JamniczaRodzina. Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Bianko to zapewne Tobiasz tak pędzi do Ciebie.:cool3: Quote
bianka0 Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 JamniczaRodzina. napisał(a):Bianko to zapewne Tobiasz tak pędzi do Ciebie.:cool3: Na razie rozmowy o Tobiaszku są w fazie wstępnej. TZ jest jeszcze w szoku, ale muszę mu jak zawsze dać trochę czasu.:diabloti: Dziękuję holly za śliczne jamniki, z tymi dwoma prześcignęłabym już JamnicząRodzinę ;) Quote
matrioszka2 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Ja i całą moja rodzina pamiętamy o Tobie od rana, ale ...Tina dzisiaj odjeżdżała do hotelu i byłam skupiona na wyprawieniu pannicy w świat, no i "co se przypomłam-to se zapomłam", bo wciąż coś mnie dekoncentrowało.To najpierw przepraszam,a teraz rehabilituję zwłokę najserdecznościowymi życzonkami :zdrowia, siły, cierpliwości,realizacji zamierzeń i planów, ziszczenia się marzeń , niekoniecznie najskrytszych.:Rose::Rose::Rose: Buziaki.:kiss_2::kiss_2::kiss_2: Quote
bianka0 Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 Dziękuję bardzo matrioszko :loveu: Quote
yunona Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Choć nocną porą ale z całego serca Wszystkiego Najlepszego,spełnienia marzeń i powodzenia we wszystkich działaniach na polu zawodowym jak i w pomocy bidulkom bezdomnym, oby wszystkie lądowały we wspaniałych domkach, a najważniejsze - dobrego zdrówka życzą zaczarowani jamniczo :Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose: Quote
bianka0 Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 Dziękuję serdecznie :loveu: W życiu nie dostałam tyle życzeń imieninowych :p Quote
matrioszka2 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Nikt nie obiecywał, że będzie łatwo.:grin: Quote
anita_happy Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 bianka - wrzuciłam FRYTKE na fb....na azylowy wątek... http://www.facebook.com/photo.php?fbid=109703175772436&set=o.148097168579566#!/photo.php?fbid=109703175772436&set=o.148097168579566 Quote
Jo37 Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Bardzo spóźnione ale szczere życzenia imieninowe aby marzenia się spełniały a w ich miejsce pojawiały się następne. Quote
bianka0 Posted February 9, 2011 Author Posted February 9, 2011 Jo37 napisał(a):Bardzo spóźnione ale szczere życzenia imieninowe aby marzenia się spełniały a w ich miejsce pojawiały się następne. Jo podziękowania za życzenia również spóźnione, ale serdeczne :loveu: Anitko dziękuję, może osoby z Azylu przypomną sobie o maleństwie :cool3: i od czasu do czasu ktoś zajrzy. Tym bardziej, że jednak muszę Frytce zoperować tą przepuklinę, coraz częściej uwięza. Poza tym dziewczyna jest zazdrosna o Polę, która jest przylepką, a Fryteczka przyzwyczaiła się że jest najważniejsza. Obraża się kiedy widzi, że Pola siedzi cały czas przyklejona do ludzi, robi w tył zwrot i łypie niezadowolona jednym oczkiem. Quote
anita_happy Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 [quote name='bianka0']Jo podziękowania za życzenia również spóźnione, ale serdeczne :loveu: Anitko dziękuję, może osoby z Azylu przypomną sobie o maleństwie :cool3: i od czasu do czasu ktoś zajrzy. Tym bardziej, że jednak muszę Frytce zoperować tą przepuklinę, coraz częściej uwięza. Poza tym dziewczyna jest zazdrosna o Polę, która jest przylepką, a Fryteczka przyzwyczaiła się że jest najważniejsza. Obraża się kiedy widzi, że Pola siedzi cały czas przyklejona do ludzi, robi w tył zwrot i łypie niezadowolona jednym oczkiem. jak mogłaś - MAMO! jak moglaś Quote
bianka0 Posted February 9, 2011 Author Posted February 9, 2011 anita_happy napisał(a):jak mogłaś - MAMO! jak moglaś No cóż, Frytka jest trochę chumorzasta, a Polcia nigdy, zawsze chętna do przytulenia się do człowieka. Quote
siekowa Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Wreszcie się dowiedziałam do kogo trafiła azylowa Fryteczka. Super widzieć jej fotki w domku, pięknie dziewczyna wygląda. :loveu: Widzę, że mam sporo stron do przejrzenia :D Anito ten FB nie jest azylowy, on jest poświęcony wszystkim starszym psiakom w potrzebie. Azylowy profil jest tu: http://www.facebook.com/pages/Fundacja-Azylu-pod-Psim-Aniolem/111393995558496?ref=ts Quote
bianka0 Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 [quote name='siekowa']Wreszcie się dowiedziałam do kogo trafiła azylowa Fryteczka. Super widzieć jej fotki w domku, pięknie dziewczyna wygląda. :loveu: Widzę, że mam sporo stron do przejrzenia :D Witaj. :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Fryteczka jest u nas, niedługo będą 2 lata. Ma się całkiem dobrze, nie musi brać leków. Od momentu przyjazdu wiemy, że te zaburzenia gastryczne, na które cierpiała w schronisku, to uwięzająca przepuklina pachwinowa. Ze względu na wadę serca oszczędzaliśmy jej do tej pory zabiegów chirurgicznych. Jest starszą sunią, więc nie ma cieczki, ząbki są w opłakanym stanie, ale nie bolą ją, a względy estetyczne były na drugim miejscu. Przy delikatnej dietce przepuklinka uwięzała rzadko, ale teraz są szersze jej wrota i musimy podjąć decyzję o operacji w znieczuleniu ogólnym. Wprawdzie sunia przychodzi sama do odprowadzenia przepukliny, ale jest to coraz częściej. Nie ukrywam, że obawiam się tej operacji i zwlekam dopóki to możliwe. Jest nadal bardzo wrażliwa na wszelkie ingerencje w jej organizm, przy zwykłym czyszczeniu i płukaniu jej chorego uszka, potrafi ze stresu zgubić połowę sierści. Musiała przejść piekło na ziemi. Nadal zdarza jej się zerwać przez sen z piskiem i biec przed siebie jak oszalała, cała dygocząca. Quote
Mika31 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 żeby można było wymazać te koszmary z ich serc mój Maksiu przez 2 lata nie mogłam do niego podejść w okularach bo dostawał szału a jak widział jakiś kij to cały się kulił w sobie jest z nami 6,5 roku ale nadal takie napady się zdarzają Quote
bianka0 Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 deer_1987 napisał(a):i jak tam namawianie TZ? Zero efektu :shake: Chociaż wczoraj coś drgnęło po informacji zamykania psa na noc w kennelu.Wkurzył się. Quote
bianka0 Posted February 13, 2011 Author Posted February 13, 2011 Mąż nazywa Polę - Ola I to jest jego pomysł.:diabloti: Przedstawiam Oleńkę Bilewiczówną. Quote
bianka0 Posted February 13, 2011 Author Posted February 13, 2011 Mika31 napisał(a):ona jest zdegustowana!! Raczej jest zaspana :evil_lol: Tylko wtedy można jaj zdjęcie zrobić, poza tym nie lubi już teraz ubranek. Jak widzi, że otwieram szufladę z ubrankami to zwiewa. Nie wspomnę, że w żadne już się nie mieści. Quote
bianka0 Posted February 13, 2011 Author Posted February 13, 2011 Nasza Oleńka pomimo zdegustowanej miny, jest na pewno bardziej Bilewiczówna niż M.Braunek. :cool3: Quote
holly101 Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 O tak :-) Ma znacznie bardziej zróżnicowaną mimikę ;) Tylko gdzie ten Kmicic? no i w różu jej do pyszczka :D Quote
bianka0 Posted February 13, 2011 Author Posted February 13, 2011 Kmiciców ci u nas dostatek. Oto jeden z nich.:cool3: Quote
Recommended Posts