Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wapiszon napisał(a):
Bianko, namów TZ-ta na bazarek TZ-towy; ma mój głos:)
Wystawiłam swojego Tz-ta ale na Niego nie mogę głosować :(

Nie namówię, :shake: on się trochę krępuje, byłby chyba najstarszy.
No cóż, niektórzy mężczyźni są jak dobre wino...:diabloti:

JamniczaRodzina. napisał(a):
Bianko Wasze przetwory są wyborne do wyboru różnorodność smaków.:p

Serdecznie dziękuję za uznanie, czasami obawiam się czy wszystkim to smakuje.

yunona napisał(a):
ale jak będzie po 10 sierpnia to wygospodaruję. Koleżanka mówiła mi, że pokazały się grzyby prawdziwki, kozaki czerwone, podgrzybki.:lol: Uwielbiam zbierać ale niestety na razie muszę odpuścić ze względu na moje kolanka.

Bazarek będzie dopiero na Boże Narodzenie, ostatnie zawsze są zbierane żurawiny, po pierwszych przymrozkach. No i gąski jeszcze wtedy bywają.

A ja znowu dzisiaj przyniosłam tylko kurki. Na naszym terenie jeszcze nawet kozaków nie ma. W zeszłym roku pamiętam, że pod Warszawą były grzyby a u nas nic. Dopiero potem był wspaniały wysyp.

Posted

bianka0 napisał(a):
Nie namówię, :shake: on się trochę krępuje, byłby chyba najstarszy.
No cóż, niektórzy mężczyźni są jak dobre wino...:diabloti:

Bianko, mój też już jest w słusznym wieku :evil_lol:( jest starszy ode mnie o 6 miesięcy i dwa dni :cool3: ) . A wg mnie starsi panowie są bardzo interesujący:eviltong:

Posted

wapiszon napisał(a):
Bianko, mój też już jest w słusznym wieku :evil_lol:( jest starszy ode mnie o 6 miesięcy i dwa dni :cool3: ) . A wg mnie starsi panowie są bardzo interesujący:eviltong:

Mój o 25 lat ( ćwierć wieku ! ) :evil_lol:

Posted

bianka0 napisał(a):
[...]

[...]

Jak dla mnie to niech nie smakuje wszystkim więcej dla tych którym smakuje

Posted

W czasie deszczu pieski się nudzą :cool3:

Tinka już nauczyła się gryźć smaczki i kostki jelitowe.

Pokazała też dzisiaj swoją jamniczą naturę. Kiedy siedziała pod moimi nogami, przepędziła z zębami Polcię a potem Tuptusia.
Trzeba będzie z niej to wykorzenić.:razz:

Posted

Musi się dać, w takiej dużej grupie nie mogą warczeć na siebie. Powoli damy sobie z tym radę. Ale cieszę się, że Tinka zaczyna się czuć swobodniej w naszym domu.
Ma bardzo duże cycuchy, tylne wiszą jej prawie do ziemi, widać że biedactwo ciągle rodziło. Stąd pewnie też ten wiotki, rozlany brzuszek ze słabymi mięśniami.

Posted

Niestety na paskudnej wiosce został około tygodnia temu wyrzucony. Przyplątał się pod sklep i tam żebrał o jedzenie. Ale częściej dostawał kopniaki niż coś do zjedzenia.
To cud, że jakoś tym razem pojechałam tam z mężem. Prawie nie doszło do bójki, kiedy pijany buras potraktował go z gumofilca dla popisu.
Posłałam męża po coś do picia do sklepu i właśnie go zobaczyłam, brudnego, całego w jakimś łajnie. Wyszłam pytać o niego i....stało się.
Szybko zapakowaliśmy go do samochodu, dopiero po drodze martwiąc się co z nim zrobimy.
Pies jest cudowny, chodząca łagodność do ludzi. ale do psów....jak to foksterier. Wolę nie ryzykować i dlatego biedny musi przebywać w garażu.
Zna kąpiel, trymowanie, chodzi na smyczy i bez smyczy przy nodze człowieka, nie boi się widoku broni. Chce wejść do domu.

Posted

Cały czas rozmawiamy z mężem, że mógł się myśliwemu zgubić w lesie. Ta wiocha to dzicz z XVIII w położona w środku lasu.
Ten pies jest naprawdę cudowny, nie był bity, ma olbrzymie zaufanie do człowieka.
Od razu musiałam go wykąpać , wytrymować, wszystko spokojnie dawał sobie robić. Podstawiał się pod trymer, widać, że to zna. Jest bardzo posłuszny. Ani razu nie zaszczekał.

Posted

deer_1987 napisał(a):
eh i znow widac jakby sie przydal nakaz chipu :( od razu byloby wiadomo czyj on

To marzenie nasze, ale nie ludzi wyrzucających psy.

wapiszon napisał(a):
A jest u Was Radio ESKA ? Oni za darmo puszczają info, o zagubionym psie lub psie szukającym domu.

Nie wiem, ale raczej nie ma lokalnego radia.

Posted

Mika31 napisał(a):
ciocia a może powiadom lokalne koła łowiecki może ktoś wie coś o foksiu.śliczny jest eska jest chyba krajowym radiem

Już powiadomione, jutro podamy zdjęcia.
Z tym radiem :oops:, słucham tylko dwóch rozgłośni.