chandler Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 Zofia.Sasza napisał(a):(...) Szansa na to, że pod okiem behawiorysty i szkoleniowca pozbędzie sie obezwładniającego lęku i nauczy sie że człowiek to pełna miska, ciepłe posłanie, spokojny sen, a nie tylko gumowa pałka. (...) Psy są bite? Gumowymi pałkami???!!! Quote
bumerang Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 Mogę zadeklarować co m-c 30 zł proszę o nr.konta. Quote
Toller Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 teapot napisał(a):Toller- nawet nie śmiałam myśleć o całek kwocie! :oops: Przepraszam jeśli to tak zabrzmiało... Kurcze, myślałam, że hodowcy retriverów mają serducha tak wielkie jak ich psy... :-( Może wakacje i niewiele osób zauważyło. ja mogę 40 na pewno, z doskoku moze byc wiecej. Quote
Recommended Posts