Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Różnie jest wapiszonie, tak jak w życiu :razz:
Za stara już jestem na to żeby się w nim samych przyjemności spodziewać. Więc nauczyłam się znajdować przyjemności we wszystkim.
A ja na wątku wyścigowym TZetów podziwiałam Twojego, takiego spokojnego, miłego mężczyznę. Nie supermena wyidealizowanego, tylko takiego od którego bije ciepło i oparcie. :loveu:

Posted

[quote name='JamniczaRodzina.']Witajcie( leniuszki )tylko pozazdrościć błogiego leniuchowania

W leniuchowaniu przeszkadzają nam potworne wyrzuty sumienia.:-(
Powinnam umyć okna, szybki w kredensach, i tyle innych rzeczy na które nie mam zwykle czasu.
Ale mi się po prostu NIE CHCE :evil_lol:

[quote name='Mika31'] życzę miłego odpoczynku

Dziękuję Mika.:lol: Mam zamiar to robić niezależnie od tego co powinnam.

Posted

[quote name='bianka0']W leniuchowaniu przeszkadzają nam potworne wyrzuty sumienia.:-(
Powinnam umyć okna, szybki w kredensach, i tyle innych rzeczy na które nie mam zwykle czasu.
Ale mi się po prostu NIE CHCE :evil_lol:

Dziękuję Mika.:lol: Mam zamiar to robić niezależnie od tego co powinnam.

Zrobiło mi się lżej, że nie tylko mi się NIE CHCE :evil_lol::diabloti::diabloti:
Dzisiaj mam wolny dzień ( ale nie urlop - pracuję w sobotę :-( ) i powinnam tyle zrobić a tu taka pogoda:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
I na szczęście ... popsuł się odkurzacz :diabloti::diabloti::diabloti::multi::multi::multi:

Posted

Tak Anitko, największą metamorfozę przeszła u nas Fryteczka i fizyczną i tą psychiczną.
Lilith też, ale maleńkiej zdrowia nie wróciliśmy, cały pobyt u nas wiązał się ze specjalnym trybem jej życia.
Obie były bardzo kochane i bardzo ich brakuje.

Posted

Mamy straszną burzę i ......gościa.

Przed burzą usłyszeliśmy z mężem straszny skowyt pod domem. Wybiegłam na taras i zobaczyłam małego pieska który ciągnął tylne nóżki za sobą, a drugi, większy próbował go jeszcze gwałcić.
Wyczołgał się spod domu sąsiada, gdzie prawdopodobnie został pobity. Sąsiedzi ( deklarujący się jako wielcy miłośnicy psów )mają sukę Fazę, którą w czasie cieczki zabezpieczają zamykając w garażu. Stado psów koczuje pod ich domem. I ten maluch pewnie też tam kolędował. Ktoś podpity ( w tle słychać było odgłosy libacji ) pewnie wyszedł i maleństwu przyłożył.
Wzięłam go na ręce i leży sobie w piwnicy, na dworze szaleje żywioł. Merda ogonkiem, więc przypuszczam że niedowład jest przemijający. Nie ruszam go, nie będę go stresować, wygląda dobrze, jest tylko w szoku. Ale paróweczek nie chce.
Jutro go wypuszczę lub pojadę z nim do weterynarza. Zobaczymy co będzie dalej z maleństwem. To pewnie piesek z naszej ulicy.

Posted

No i znowu jutro czeka mnie rozmowa z sąsiadami. Parę lat temu biedna Faza w czasie cieczki była wyrzucana z domu. Chowaliśmy ją wtedy u siebie. Ale nie wytrzymałam i zagroziłam zgłoszeniem na policję. Dwa lata się nie odzywali i zaczęli sunię zamykać.
A jutro znowu muszę im powiedzieć, że widziałam co się zdarzyło.
Niedługo nikt do mnie na ulicy nie będzie się odzywał.

Posted

bianka0 napisał(a):
No i znowu jutro czeka mnie rozmowa z sąsiadami. Parę lat temu biedna Faza w czasie cieczki była wyrzucana z domu. Chowaliśmy ją wtedy u siebie. Ale nie wytrzymałam i zagroziłam zgłoszeniem na policję. Dwa lata się nie odzywali i zaczęli sunię zamykać.

Skąd ja to znam ;)

Posted

bianka0 napisał(a):

Obecnie doświadczam dokładnie tego samego... Niestety... Moi sąsiedzi też przestali się do mnie odzywać, bo nie mogłam patrzeć, jak krzywdzą psa...
I zareagowałam. Niestety, wygląda na to, że to kompletnie nie reformowalne typy...

Posted

Dobrze jest :multi:
Mały wstał i chodzi. Tylko jest bardzo wystraszony, widać że chce do domu.
Ale muszę go przetrzymać do rana bo strasznie pada.

Zaniosę mu ryżu z mięskiem. Może się skusi.

Posted

bianka - FRYTA ma miejscówkę w kalendarzu

wybór miesiaca nalezy do Ciebie!!!

tylko jedna prośba -
zdjęcia
te z Anioła masz od kogo???
bo potrzebna będzie zgoda autora na druk :(
masakra..to pewnie bedzie problem

ale - mogła je robic albo Sylwien albo siekowa

Posted

anita_happy napisał(a):
jak ty bedziesz sie zawijac z tego swiata TAM będzie cie witała GROMADA merdających ogonów...
:)

To będzie niezłe stado :evil_lol:
Ludzcy przodkowie raczej się nie dopchają pierwsi. :diabloti:

Posted

No to rano mamy tak :diabloti:

Piesek dalej kolęduje pod domem suczki. Sąsiad nie odezwie się do mnie tym razem 5 lat.
A mąż kazał mi resztę okładziny sobie samej wygryźć.:evil_lol: