Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Verdana]Zakwaterowanie w domkach 3 lub 4 osobowych.[/FONT]
[FONT=Verdana]Wyposażenie - pełny węzeł sanitarny, aneks kuchenny, lodówka, telewizor.[/FONT]
[FONT=Verdana]Możliwość wykupienia posiłków (obiady, śniadania, kolacje).[/FONT]

[FONT=Verdana]Tak właśnie patrzyłam i myślę że na terenie OSiRu o tej porze roku jest już pusto, nie będzie się dużo przypadkowych ludzi plątało. Tam na bank przyjeżdżają ludzie z psami.[/FONT]
[FONT=Verdana]Znacznie wyższy standard jest w Almaturze, ale oni sobie pewnie dużo drożej liczą.
[/FONT]

Posted

Isadora7 napisał(a):
Mnie potrzebne łóżko w którym zmieszcze sie z tzrema jamnikami, apartamentów nie musze mieć.

Właśnie tak myślę, tym bardziej, że jak się spotkamy w większej grupie, to chyba mało kto będzie przebywał samotnie w domku. Miejsce na ognisko.
Jest to na wyspie nad zalewem, więc bardzo ładnie,tylko żeby jeszcze było w miarę ciepło.

Posted

Dzisiaj zabraliśmy całą ósemkę na spacer do lasu.
Po raz pierwszy psy dały mi na takiej wyprawie wycisk.
Dumka i Negra bardzo niegrzeczne, cały czas musiały być na smyczy. A reszta moich psów dla odmiany je naśladowała i też były niemożliwe. Najgorszy był, ten zawsze grzeczniutki Maluszek :mad:

Zdjęcia ciemne, bo robione już o zmierzchu.

Tu udało się złapać całą ósemkę. Musiałam przywołać je do porządku i użyć ,,magicznego słowa "

Za chwilę każde poszło w swoją stronę.
Obie dziewczyny wprowadziły totalne rozprężenie w moim stadzie na spacerach.

Posted

Następnym razem pójdzie nam lepiej, myślę że Dumka i Negra nacieszą się wolnością. Dzisiaj było szaleństwo. Dumka będzie już mogła następnym razem pochodzić luzem. Negra długo jeszcze w lesie tylko na otoku.
Dzisiaj byliśmy u weterynarza. Dumiś dała sobie grzecznie oczyścić uszka i zbadać się.
Negra to wariatka. 3 osoby nie mogły jej utrzymać, żeby zajrzeć do uszu. Czegoś takiego jeszcze nie widziałam, jest bardzo silna, zwinna. Musieliśmy dać spokój, bo aż się zapieniła.
Obie dziewczyny będą miały sterylkę w poniedziałek o 10.

Posted

...ja mojego nowego domownika też będę musiała czegoś pozbyć....ale Ty sama wiesz czego-:diabloti:

Mój Bemolek
[*] tak właśnie jak Negra zachowywał się u weterynarza...mały a silny jak tur.

Posted

Taki jamnik jest w Korabiewicach. Tam psy jedzą co parę dni. może ta osoba, która miała zabrać
towarzysza Negry i Dumki zdecydowałaby się na niego.

Posted

Bianka - u nas tez są lasy:P

[video=youtube;-nQhOx_e3i8]http://www.youtube.com/watch?v=-nQhOx_e3i8&feature=related[/video]
po serii góra/dół LATI miała dość :) i była przeszczęśliwa
[video=youtube;UhynMhNpab8]http://www.youtube.com/watch?v=UhynMhNpab8&feature=related[/video]

Posted

Jo37 napisał(a):

Taki jamnik jest w Korabiewicach. Tam psy jedzą co parę dni. może ta osoba, która miała zabrać
towarzysza Negry i Dumki zdecydowałaby się na niego.

Jo pani Ania już zdecydowała się zabrać Falcorka od Murki.
O jamniku z Korabiewic wiem już pół roku, ale był problem z wyciągnięciem go stamtąd. Zabrałam wtedy Ineczkę tuż przed porodem. Jamnik był jednym z ulubieńców, dlatego nie sposób było go zabrać. Nie ma źle, jest oddzielnie żywiony, tylko siedzi zamknięty, odizolowany od innych. Strasznie tęskni do ludzi, dziczeje. Może teraz jak psy będą wydawane bez wielkich podchodów uda się go jakoś stamtąd zabrać.

Anitko Wasze lasy teraz chyba ładniejsze niż nasze, u nas jest przeraźliwa susza, jeden tuman kurzu jak psiaki biegną. Wszystko bardzo szybko żółknie.

Prawdę mówiąc to już nie wiem które psy ze schronisk zabierać, chciałoby się wszystkie, ale 3 w hotelikach i 2 na DT ..., muszę spauzować, nie jestem nawet w stanie ogłoszeń przypilnować.

Jutro dziewczynki będą ciachnięte.

Posted

Oto kto dokarmia moje jamniki i to wędzonym pstrągiem :mad:
To jest dowód na to, że to nie ja je tuczę.

Niedługo Negra i Dumka niczym od naszych nie będą się różniły :shake:

Nie ma to jak mądra konwersacja przy dobrym posiłku :evil_lol:

Da mi coś w końcu, czy o biednym Tuptusiu zapomniał ?