yunona Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Co prawda nie niezapominajki i róże ale też piękne i drapieżne orchidee. Bardzo piękny zbiorek kwitnący.:loveu: Quote
Isadora7 Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 yunona napisał(a):Co prawda nie niezapominajki i róże ale też piękne i drapieżne orchidee. Bardzo piękny zbiorek kwitnący.:loveu: Bardzo śliczne Quote
Diana S Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 A, dlaczego Pinda? co przeskrobała? ;) sliczna ;) Quote
bianka0 Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 Diana S napisał(a):A, dlaczego Pinda? co przeskrobała? ;) sliczna ;) Nie wiem.:shake: Mój mąż je nazywa po swojemu. Maluszek to Gruby, Goliat to Holiacik lub Kudłaty, Tuptuś to Duptuś lub Dupek, Polcia to Dyndała, a Tinka została Pindą :evil_lol: Tylko Jogusia nie przezywa. Lilithka była Grubencją, a Frytka - Ślepużką. Quote
wapiszon Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 [quote name='bianka0'] A to okno w mojej kuchni i jedyne kwiaty jakie mi pozostały po gradzie Tinka śliczna kluseczka :) A u nas nie było ulewy i takich kwiatów u nas nie ma:placz: Uwielbiam storczyki ale po przekwitnięciu zostają u mnie same liście i kwiaty się już nie pojawiają:shake: Quote
Diana S Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 bianka..fajnego masz męza.... hahhaha musi być u Was bardzo wesoło ;) Quote
bianka0 Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 Właściwie moje storczyki od 3 lat kwitną na okrągło, są sekundy przerwy gdzie zawiązują się pąki na nowych odnogach. Diana S napisał(a):bianka..fajnego masz męza.... hahhaha musi być u Was bardzo wesoło ;) Mąż jak to mąż, ale dzięki psiakom jest wesoło.:diabloti: Quote
malawaszka Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 no ładnie się Tinusia zaokrągliła :loveu: proszę o przekazanie całusków dla niej i dla reszty stadka też ja dziś straciłam starowinkę moją Pepuszkę kochaną :( niby była stara, niby schorowana, ale i tak nie spodziewałam się, że tak się to potoczy :( Quote
bianka0 Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 Bardzo mi przykro malawaszko :-( Zawsze mamy nadzieję że wbrew zasadom logiki, te staruszki będą dłużej żyły. Ja do dzisiaj nie mogę oglądać postów wstecz, bo tam są zdjęcia Lilithki i Frytki. Myślałam że to z czasem minie, ale nie mija.... Tinka przybiera na wadze trochę inaczej niż inne. Kręgosłup nadal na wierzchu jak różaniec, tylko brzuszek okrągły. Ale jej mięśnie są słabo rozwinięte, nie chce chodzić na spacery. Powoli jest poprawa, coraz częściej wybiega na ogród, coraz mniej czasu spędza w kojczyku. Z czasem nabierze ochoty na ruch. Quote
bianka0 Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 Jedzenie, najszczęśliwszy moment dnia. Pierwszy zjada Maluszek Drugi Tuptuś Potem Tinka Przedostatni Goliacik Na samym końcu Poleńka Quote
rasowa2410 Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 A faceci (czyt. Goliacik i Pan Tuptuś) najpierw wolą wyczyścić "miejsce pracy" - podłogę, zanim zaczną ;) CWANIAKI!!! Quote
JamniczaRodzina. Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Pozdrawiamy pulchne jamnisie.;)Storczyki piękne .:loveu: Quote
magenka1 Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 deer_1987 napisał(a):Co dobrego dostaly? :loveu: mi wygląda na tatar z ryżem :) Quote
funia Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 No nie padnę zaraz z tej naszej Bianki .....:evil_lol:A Josepha jak konsumuje dlaczego nie wrzuciłaś ?:mad: Quote
Diana S Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Jakbym widziała swoje psy.... dlatego mam taki sentyment do ludzi, którzy maja nie jednego, dwa psy.... Bianka...masz cudna bande, na które uwielbiam patrzec.... Cuda.... Quote
bianka0 Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 JamniczaRodzina. napisał(a):)Storczyki piękne .:loveu: Pochwała storczyków przez Elę, to prawdziwy zaszczyt.:lol: rasowa2410 napisał(a):A faceci (czyt. Goliacik i Pan Tuptuś) najpierw wolą wyczyścić "miejsce pracy" - podłogę, zanim zaczną ;) CWANIAKI!!! Oni wszyscy jedzą jak prosiaczki. Polcia nie ma zębów z przodu, więc jak zje to biegnie i jeszcze resztki jedzenia z pyszczka jej wypadają. A jedzenie, to to ciemne to psia kiełbaska, bardzo dobra jak salcesonik, kupowana świeża w prywatnej masarni, obok nas. I ryż z kurczakiem i wątróbką, gotowany co 3 dni przez TZta. Czasami zamiast kurczaka narogi z dzika lub sarny. Quote
bianka0 Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 funia napisał(a):A Josepha jak konsumuje dlaczego nie wrzuciłaś ?:mad: Funiu zaczaję się i jemu też zrobię zdjęcie, najtrudniej mi będzie zmusić go żeby zjadł z miseczki w kąciku dla psich gości.:diabloti: Diana S napisał(a):Jakbym widziała swoje psy.... dlatego mam taki sentyment do ludzi, którzy maja nie jednego, dwa psy.... . Diana ile masz psiaków ?:crazyeye: Quote
bianka0 Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 Diana S napisał(a):Trzy ;) ..... To jeszcze na trzy jest miejsce.:cool3: Może jamnika, mam ślicznego Falkora i Melvina ? A może śliczną małą sunię? Bellę . Albo Fabianka w typie sznaucera ? Quote
Mika31 Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 :evil_lol:to ja czekam na te zdjęcia tz z miską Quote
Diana S Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 bianka0 napisał(a):To jeszcze na trzy jest miejsce.:cool3: Może jamnika, mam ślicznego Falkora i Melvina ? A może śliczną małą sunię? Bellę . Albo Fabianka w typie sznaucera ? Tak, bardzo chętnie... jednak rozsądek mówi mi, ze nie moge..... Quote
bianka0 Posted July 30, 2011 Author Posted July 30, 2011 A to efekt mojej wczorajszej nocnej pracy. Papryczka na jamniczy bazarek;) I z Tuptusiem, który sprawdza jak to może być, że pani mówi że to dla piesków, a wcale pieski zjeść tego nie mogą :shake: Rozczarowanie Tuptusia. :diabloti: Tutaj Josef demonstruje swoją ukochaną Poleńkę , jako zachętę do jamniczego bazarku. A tu udało mi się w tajemnicy pstryknąć mu zdjęcie, cały czas namawiam go, żeby zgodził się dać zwoje zdjęcie na bazarek TZ-etów. Quote
bianka0 Posted July 30, 2011 Author Posted July 30, 2011 A tak mogę cokolwiek zjeść. Nawet schowanie się do piwnicy nie uchroni mnie przed łapczywym wzrokiem wiecznie głodnych jamników. Quote
Mika31 Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 :loveu:uwielbiam jamniki i te ich spojrzenia a papryka apetyczna:razz: Quote
Recommended Posts