Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mądre jamnisie, tylko brać przykład z nich.:loveu::loveu::loveu: Natura jest cudowna, tylko nie wszyscy to doceniają.
Zdrowiejcie szanowne panie szybciutko :multi::multi::multi:

Posted

Negra dopominała się kolacji bardzo stanowczo, a jak nie dostała to poszła po cichu polała mi dywany w kilku miejscach.
Dumka biedna wymiotuje gdzie popadnie. Ciężej przechodzi, pomimo że u niej zabieg był krótszy i bez komplikacji.
Tuptuś z nerwów, że mu za mało czasu poświęcam dostał ataku padaczki.
Goliacik za mało się złamał i troche się obfajdał, więc przed chwilą przyszedł i wysaneczkował sobie kuper po świeżo upranym dywanie.:mad:
Polcia i Tinka dostały ścierką rykoszetem, na zapas, a Maluszek uciekł do męża.

Dywanu już nie piorę, wywaliłam na dwór i czekam na deszcz.

Posted

Nieźle dostajesz w kość! Ale to minie jak zły sen.:) Więcej psiaków , więcej roboty i jeszcze każdemu trzeba poświęcić trochę czasu a tego zawsze brak. "Nic to" jak mawiał Wołodyjowski do Basi. Uśmiech na twarz i do przodu (dewiza mojego szefa) i powiem, że sprawdza się.:)

Posted

[quote name='anita_happy']ech...NIE ODDA:P

ODDA Anita, ODDA.
Inaczej będzie to zakrawało na animal hoarding :diabloti:
Oddałam w końcu Sonię / Latikę, zabierałam z powrotem wywoziłam, ale do dobrego domku w końcu oddałam.
Oddałam rycząc jak bóbr Nukę.
Oddałam Słodkiego Frediego.
Oddałam Foksia, psa moich mażeń
Opala/Peruna nawet do domu nie zawiozłam bo serce by nam pękło oddając.
Oddam i Negrę i Dumkę. Tak musi być.

Posted

[quote name='bianka0']ODDA Anita, ODDA.
Inaczej będzie to zakrawało na animal hoarding :diabloti:
Oddałam w końcu Sonię / Latikę, zabierałam z powrotem wywoziłam, ale do dobrego domku w końcu oddałam.
Oddałam rycząc jak bóbr Nukę.
Oddałam Słodkiego Frediego.
Oddałam Foksia, psa moich mażeń
Opala/Peruna nawet do domu nie zawiozłam bo serce by nam pękło oddając.
Oddam i Negrę i Dumkę. Tak musi być.

odda..powiadasz....jak oddasz to tych chłopaków do ciebie podeslę

[video=youtube;RVM47wI7YXg]http://www.youtube.com/watch?v=RVM47wI7YXg&feature=player_embedded[/video]

*wykastrujesz..zsocjolizujesz i oddasz do adopcji

Guest aniapiotrek
Posted

Witam,m

mam pytanie troszkę z innej beczki, a mianowicie tak przeglądamy z Nikusiem( 8 lat) Dogod i chcemy w jego szkole zorganizować zbiórkę np.: dla schroniska lub może dla jakiegoś domu tymczasowego, może macie jakieś pomysły. Wstępnie rozmawiałąm z wychowawczynią i chętnie zaangażuje klasę i szkołe w taką akcję tak więc jeśli ktoś ma jakiś pomysł to proszę o pomoc.

Guest aniapiotrek
Posted

Witam,m

mam pytanie troszkę z innej beczki, a mianowicie tak przeglądamy z Nikusiem( 8 lat) Dogod i chcemy w jego szkole zorganizować zbiórkę np.: dla schroniska lub może dla jakiegoś domu tymczasowego, może macie jakieś pomysły. Wstępnie rozmawiałąm z wychowawczynią i chętnie zaangażuje klasę i szkołe w taką akcję tak więc jeśli ktoś ma jakiś pomysł to proszę o pomoc.

Posted

anita_happy napisał(a):
tych chłopaków do ciebie podeslę

*wykastrujesz..zsocjolizujesz i oddasz do adopcji

Anitko nie ma sprawy, ale dla nich to będzie płatny DT. 100 zł za dobę.
Kastrować nie muszę, bo to jest już dokonane. Z adopcją jak zawsze przy wielorasowcach będą trochę większe kłopoty.

aniapiotrek napisał(a):
Witam,m

Aniu ja myślę, że każdemu schronisku przydadzą się koce, stare anilanowe kołdry, miski. Albo pieniążki na zakup suchej karmy.
Każde schronisko przez Was wybrane jako adresat będzie za takie prezenty wdzięczne.
Kochana babcia Celinka na pewno będzie tu najlepszym doradcą :loveu:

deer_1987 napisał(a):
Duzo glaskow dla dziewczynek po operacjach!

Serdecznie dziękujemy, dziewczyny już doszły do siebie, rozrabiają. Każda w innym stylu.

Posted

MaDi masz rację, ani takiego cuda nie widziałam, ani tym bardziej nie miałam :shake:
Piesek biedny, przez bezgraniczna głupotę człowieka do końca życia będzie wymagał specjalnych warunków.

Kto nie ma jamnika gładkowłosego ten nie wie, że niby golasek, ale nie tak do końca. Są bardzo wrażliwe na zimno, ale woda spływa po tej specjalnie układającej się sierści jak po gładkiej folii. On wraca ze spaceru z deszczu, dwa machnięcia ręcznikiem i jest suchy. Tak samo w czasie kopania w ziemi, piasku, wszystko z niego spada przy jednym telepnięciu się psa.
A tu ktoś doprowadził do zupełnie golutkiej skórki. Szkoda pieska.

Posted

Strach pomyśleć jak on sobie radzi w schronisku:( Widziałam kiedyś grzywacza, którego skóra mimo używania filtrów ochronnych ulegała poparzeniu nawet przy małym słońcu o zimnie nie wspominając.

Posted

MaDi napisał(a):
Strach pomyśleć jak on sobie radzi w schronisku:( Widziałam kiedyś grzywacza, którego skóra mimo używania filtrów ochronnych ulegała poparzeniu nawet przy małym słońcu o zimnie nie wspominając.

Pewnie zimy nie przeżyje ....
Będą również opory przy adopcji psiaka.

Pieski są w schronisku w Lublinie, ogłasza je wolontariuszka Ewa.

Posted

Panienki czują się już bardzo dobrze. Lały na dywany, więc je zdjęłam i... leją na dworze.
Moje psiaki bardzo niezadowolone, że nie ma dywanów, pusto i zimno bez nich.
Negra i Dumka w ogóle nie bardzo chcą wychodzić na dwór, najlepiej im w domu, czekały na niego długo w schronisku. Dumka to straszna przylepka. Cielęcinka najlepiej czuje się przytulona do człowieka. I tak przeleżałaby cały dzień.
Negra trochę bardziej niezależna, ale też wybitnie ukierunkowana na człowieka.Bardzo sprytna, silna. Bardzo mądra suczka.
Teraz siedzę obklejona siedmioma psami. Po domu poruszam się jak królowa, wszędzie ze swoją świtą.
Jutro musimy kupić jeszcze jeden kojec. Koło mnie na kanapie mieści się tylko rozwalona Dumka, Negra zabrała kojec Maluszkowi, był zrozpaczony. Chodził od kojca do kojca i za nic nie mógł zrozumieć dlaczego nagle wszystkie zajęte, żaden nie jest wolny.

Czas założyć oddzielny wątek suczkom i pogodzić się z tym że są do adopcji.:-(

Posted

MaDi napisał(a):
Zobaczcie co przypadkiem znalazłam:crazyeye:
Bianko nawet Ty chyba nie miałaś takiego cuda:evil_lol:
http://allegro.pl/mix-jamnika-i-chinskiego-grzywacza-trufel-adoptuj-i1825483245.html

Dorwac debila który dopuścił do takiego skojarzenia. Widziałąm już jamnik+dalmat, jamnik+dobek ale toto... masakra, oby czkwaka sie do końca życia "twórcy" odbijało.

bianka0 napisał(a):
[...]

Czas założyć oddzielny wątek suczkom i pogodzić się z tym że są do adopcji.:-(

Może odpowiedzią będzie to, ze nigdy pomimo pierwotnych założeń nie założyłam watku dla Ganngi, nie zrobiłam pół ogłoszenia.... Wniosek? Cóż ...

:cool1:

Posted

Założę... ale jeszcze troszkę, może w przyszłym tygodniu :evil_lol: jak się te śliczne brzuszki wygoją.

Jamniczek Falcorek jutro jedzie do Olsztyna do p. Ani :multi:

Posted

Celina12 napisał(a):
jutro w domku będzie Blacky.....

Wiem, pisała do mnie Ania :lol: cieszę się razem z nimi.
Ale niech żałuje Dumka-cielęcinka bawiłaby z nią dzieciątko, tylko jej byłam w stanie ją oddać :evil_lol:

Posted

bianka0 napisał(a):
Wiem, pisała do mnie Ania :lol: cieszę się razem z nimi.
Ale niech żałuje Dumka-cielęcinka bawiłaby z nią dzieciątko, tylko jej byłam w stanie ją oddać :evil_lol:

Wiem Kochana-wiem...ale jakoś serce Ani drgnęło na widok Blackiego...chyba tak samo jak mnie na widok moich....

Posted

Celina12 napisał(a):
Wiem Kochana-wiem...ale jakoś serce Ani drgnęło na widok Blackiego...chyba tak samo jak mnie na widok moich....

:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Wszyscy to znamy.
My i psy to zawsze jakieś dziwne przeznaczenie :roll:

Posted

ready to gooooooooooooooooooooooo...rano jeszcze mi instalacje w chaice sprawdzą bo coś cieknie i mnie podlewa:) i jadęęęęęęęęę
a jak wyjdzie, że to zaworek w mojej instalacji to PIĄTEK będzie okrutny - a kac w sobote ogromny.
TRZYMAC KCIUKI aby to nie u mnie ciekło!!!!!!!