Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wapiszon napisał(a):

Kolega ma jamnika - wędkarza .

Czasami zabieramy je wszystkie na ryby, ale musimy wtedy wybrać bardziej odludne miejsce. Najczęściej na rzekę Branewkę przepływającą przez środek lasu. Jest wtedy fajnie, ale wędkowanie kończy się najczęściej wyplątywaniem któregoś z żyłki.

Posted

To w ogóle było ciekawe połączenie. Pan taki ....typowy chłopisko-wędkarz.:evil_lol: I tyle miłości między nim a pieskiem.
Gdybym pana zobaczyła na ulicy, nigdy bym nie podejrzewała go o tyle sympatii dla czworonoga.
Jak to czasami można się mylić :roll:

Posted

anita_happy napisał(a):
heh...jeszcze ludzie potrafią zaskoczyc..coo???
ale nie ma to tamto - pan ma białego puszka jak Kora z Mannamu:) ehhe

Tego puszka pan kupił na bazarze z litości.
Pojechał do Stalowej Woli po przybory wędkarskie. A tam Rusek ze szczeniakami. Jeden się już nie ruszał, ale jeszcze oddychał. Rusek nie chciał go nawet wtedy oddać za darmo, musiał skasować 50 zetów. Pan go karmił z buteleczki po kroplach do oczu.

Posted

U siebie na wsi też mam pacjenta, który zawsze przyjeżdża traktorem, a na półeczce z tyłu siedzi mu czarny kundelek. Obaj są starzy i bardzo zżyci ze sobą. Kiedyś jak facet był u mnie piesek mu uciekł do suczki. Szukał go po całej wsi, płakał, a uciekinier sam wieczorem wrócił pod ośrodek, dzwoniliśmy żeby przyjechał po niego.
Inny dziadziuś staruszek poszukiwania swojego pieska prawie nie przypłacił życiem. 85 lat kilka dni biegania w jesienną pogodę, skończyło sie szpitalem z zapaleniem płuc. Przeżył, ale pieska znaleziono martwego,rozszarpały go duże psy.

JESIEŃ. To już koniec lata....winogrona nam dojrzewają.

Posted

deer_1987 napisał(a):
Kasztanowiec juz tez zmienia kolory...

Jesień w tym roku u nas jest wczesna, w lesie też widać zmiany z dnia na dzień. Susza od 2 tygodni i zimne noce przyspieszają jesienne przeobrażenia.

Posted

deer_1987 napisał(a):
No ja pamietam ze Tz rok temu juz na koniec wrzesnia musial skrobac rano szyby w samochodzie

Nie kracz Marta !!!
Dzisiaj dopiero 01. września.:roll:

Posted

bianka0 napisał(a):
Tego puszka pan kupił na bazarze z litości.
Pojechał do Stalowej Woli po przybory wędkarskie. A tam Rusek ze szczeniakami. Jeden się już nie ruszał, ale jeszcze oddychał. Rusek nie chciał go nawet wtedy oddać za darmo, musiał skasować 50 zetów. Pan go karmił z buteleczki po kroplach do oczu.

nie wziełas numeru tel od pana:))) opisało by sie jego historie

Posted

anita_happy napisał(a):
nie wziełas numeru tel od pana:))) opisało by sie jego historie

Anitko, ja i tak robiłam 2 godziny podchody do pana, a potem zapewniałam 10 minut, że jego twarzy nie będzie widać.
Wiesz jak reagują mężczyźni w swoim pasjonerskim gronie, kiedy wyskakuje nagle głupia baba z aparatem.
Ja i tak niezbyt jestem tam tolerowana. Mężczyźnie może wędka się zaplątać nawet w druty energetyczne przy zarzucaniu, ale jak kobiecie w nadbrzeżne szuwary, no.......to dopiero są głupie komentarze.
To że poznałam ich historię, zawdzięczam temu, że facet poznał mojego męża, że mu dzieciaki na świat odbierał.

Posted

[quote name='bianka0']Anita, czy ty czasami sypiasz ?
Jak nie łapiesz psów w Szydłowcu, to na dogo siedzisz. Dziecko IDŹ SPAĆ :diabloti:[/QUOTE]

zaraz potem usnełam...
poszukuję ADWOKATA/Prawnika /jak zwał tak zwał/ aby na podstawie naszego opisu sklecił SKARGĘ ADMINISTRACYJNĄ :/
moja znajoma co mi sczytała tekst nie moze sie za to wziać bo ma za tyd examin :/
a tutaj trzeba kuć żelazo :(
ADWOKATo Prawnika mi potrzebaaaaaaaaaaaaaaa

Posted

Anitko na dogo znam tylko jednego prawnika, to E-S. Ale od wielu miesięcy nie widziałam jej na forum. Jest bardzo zaangażowana w poradach prawnych na dogo, ale prawdopodobnie musi rozdzielać pracę i swoje przekonania. Tak to często bywa.:-(
Muszę robić to samo.

Posted

Anitko a [B]lilith27[/B] z Radomia !!!!
Pamiętam, że jak zaczynałyśmy razem na dogo to była skażona prawem :evil_lol:
Zresztą moja Lilithka ukradła imię z jej nicku.