Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To jest mój Dukat ,niestety nie mogę go nawet zbyt częst oglądać

A pojechałam po zagłodzonego jamnika błąkającego się po lesie i znalazłam to cudo.Jest prawie jak jamnik.
Patrząc na jamniczy wątek w potrzebie , to on jest bardziej do tej rasy podobny niż inne tam wrzucane.

Posted

dwa dni temu wychodząc do pracy znalazłam pomiędzy pojemnikami na śmieci ten drobiazg - niespodziankę dla wszystkich domowników:

Co ona tu znowu przywlokła? kotek? mały piesek?

Karmienie nowej bestii

Po dobie ogrzana ,nakarmiona ,z oczyszczonymi skrzydełkami jaskółka odfrunęła zostawiając mi ,,prezenciki''.

Posted

No i kolejna niespodzianka,dzisiaj na huśtawce znaleźliśmy to stworzonko : małą Maję:

A to Mama Maji w jej obiektywie:

Autentyczne zdjęcia zrobione przez Maję -mama i kawałek Krysi.

Posted

[quote name='bianka0']A te zdjęcia są dla Kostka jeżeli jeszcze zagląda do Frytki.

Frytka żąda wizyty podadopcyjnej,która jej się należy jak psu buda !

Oczywiscie ze zagladam codziennie wieczorem patrze co tam nowego:loveu: a jak tylko widze nowe foteczki to drukuje i pokazuje Agnieszce Brzezinskiej zeby widziala jakiego tluscioszka ukrywala w domu przez kilka tygodni:evil_lol:

wizyte po adopcyjna bedzie mi troszke trudno teraz wykonac bo nam sie samochody popsiutaly:( ale pamietam pamietam i sie wprosze na pewno

Posted

Dziękujemy Tofikowi za buziaki.

Maję to chciał adoptować Józio.
Kiedy wrócił z polowania,myślał że na huśtawce śpi mały yorczek (zobaczył kitkę wystającą spod kocyka).Kiedy wysunęła się nóżka z sandałkiem,aż krzyknął z zachwytu.Zaproponował oddanie wszyskich psiaków(włącznie z ukochanym Goliacikiem) w zamian za tą istotkę.
Po butelce wina zmienił zdanie i koniecznie chciał zaadoptować mamę Maji i Krysię.

Posted

Dzisiaj tylko jedno zdjęcie.Znalazłam jeszcze w tych zrobionych przez Maję:

Wiecznie głodna Fryteczka podjadająca Jogusiowi z miski.
Widać fajną budę lumpka - mój projekt,wykonanie TZ-ta.

Posted

Rany, ile jamników :crazyeye: :loveu:
Obejrzałam wątek od początku.
Fajnie że masz możliwość adoptowania takiej ilości psiaków. Gdyby nie Ty, kto wie co by się z nimi teraz działo :(
Widać że są szczęśliwe.

Mnie zauroczył Harnaś :loveu: Przepiękne konisko:loveu::loveu::loveu:

• 2 weeks later...
Posted

Niestety do dalekiego transportu nadawałby się tylko Goliacik,Tuptuś i Maluszek.No i oczywiście Harnaś po wynajęciu bookmana (ale on jest mało jamniczy).
Lilith i Fryteczka zniosłyby podróż,ale ich stan zdrowia wymaga większej opieki i stabilizacji. Obie dziewczynki bardzo źle znoszą upały.
Jogusiowi nadal nie wolno biegać , podskakiwać i chyba nie muszę pisać jak trudno mi go zmusić do spokojnego zachowywania się.

Nie ma wyjścia następny zlot jamników musi być u mnie.
(ze Słupska to też nie tak daleko jak się wydaje ;) )

• 4 weeks later...
Posted

Tuptusiek na urodzie nic nie stracił, a może wręcz nawet zyskał, taki dorosły jamniorek. Ale jest szczupły w odróżnieniu od mojego kwadratowego Harutka, któremu na udkach zrobiła się falka i Michał mówi, że ma celulitis :eviltong: .
Pozdrawiamy jamniczą rodzinkę i zachęcamy do spacerów po lesie w wiadomym celu :p.