Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Diana S napisał(a):
A, dlaczego Pinda? co przeskrobała? ;) sliczna ;)

Nie wiem.:shake:
Mój mąż je nazywa po swojemu. Maluszek to Gruby, Goliat to Holiacik lub Kudłaty, Tuptuś to Duptuś lub Dupek, Polcia to Dyndała, a Tinka została Pindą :evil_lol:
Tylko Jogusia nie przezywa.
Lilithka była Grubencją, a Frytka - Ślepużką.

Posted

[quote name='bianka0']

A to okno w mojej kuchni i jedyne kwiaty jakie mi pozostały po gradzie

Tinka śliczna kluseczka :)
A u nas nie było ulewy i takich kwiatów u nas nie ma:placz:
Uwielbiam storczyki ale po przekwitnięciu zostają u mnie same liście i kwiaty się już nie pojawiają:shake:

Posted

Właściwie moje storczyki od 3 lat kwitną na okrągło, są sekundy przerwy gdzie zawiązują się pąki na nowych odnogach.

Diana S napisał(a):
bianka..fajnego masz męza.... hahhaha musi być u Was bardzo wesoło ;)

Mąż jak to mąż, ale dzięki psiakom jest wesoło.:diabloti:

Posted

no ładnie się Tinusia zaokrągliła :loveu: proszę o przekazanie całusków dla niej i dla reszty stadka też

ja dziś straciłam starowinkę moją Pepuszkę kochaną :( niby była stara, niby schorowana, ale i tak nie spodziewałam się, że tak się to potoczy :(

Posted

Bardzo mi przykro malawaszko :-(
Zawsze mamy nadzieję że wbrew zasadom logiki, te staruszki będą dłużej żyły.
Ja do dzisiaj nie mogę oglądać postów wstecz, bo tam są zdjęcia Lilithki i Frytki. Myślałam że to z czasem minie, ale nie mija....

Tinka przybiera na wadze trochę inaczej niż inne. Kręgosłup nadal na wierzchu jak różaniec, tylko brzuszek okrągły. Ale jej mięśnie są słabo rozwinięte, nie chce chodzić na spacery. Powoli jest poprawa, coraz częściej wybiega na ogród, coraz mniej czasu spędza w kojczyku. Z czasem nabierze ochoty na ruch.

Posted

Jakbym widziała swoje psy.... dlatego mam taki sentyment do ludzi, którzy maja nie jednego, dwa psy.... Bianka...masz cudna bande, na które uwielbiam patrzec.... Cuda....

Posted

JamniczaRodzina. napisał(a):
)Storczyki piękne .:loveu:

Pochwała storczyków przez Elę, to prawdziwy zaszczyt.:lol:

rasowa2410 napisał(a):
A faceci (czyt. Goliacik i Pan Tuptuś) najpierw wolą wyczyścić "miejsce pracy" - podłogę, zanim zaczną ;) CWANIAKI!!!

Oni wszyscy jedzą jak prosiaczki. Polcia nie ma zębów z przodu, więc jak zje to biegnie i jeszcze resztki jedzenia z pyszczka jej wypadają.
A jedzenie, to to ciemne to psia kiełbaska, bardzo dobra jak salcesonik, kupowana świeża w prywatnej masarni, obok nas. I ryż z kurczakiem i wątróbką, gotowany co 3 dni przez TZta. Czasami zamiast kurczaka narogi z dzika lub sarny.

Posted

funia napisał(a):
A Josepha jak konsumuje dlaczego nie wrzuciłaś ?:mad:

Funiu zaczaję się i jemu też zrobię zdjęcie, najtrudniej mi będzie zmusić go żeby zjadł z miseczki w kąciku dla psich gości.:diabloti:

Diana S napisał(a):
Jakbym widziała swoje psy.... dlatego mam taki sentyment do ludzi, którzy maja nie jednego, dwa psy.... .

Diana ile masz psiaków ?:crazyeye:

Posted

Diana S napisał(a):
Trzy ;) .....

To jeszcze na trzy jest miejsce.:cool3:
Może jamnika, mam ślicznego Falkora i Melvina ?
A może śliczną małą sunię? Bellę .
Albo Fabianka w typie sznaucera ?

Posted

bianka0 napisał(a):
To jeszcze na trzy jest miejsce.:cool3:
Może jamnika, mam ślicznego Falkora i Melvina ?
A może śliczną małą sunię? Bellę .
Albo Fabianka w typie sznaucera ?

Tak, bardzo chętnie... jednak rozsądek mówi mi, ze nie moge.....

Posted

A to efekt mojej wczorajszej nocnej pracy. Papryczka na jamniczy bazarek;)

I z Tuptusiem, który sprawdza jak to może być, że pani mówi że to dla piesków, a wcale pieski zjeść tego nie mogą :shake:

Rozczarowanie Tuptusia. :diabloti:

Tutaj Josef demonstruje swoją ukochaną Poleńkę , jako zachętę do jamniczego bazarku.

A tu udało mi się w tajemnicy pstryknąć mu zdjęcie, cały czas namawiam go, żeby zgodził się dać zwoje zdjęcie na bazarek TZ-etów.