Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 153
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kurczę, nie ogarniam wszystkiego ...
Miejsce jest, tylko musimy wiedzieć, na ile czasu mamy kasę na pobyt i jedzonko.
No i chyba szelki jakieś muszę mu nabyć na nową drogę życia, ale to po drodze do Boguszyc można załatwić, "Ara" po trasie jakby :razz:

Posted

Edytowałam i zaktualizowałam pierwszy post.
Są w nim wymienione wszystkie wpłaty na kont O.Sz. o których wiem, że są na rzecz psiaka.
Może Anna_33 tu zajrzy i sprawdzi, czy wszystko ujęłam.
No i proszę o wsparcie :razz:
Zaplanowałyśmy z cioteczkami pewną akcję na rzecz Tollerka, szczegóły jak słowo stanie się ciałem :cool3:

Posted

Ewa i flatki napisał(a):

Zaplanowałyśmy z cioteczkami pewną akcję na rzecz Tollerka, szczegóły jak słowo stanie się ciałem :cool3:

A Tollerek Belwederem???

Posted

Wpłaciłam 15 zł na rudego cudaka, malutko, ale na pewno też się przyda ;)

Ale ale, czy dobrze zrozumiałam z pierwszego posta, że psiak jedzie na płatny tymczas, ale kwoty wymienione na początku to nie deklaracje a wpłaty jednorazowe? Co będzie, jeśli minie opłacony termin a Tollerek nadal nie znajdzie domu?

Posted

Ewa i flatki napisał(a):
Dzięki za wpłatę :loveu:

Fakt - całość to wpłaty jednorazowe...
I co radzicie ?

Ewuś - a on ma na tollerowym forum wątek?

Toller (chyba) pytała o możliwość zostanie wirtualnym opiekunem...

Posted

teapot napisał(a):
Ewuś - a on ma na tollerowym forum wątek?

Toller (chyba) pytała o możliwość zostanie wirtualnym opiekunem...

no pewno że ma wątek, ale nico to nie dało :(
Pytałam, ale niestety 300 miesięcznie dawać nie mogę; na ogół jak zostawałam wirt.op. to około 50-100 mc wystarczało, no ale to nie były hoteliki a schrony.

Posted

Może warto dopisać w tytule wątku, że potrzebne stałe deklaracje na DT? Ewa ma rację, wystarczy że znajdzie się kilka(naście?) osób które zadeklarują mniejsze sumy i pies będzie mógł spać spokojnie ;) Może przesadzam z tym patrzeniem w przyszłość, bo Tollerek jest w końcu mocno w typie dość rzadkiej rasy, więc pewnie duża szansa że szybko znajdzie dom, ale chyba lepiej mieć jakieś zabezpieczenie. Jak myślicie? Kosz tego DT to 300 zł/mc, zgadza się? Ja ze swojej strony mogę na dobry początek zadeklarować te 15 zł które już wpłaciłam każdego miesiąca tak długo, jak będzie trzeba. A jeśli Tollerek znajdzie dom szybciej, to deklaracje zawsze można przeznaczyć na wyciągnięcie następnego psiaka ze schronu.

Posted

Toller napisał(a):
no pewno że ma wątek, ale nico to nie dało :(
Pytałam, ale niestety 300 miesięcznie dawać nie mogę; na ogół jak zostawałam wirt.op. to około 50-100 mc wystarczało, no ale to nie były hoteliki a schrony.

Toller- nawet nie śmiałam myśleć o całek kwocie! :oops: Przepraszam jeśli to tak zabrzmiało...
Kurcze, myślałam, że hodowcy retriverów mają serducha tak wielkie jak ich psy... :-( Może wakacje i niewiele osób zauważyło.

Posted

Dzięki za podpowiedzi - to mój pierwszy wątek na psach w potrzebie, więc trochę błądzę.
Zaktualizowałam pierwszy post, wszystko muszę w nim zmieścić, bo oczywiście nie zarezerwowałam sobie kilku początkowych postów, ot- stara i głupia :oops:

Posted

Takie napisałam:

Przytulisko Ostatnia Szansa pod Rawą Mazowiecką. 700 psów, a wśród nich on. Mały, rudy płomyk - Tollerek. Spędził w tym strasznym miejscu niemal całe życie. Trzy koszmarne lata.
Musi walczyć w stadzie o każdy kęs strawy, czasem - o byt. Wystraszony, nieufny, zapomniany. Dzięki wolontariuszom dla Tollerka zaświecił promyk nadziei. Szansa na to, że pod okiem behawiorysty i szkoleniowca pozbędzie sie obezwładniającego lęku i nauczy sie że człowiek to pełna miska, ciepłe posłanie, spokojny sen, a nie tylko gumowa pałka.
Ty też możesz pomóc Tollerkowi. Musimy opłacić hotelik, w którym psiak dojdzie do siebie. Liczy sie każdy grosz. Dajmy mu szansę - on na to zasługuje...

Posted

Zofia.Sasza napisał(a):
Takie napisałam:

Przytulisko Ostatnia Szansa pod Rawą Mazowiecką. 700 psów, a wśród nich on. Mały, rudy płomyk - Tollerek. Spędził w tym strasznym miejscu niemal całe życie. Trzy koszmarne lata.
Musi walczyć w stadzie o każdy kęs strawy, czasem - o byt. Wystraszony, nieufny, zapomniany. Dzięki wolontariuszom dla Tollerka zaświecił promyk nadziei. Szansa na to, że pod okiem behawiorysty i szkoleniowca pozbędzie sie obezwładniającego lęku i nauczy sie że człowiek to pełna miska, ciepłe posłanie, spokojny sen, a nie tylko gumowa pałka.
Ty też możesz pomóc Tollerkowi. Musimy opłacić hotelik, w którym psiak dojdzie do siebie. Liczy sie każdy grosz. Dajmy mu szansę - on na to zasługuje...

DZIĘKUJEMY!!! :loveu::loveu::loveu:

Posted

Zofia.Sasza napisał(a):
(...) Szansa na to, że pod okiem behawiorysty i szkoleniowca pozbędzie sie obezwładniającego lęku i nauczy sie że człowiek to pełna miska, ciepłe posłanie, spokojny sen, a nie tylko gumowa pałka. (...)

Psy są bite? Gumowymi pałkami???!!!

Posted

teapot napisał(a):
Toller- nawet nie śmiałam myśleć o całek kwocie! :oops: Przepraszam jeśli to tak zabrzmiało...
Kurcze, myślałam, że hodowcy retriverów mają serducha tak wielkie jak ich psy... :-( Może wakacje i niewiele osób zauważyło.

ja mogę 40 na pewno, z doskoku moze byc wiecej.