yunona Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 [quote name='funia']...I czy wogóle organizatorka zgadza się na procenty :razz:bo Bo może to jakiś moherowy spęd ma być ,co ?:mad: Na zlocie będą same 20 latki z Vatem. A mohery przypomniały mi rysunek A. Mleczki:http://www.facebook.com/photo.php?fbid=203347586373516&set=o.128803393721&type=1&ref=nf Quote
danka1234 Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 bede Wam w tym złocie wirtualnie kibicować czy te 2 nowe sunie-tymczasowiczki, bedą miały osobny wątek?moze uda mi sie pomóc w ogłaszaniu. Quote
yunona Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 [quote name='Isadora7'][B]... Nieśmiała to ja jestem... Jestem od wczoraj w szoku:shock::shock: :diabloti: :eviltong: :megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin: i brzuch mnie boli bo nie mogę przestać się rechotać!!!!:lol: Quote
anita_happy Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 to kiedy ten ZLOT!? bianka------------------------------MUSISZ SIEBIE TAM WYSŁAC!!!!!!!!!!!!!!!PLIZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZzz kopiuję z fb! Z przyjemnością informujemy, że redakcja miesięcznika Cztery Łapy wspólnie z firmą Aquael postanowiły przyłączyć się do ratowania schroniska w Józefowie akcją edukacyjną DOBRA ADOPCJA - w schronisku czeka na domy prawie 600 bezdomnych zwierząt. Pomaganie bezdomnym zwierzętom uczy nas wrażliwości, miłości i empatii, a celem akcji jest propagowanie świadomej adopcji, zwrócenie uwagi na dobre traktowanie zwierząt oraz propagowanie ...odpowiedzialności i szacunku wobec czworonożnych podopiecznych. Patronem radiowym projektu DOBRA ADOPCJA jest Radio Plus. Posiadający psa lub kota przygarniętego ze schroniska czy przytuliska, znalezionego na ulicy bądź uratowanego z innej trudnej sytuacji mogą stać się bohaterami, jednej ze stron kalendarza na 2012 r. – DOBRA ADOPCJA. Wystarczy, że uczestnik prześle krótką historię adopcji Swojego czworonożnego przyjaciela i ich wspólne zdjęcie – takie, na którym widoczny jest zwierzak i jego właściciel. Spośród nadesłanych prac zostanie wybrana szóstka właścicieli i ich pupili, którzy na koszt organizatora zostaną zaproszeni na sesję zdjęciową do Warszawy. Pozostałych sześciu bohaterów kalendarza to artyści, miłośnicy zwierząt, którzy przygarnęli swoje zwierzaki m. in. Olga Bończyk z kotem Stefanem, Maria Czubaszek z psem Supronem, Ewa Gawryluk z kotką Rysią, Maciej Miecznikowski z psami Sabą i Brunem, Marzena Rogalska z kotką Kolą. Efekty sesji będziemy mogli podziwiać w listopadzie, kiedy projekt kalendarza DOBRA ADOPCJA zostanie ukończony, a kalendarz trafi do sklepów Aquael w całej Polsce. Dochód ze sprzedaży kalendarzy zostanie przeznaczony na wsparcie Schroniska dla bezdomnych zwierząt w Józefowie. Zgłoszenia konkursowe zawierające: krótką historię adopcji i zdjęcie, należy przesyłać do 30 września 2011 poprzez formularz na stroniewww.cztery-lapy.pl. Instrukcja dotycząca zamieszczania zdjęć dostępna jest na stronie : www.cztery-lapy.pl/galeria/instrukcja PLIZ - usiądź na kanapie - posadz wszystkie jamniki na kanapie obok siebie i JOSEF niech foto pyknie!!! pliz - jestes w kalendarzu...plizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Quote
bianka0 Posted September 13, 2011 Author Posted September 13, 2011 Dziękuję Anitko, kochana jesteś :loveu: Ale jest tyle osób na dogo bardziej medialnych, nawet Ty z tym co robisz w Szydłowcu. Ja nie mam czasu na takie zabawy, właśnie skończyłam kolejną partię malinek i sałatkę z cukinii z papryką i czosnkiem. Nogi mi w gluteusy weszły, a to jeszcze na dziś nie koniec. Jutro robię ogórki z czosnkiem i chilli.:eviltong: I dowiem się jak sytuacja z zajazdem we Władysławowie. Jeżeli będzie OK to pojadę i porobię fotki. Reszta będzie zależeć od chętnych na zjazd osób . danka1234 napisał(a):bede Wam w tym złocie wirtualnie kibicować czy te 2 nowe sunie-tymczasowiczki, bedą miały osobny wątek?moze uda mi sie pomóc w ogłaszaniu. Danusiu, będą miały chyba swój wspólny wątek, ale jeszcze chwila. Te wątki pustostanem stoją, a one muszą być ciachnięte, żeby je ogłaszać. Nie ukrywam, że chcę się jak najdłużej się nimi nacieszyć. :razz: Muszę je troszkę wychować żeby poszły do adopcji, chyba że będzie tak jak z Foksiem, bez ogłoszeń trafił się dom - marzenie. Quote
Isadora7 Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 danka1234 napisał(a):bede Wam w tym złocie wirtualnie kibicować czy te 2 nowe sunie-tymczasowiczki, bedą miały osobny wątek?moze uda mi sie pomóc w ogłaszaniu. Danusia a my będziemy serduchami z Tobą, tak mocno ze będzie jakbyś byłą na miejscu. yunona napisał(a):Jestem od wczoraj w szoku:shock::shock: :diabloti: :eviltong: :megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin: i brzuch mnie boli bo nie mogę przestać się rechotać!!!!:lol: no to masz przerąbane :) :) :) bianka0 napisał(a):[...] Ja nie mam czasu na takie zabawy, właśnie skończyłam kolejną partię malinek i sałatkę z cukinii z papryką i czosnkiem. Nogi mi w gluteusy weszły, a to jeszcze na dziś nie koniec. Jutro robię ogórki z czosnkiem i chilli.:eviltong: [...] Zamawiam :p :cool1: Quote
bianka0 Posted September 13, 2011 Author Posted September 13, 2011 Isadora7 napisał(a): Zamawiam :p : Cholircia ( jak to pisała pewna celebrytka ) grzybów nie ma :niewiem: Quote
Isadora7 Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Ale ja wszystkie salatki, ogóreczki itp tez biorę Quote
bianka0 Posted September 13, 2011 Author Posted September 13, 2011 Normalnie o tej porze nie miałabym czasu na sałatki i ogóreczki, bo wypoczywałabym na grzybach w lesie. A tak tylko ta opcja mi pozostała. Quote
Sarunia-Niunia Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 bianka0 napisał(a):... właśnie skończyłam kolejną partię malinek i sałatkę z cukinii z papryką i czosnkiem.... Jutro robię ogórki z czosnkiem i chilli.:eviltong: A ja chciałabym taki przepis na sałatkę z cukinii z papryką i czosnkiem... Bardzo proszę... No i oczywiście uściski i mizianka dla całej ślicznej Gromadki!!! Quote
yunona Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Nie panikować:eviltong:. Grzyby będo :sabber: :eviltong:. Na razie czekajo na zroszenie i odpoczywajo. Nie chce się im rosnąć.:lol: Quote
anita_happy Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 grzybów juz mam przerobionych pełno.....ale rób..rób te salatki!!ogóreczki rób - przyjedziemy to pojemy ...juz mi ślinka cieknie! BIANKA!!!nie daj sie prosić!!!!kobieto...JEDNO ZDJECIE - ja Ci opis zrobie!!! plizzzzzzzzzzzzzzzzzzz zapromujesz sos jamników! no weź mam dowód na grzyby i żywe :P moje Quote
bianka0 Posted September 13, 2011 Author Posted September 13, 2011 [quote name='Sarunia-Niunia']A ja chciałabym taki przepis na sałatkę z cukinii z papryką i czosnkiem... Bardzo proszę... Nie mogę rozdawać przepisów, bo wtedy każdy sam sobie zrobi i kto będzie kupował na bazarku dla jamników ;) No, może w ramach wyjątku...., ale już jutro, nie chce mi się po niego iść na dół. Dla mnie przebojem są ogórki z chilli i czosnkiem, ciekawe połączenie smaków. Moje śliczne dziewczynki już śpią, strasznie biegają i chrapią przez sen. Dumka jak każdy szorściuch jest bardzo fotogeniczna Negra cała zakopana w kocyk. Cieszę się, że je zabrałam. Nie wiem jak ja je oddam.:-( [quote name='anita_happy']JEDNO ZDJECIE - ja Ci opis zrobie!!! Anitko, wiesz żeby je wszystkie na raz usadzić, to musiałabym je gwoździami do podłogi poprzybijać, tak potrafi tylko JamniczaRodzina. No śliczne kozaczki i kurki. Quote
Sarunia-Niunia Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Śliczne dziewczynki... I trafiły do jamniczego raju... Moi też teraz chrapią pod kołderką, tuż obok mnie...;):eviltong::evil_lol:... A przetwory i tak obiecuję, że kupię na bazarku:loveu:... (przepis może być na pw:diabloti:)...:evil_lol::evil_lol::evil_lol:... Quote
bianka0 Posted September 13, 2011 Author Posted September 13, 2011 Dobrze podam jutro, też ciekawa w smaku i ładnie wygląda w słoiczku. Quote
taxelina Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 bianka0 napisał(a): Cieszę się, że je zabrałam. Nie wiem jak ja je oddam.:-( Dlatego ja bym chyba nie umiala byc DT :( Quote
Isadora7 Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 deer_1987 napisał(a):Dlatego ja bym chyba nie umiala byc DT :( strzelałąbyś jak ja, wszystkie tymczasy były fajne, z tego w dwóch sie zakochałam (Alf długowłsoy i Prezydent czany gładki podpalany) ale "uratowało" mnie to ze domnowały Rambiego, a przy Alfie nie było (ponad miesiąc) dnia zęby chłopcy nie musieli być w oddzielnych pokojach. Nastały zatem suczki, aż nastała jedna taka pomerlaczona co mnie załatwiła i tak się skończyło tymczasowanie. Quote
Sarunia-Niunia Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Dokładnie tego samego się boję... Rozstanie z tymczaskiem byłoby dla mnie bardzo, bardzo trudne... Cały czas o tym myślę, ale się boję... Zresztą napewno nie mogliby to być chłopcy. Niestety Nerunio nie "kocha" żadnych chłopców... I pewnie skończyłoby się tym, DT już w pierwszym przypadku zostałby DS... Zresztą rozmowa o Nerciu też zaczęła się jako o BDT... Quote
taxelina Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Isadora7 napisał(a):strzelałąbyś jak ja, wszystkie tymczasy były fajne, z tego w dwóch sie zakochałam (Alf długowłsoy i Prezydent czany gładki podpalany) ale "uratowało" mnie to ze domnowały Rambiego, a przy Alfie nie było (ponad miesiąc) dnia zęby chłopcy nie musieli być w oddzielnych pokojach. Nastały zatem suczki, aż nastała jedna taka pomerlaczona co mnie załatwiła i tak się skończyło tymczasowanie. Ja mam jedna dominujaca (chora) suczke tak wiec tez nie wiem jakby to bylo... A z drugiej strony Valtera ona olewala a on ja ;) Quote
anita_happy Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Sarunia-Niunia napisał(a):Dokładnie tego samego się boję... Rozstanie z tymczaskiem byłoby dla mnie bardzo, bardzo trudne... Cały czas o tym myślę, ale się boję... Zresztą napewno nie mogliby to być chłopcy. Niestety Nerunio nie "kocha" żadnych chłopców... I pewnie skończyłoby się tym, DT już w pierwszym przypadku zostałby DS... Zresztą rozmowa o Nerciu też zaczęła się jako o BDT... świadomość, że dając DT darujesz życie..a twoje miejsce DT daje szanse kazdemu kolejnemu psu na Rodzinę - to trzyma przy życiu jak nadchodzi czas rozstania. Mając 2 suki - miałam limit..2 moje i 1DT////potem jedną sunie z DT adoptowała moja mama /a było 5 chętnych!!!/...mam wzieła mnie sposobem - adoptowała i zostawiła u mnie "bo u Ciebie ma lepiej"...w ten sposób zablokowała mi DT! ale ja teraz zmieniłam swój limit na 3 swoje i 4 na DT :))) ot...ogarnę tylko swoje sprawy zawodowe i biore kolejne nieszczęscie do siebie:) z reguly biorę na DT szczyle -albo młodziaki...takie aby nie siedziały za długo: 1. nie przyzywyczajam sie 2. małe szybciej pojdzie i ja mogę odpocząć od DT i wziać kolejne:)) Quote
bianka0 Posted September 14, 2011 Author Posted September 14, 2011 Mieliśmy do tej pory 4 tymczasy. Każdy wyjazd za bardzo z mężem przeżywaliśmy, więc postanowiliśmy, że to już koniec. Za każdym razem to były psiaki, które na drodze postawił nam przypadek. Sonię znalazła córka wyrzuconą na ruchliwej ulicy. Na Nukę spod wiejskiej szkoły rodzice z tej szkoły wydali wyrok śmierci. Frediego podrzuciła Anita,:mad: ale mąż miał powiedziane że też był wyrzucony na jezdnię. Foksia wydarliśmy oboje spod buciorów piajczków. Po raz pierwszy zostały planowo ze schroniska zabrane dwie suczki na DT i jeszcze żadne psy z DT nie pasowały do naszego towarzystwa jak te.:lol: Mąż zakochał się w Negrze, ja w Dumce. Każda jest zupełnie inna, obie wspaniałe. Tak wpasowały się w nasz dom, aż nie chce się wierzyć. Quote
anita_happy Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 u was to i 10 jamników by sie zmieściło! wiec...masz jeszcze miejsce na dt:P Quote
bianka0 Posted September 14, 2011 Author Posted September 14, 2011 Niestety leśniczówka we Władysławowie została wynajęta od roku robotnikom drogowym. Ale są domki nad zalewem w Janowie, położone w lesie, na ogrodzonym terenie. Tam też można zorganizować zlot. Wkleję parę zdjęć. Jeżeli nie żartujecie i chcecie mieć zlot, to wszystkiego dokładnie się dowiem. To są domki OSiR-u. Są jeszcze obok Almaturu, o wyższym standardzie. Quote
Isadora7 Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Ja podtrzymuję swoją chęć "zlotowania" Quote
Recommended Posts