Jofka Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Mam pytanie czy Wasz yorczki też mają takie problemy?? Czy to u nich taki jakby "standard",moj wet mówi,że tak mają psy ras małych.Mój Tolek miał zabieg pod narkozą i oczyszczali mu je ,bo zrobił się wrzód:crazyeye::crazyeye:Mogę powiedzieć,że z dnia na dzień,bo dzień wczesniej jak go myłam to nic nie było.Od paru dni chodzil taki osowiały,ale moja mama mówiła,że tylko doszukuję się w nim chorób.A jednak!!! Teraz muszę co miesiąc chodzić na oczyszczanie ich przez wyciskanie:-( Czy komuś takie coś się zdarzyło??Dobam,że mój Toluś nie saneczkował,a to niby taki pierwszy sygnał. Ta narkoza to straszna,ledwo go wybudzili,a póżniej miał jeszcze jakies powikłania na jajeczkach,skóra się pomarszczyła i zaczęła schodzić.Ale tyłeczek się świetnie zagoił:multi:Brawo OLWET Quote
Sara_i_Aris Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Aris też ma problemy z gruczołami. Niestety bez comiesięcznego oczyszczania robią się stany zapalne i nie dość, że pies cierpi, to ja się jeszcze dodatkowo denerwuję. Raczej też nie saneczkował, czasami mu się zdarzało, ale na tyle, żeby można było określić, czy go coś swędzi, czy wszystko jest w porządku. Quote
Jofka Posted June 9, 2009 Author Posted June 9, 2009 Biedne nasze maluchy ja też teraz co miesiąc do weta:) Quote
Princess_York Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Jofka napisał(a): Mój Tolek miał zabieg pod narkozą Czemu pod narkozą :-ochodze do mojego weta mu tam pomagać i wiele razy były pieski właśnie z tym problemem ale nigdy nie było wyciskania pod narkozą :shake: Eh.. Pieskom nigdy to się nie podoba ...zresztą mi też by się niepodobało :evil_lol: Quote
nane Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 [FONT=Courier New]podejrzewam, że miał już przetokę dlatego narkoza i łyżeczkowanie gruczołu [/FONT][FONT=Courier New] [/FONT][FONT=Courier New]nie opróznianie gruczolu na czas może niesc powiklania takim powikłaniem jest przetoka okoloodbytnicza [/FONT] Quote
Princess_York Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 no i pewnie tak było :roll: mam nadzieję że już ok;) Quote
Jofka Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 Było za późno na zwykłe wyciskanie,takie jakie robione jest mu co miesiąc.Miał już takiego wielkiego wrzoda,tylko zastanawia mnie fakt,ze on sie utworzył w dosłownie jeden dzień.Kąpałam go dzień wszesniej,a poza tym mój pieszczoch jest ciągle ze mną,jest przytulany itp. i nic nie wyczuwałam,jedynie był bardzo osowiały i to i tak sama zauważyłam,bo mama tak nie wierdziła:razz:Byłam w najlepszej klinice w moim miescie i jestem pewna ze narkoza była konieczna,bo nie dosc,ze on by sobie tego nie dal tak "na żywo" rozciąć i czyścić z 15min.Bez przesady!:roll:Teraz jest już oczywiście ok! Zagoiła się ranka "jak na psie".Jedyną dolegliwośc ale to chyba alegriczną miał w postaci nie wiem jak to nazwać,ściągnięciem skóry na jajeczkach;)Straszne to było,zrobił się strup i teraz ma juz "całkiem nową skórkę"Biedak męczył się z tym ze 2 tyg.Wet nie wiedział w sumie dlaczego tak.Teraz jest już ok,tylko mamy wizyty co miesiac u weta na wyciskanie. Quote
Princess_York Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Jak już jest dobrze to teraz będzie tylko lepiej :loveu: Quote
Jofka Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 Oj,ciężko powiedzieć.Bazą jest RC:lol: nie szukam lepszego zamiennika,bo po jakimś czasie znowu okazje się nafaszerowany konserwantami,dość tej gonitwy.No i puszeczki z Cesara:lol: i kurczaczek:lol: Raz na uhuhu dostaje strasznie rozgotowana marchewke,bo lubi:lol:;) A ma to jakiś związek z gruczołami hehehe:eviltong::eviltong: Quote
Princess_York Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Chyba nie ma nic związanego tak dla siebie pytam :eviltong: Też mam zamiar RC karmić :p Quote
Jofka Posted June 23, 2009 Author Posted June 23, 2009 Princess_York napisał(a):Chyba nie ma nic związanego tak dla siebie pytam :eviltong: Też mam zamiar RC karmić :p Ja polecam,tak jak i mój wet.Firma znana i często uzywana.Wiele zdrowo wychowanych yorków na niej:loveu: Ja kupując szczeniaczka dostałam karmę, od poczatku po mleczku był nia karmiony:loveu: Quote
Jofka Posted June 23, 2009 Author Posted June 23, 2009 O! widze,że tylko 1 tyg i 3 dni dzielą Cię od tego szczęścia:loveu: Pamiętam jak ja wariowałam,spac nie mogłam hehe Spytaj się u dotychczasowego właściciela/hodowcy co zaleca,czym był karmiony.Od jakiegos roku jest juz RC dla malych yorczkow,jak Tolek byl maly to kupowalam RC dla psow ponizej 10kg cos takiego:eviltong: Po 10 miesiacach mozna przejsc na karme dla starszych yorkow,ja na przemiennie daje moj RC veterynary na ząbki dla psów poniżej 10kg:p Quote
Princess_York Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 Jofka napisał(a):O! widze,że tylko 1 tyg i 3 dni dzielą Cię od tego szczęścia:loveu: Pamiętam jak ja wariowałam,spac nie mogłam hehe Spytaj się u dotychczasowego właściciela/hodowcy co zaleca,czym był karmiony.Od jakiegos roku jest juz RC dla malych yorczkow,jak Tolek byl maly to kupowalam RC dla psow ponizej 10kg cos takiego:eviltong: Po 10 miesiacach mozna przejsc na karme dla starszych yorkow,ja na przemiennie daje moj RC veterynary na ząbki dla psów poniżej 10kg:p Hodowcą mojej małej jest Aurunia ;) A mała jest karmiona RC :loveu: hehe .. ;)tylko tyle :lol: , aż tyle dni :p Quote
Balbina. Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Ja regularnie jak widzę , że mój psiak zaczyna "saneczkować"idę do weterynarza aby mu oczyścił gruczołki:fadein: Quote
Jofka Posted July 14, 2009 Author Posted July 14, 2009 Dzisiaj byliśmy na czyszczeniu gruczołów i prawie nic nie było po 1,5 miesiąca.Mój nie saneczkuje w ogóle,ale teraz i tak będę rzadziej chodziła/ Quote
Balbina. Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Jofka napisał(a):Dzisiaj byliśmy na czyszczeniu gruczołów i prawie nic nie było po 1,5 miesiąca.Mój nie saneczkuje w ogóle,ale teraz i tak będę rzadziej chodziła/ To super:sweetCyb: Quote
Jofka Posted July 22, 2009 Author Posted July 22, 2009 hehe ale 30zł wzięli za te nic:evil_lol: Quote
Balbina. Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Jofka napisał(a):hehe ale 30zł wzięli za te nic:evil_lol: Drogo u mnie biorą chyba 10 zł:multi: Quote
Jofka Posted July 22, 2009 Author Posted July 22, 2009 Balbina12 napisał(a):Drogo u mnie biorą chyba 10 zł:multi: no widzisz,sama bym się tego nauczyła;) Quote
Recommended Posts