stonka1125 Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Sunie do schroniska przywieźli niedawno ,nie wiem skąd i nie wiem dokładnie kiedy,jest przerażona cały czas lezy,jak podeszłam to zaczęła nerwowo kręcić się w kółko,daję się głaskać i nie jest agresywna,ale po chwili pieszczot znowu zaczyna ten swój obłąkańczy marsz w koło boksu,ma łysy brzuch i pysk ,zamknieta w paru metrach kwadratowych wariuje ze strachu i z tęsknoty za jakimś bydlęciem które doprowadziło ją do takiego stanu,jeżeli dogomaniacy jej nie pomogą to już nie mam pojęcia kto mógłby.........................to kolejna psia tragedia ,kolejna której winien jest człowiek,nie pierwsza i nie ostatnia.........POMÓŻCIE!!!!! obłąkańczy marsz.............. .....i jeszcze raz ....... Quote
GoniaP Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Boże, ale bieda :-( Gdzie to zdjęcie jest zrobione??? Czy ona ma wybieg? Widzi słońce? Gdzie buda, albo legowisko? Czy widział ją lekarz? Czy personel tam w ogóle sprząta?? Quote
majqa Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 ...i czy ma szansę na oględziny weta, choćby wstępną ocenę jej stanu zdrowia, wieku? Czy można coś jeszcze dodać na jej temat? Czy jest szansa na lepsze zdjęcia, próbę zrobienia ich na zewnątrz? To konieczność żeby ją poogłaszać. Teraz jest znów jakiś wysyp onków. :-( Quote
ewajanka Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 :-(Jak ta psina musi cierpieć:shake: to niewyobrażalne okrucieństwo zamknąć zwierzę w czymś takim:angryy: Quote
stonka1125 Posted June 8, 2009 Author Posted June 8, 2009 że personel sprząta i czy, to widać ..........wszystkie psy sa wypuszczane na wybiegi,ale ona raczej nie ,tak w sumie to personelu jest na 120 psów ze cztery osoby(jedna na etacie a reszta to zupełnie przypadkowi ludzie,którzy odrabiaja godziny z sądu,z opieki społecznej i takie tam),plus my(ja ,mój mąż i izabela) od czasu do czasu(nie sprzątamy,wyprowadzamy psy,zmieniamy i dolewamy wodę,próbujemy z tymi psami zrobic cokolwiek bo większość jest zupełnie nieadopcyjna)............. Quote
stonka1125 Posted June 8, 2009 Author Posted June 8, 2009 Isadora7 napisał(a):o jasny gwint :(:(:( no właśnie.................. Quote
majqa Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Isadora7 napisał(a):o jasny gwint :(:(:( Czekam Skarbie aż wygwintujesz banerek. :lol: :razz: Proszęęę... Quote
Isadora7 Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 majqa napisał(a):Czekam Skarbie aż wygwintujesz banerek. :lol: :razz: Proszęęę... zaaaaara bedzie Quote
beka Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 o matko, znowu..... skąd brac domy dla tych wszyskich psów..:( Quote
gonia66 Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Nie wytrzymam chyba zaraz,.....tego psa trzeba stamtąd zabrac natychmaist..tylko gdzie??Gdzie w ogole jest ten schron??jaka to okolica????CZy nie można umiescić psa też gdzieś na Onkach????NA razie wklejam banerek..ale musimy coś zrobić zanim pies zwariuje calkowicie i stanie sie agresywny..wtedy będzie go czekal tylko zastrzyk...:placz::placz::placz::placz: Quote
majqa Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Goniu, to jest schronisko dla zwierząt w Radlinie/k.Jarocina (jest jego osobny wątek założony przez Stonkę). Quote
stonka1125 Posted June 8, 2009 Author Posted June 8, 2009 jutro tam będę ,spróbuję sunię wyprowadzić z boksu i zrobię nowe zdjęcia,mam nadzieję że wszystko będzie ok.............sunia przez kraty jest fajna,zobaczymy jaka będzie po wejściu do boksu,diabli wiedzą skąd się wzięła i jak ją skrzywdzili,zobaczymy....................... Quote
majqa Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Stonko, będę starała się pomóc ogłoszeniowo ale potrzeba mi jak najwięcej info o suni (zdrowie, wiek, Twoje spostrzeżenia co do charakteru, zachowania itp.) + dobre zdjęcia. Quote
gonia66 Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 stonka1125 napisał(a):jutro tam będę ,spróbuję sunię wyprowadzić z boksu i zrobię nowe zdjęcia,mam nadzieję że wszystko będzie ok.............sunia przez kraty jest fajna,zobaczymy jaka będzie po wejściu do boksu,diabli wiedzą skąd się wzięła i jak ją skrzywdzili,zobaczymy....................... No to niecierpliwie czekamy na wieści....i na fotki..a na stronę schroniska to...nie wiem czy chce wejść...chyba na razie już nie mogę....:-(:-(Wystarczyly mi zdjęcia suni...i boksu w ktorym przebywa..nic wiecej juz o tamtejszych warunkach nie chce wiedzieć...na razie....musze sie pozbierać troszke...bardzo bym chciala zeby tej suni się udalo....:placz::placz: Quote
ulvhedinn Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 To niekoniecznie musi byc tylko nerwicowe- być może boli ją lub swędzi chora skóra i sunia próbuje dosłownie "uciec sama od siebie".... :-( Tak czy siak, jej potrzeba NATYCHMIAST domu..... Quote
bico Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 o matko boska!:-(:-(:-( co za opis, co za zdjęcia......... ten cały nasz świat, to powinien jeden piorun trzasnąć, żeby już koniec wreszcie był:angryy::-(:angryy: ta suczka tam skona bez pomocy:-( to krążenie w kółko, jej obłęd, to nerwicowe i ze stresu:-( ale gówna, to mogliby spod niej czasem odgarnąć:angryy: wiem, że stonka to robi - szacun dla niej.... Będzie problem z adopcja, bo suka jest chora i znerwicowana:-( ale stos ogłoszeń trzeba jej porobić i to szybko, jak nie z propozycją adopcji, to z prośbą o pomoc na weta dla niej lub a właściwie i na DT dla niej, bo ona beż DT w tym schronie nie pożyje - albo odejdzie sama albo ją uśpią:-( trzeba ją wydostać stamtąd do DT - ale musi być wolny DT i kasa na to:roll: mogę się jednorazowo na DT złożyć i allegro zasponsorować - tylko ktoś musi je zrobić, bo ja konta na allergo nie mam:roll: może lepiej allegro cegiełkowe - lub i takie i wyrożnione - nie wiem czy tak można i co lepsze... zaznaczam wątek i trzeba tu więcej ludzi zaprosić i to szybko, bo za mało nas tu:shake: Musi ją wet obejrzeć - diagnoza konieczna, żeby jej dalej pomoc... Quote
GoniaP Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 majqa napisał(a):Stonko, będę starała się pomóc ogłoszeniowo... Majguniu, ja to sobie myślę, że sunieczka powinna trafić do weta szybciuchno i być poddana leczeniu (w dt lub szpitalu). Trzeba jej najpierw ulżyć, bo jeśli to świerzb, nużyca, czy grzybica, to świąd spowoduje, że ona zwariuje w tej betonowej celi..... Gdyby miała choć mikroskopijny wybieg z piachem, lub trawą, mogłaby chociaż się wytarzać, a tak??? Jaki, szanujący się pies wytarza się we własnym gooooownie? W tym stanie nikt jej nie przygarnie, obawiam się. Quote
Isadora7 Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 [FONT=Impact][SIZE=4]UWAGA[/FONT] Ciotki które wstawiły banerek proszę o ponowne wstawienie, wczorajszy był podlinkowany do innego wątku. Wyedytowałam posta z banerkiem i podlinkowałam włąsciwie. Ale daję tez jeszcze raz: :p Quote
majqa Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 GoniaP napisał(a):Majguniu, ja to sobie myślę, że sunieczka powinna trafić do weta szybciuchno i być poddana leczeniu (w dt lub szpitalu). (..). Goniuś i inni, co proponujecie/ jakie są pomysły? Ogłoszenia w kierunku zbierania kasy na leczenie i utrzymanie? Jeśli, jak to robimy? Lawina standardowych z lub bez allegro? Jeśli allegro - wyróżnione, bezcegiełkowe, czy cegiełki? Kto to zrobi i na kogo dane kontaktowe + do wpłat? Hm...jeśli ktoś doczyta, że sunia jest w schronie, ten patronuje TOZ, a np. kasa jest zbierana na konto prywatne (czyli nie TOZ, nie jakaś fundacja) to aukcja straci na wiarygodności, czas będzie płynął, napływ pieniążków stanie w miejscu, a straci na tym ta bida. Goniu66, Bico, Ulv, super, że dołączyłyście. Dziękuję. :multi: Quote
Lu_Gosiak Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 masakra :shake::shake: czy jest jakaś szansa, żeby zabrac sunie do weta????? Quote
Isadora7 Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Gonia jak uznasz że cegła potzreban to zrobię. Jednak apeluję o zdjęcia na tych się nie pojedzie. Quote
Recommended Posts