Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

własnie z mamas oglądamy wątek jamoli - bo mama przyszła i sie pyta - co slychać u bianki...
a tu patrze - bianka szaleje na dogo...
i tak sobie oglądamy - mamas ze zdiwieniem - ooo Goliacik przytył sobie :)

p.s.
Bianko - jako najlepszy wecie wśród lekarzy - Tula nasza wyszła dzis na spacer - godzina - i nam teraz posikuje - nie trzyma moczu.
dostała furagin i wit c...
co jej podac - bo nie przestaje...
juz wiem..ze tootot male to tylko na sikanie i do domu - a nie na spacery w sniegu :/
zawsze jej po tabletce furaginu przechodziło - a teraz nie..jak sikała , tak sika...

co nie zmienia faktu - ze goliacik przytył

Posted

Anitko Goliacik nie mógł przytyć, bo psy mają zabraną suchą karmę i od 2 miesięcy dostają tylko raz dziennie gotowane. On ma teraz zimowe futerko. Jak go wytrymuję, to nawet przez 3 minuty widać jakiej nabrał linii, dopóki się nie otrząśnie i znowu jest napuszony.

Tuli musicie dać antybiotyk na drogi moczowe, ale tu już nie będę niczego doradzała, musicie pójść do weta.Swoim też sama nie dobieram, tu się nie zawsze pokrywa z ludźmi.

A co słychać, to czas zajrzeć do nas.:cool3:

Dzisiaj musiałam po raz pierwszy dać klapa Poli. Cały czas dobierała się do Tuptusia, zdzierała z niego kocyki,molestowała, podgryzała, aż chłopak z wrażenia dostał ataku padaczki.
Dostała klapa i obraziła się na cały świat, z przerwą na jedzenie.

Posted

o jeny..Pole sklapcilaś!

:/

aha...mamas zobaczyła zdjeice Goliacika z 2008 roku - to pierwsze...tam to był chudzinka:P
hihiihihih

Tule wezme do weta utram...sika...mam jeszcze takie tabletki zurawinowe od weta...moze to jej dam
cholera - ale czy w szydłwocu wet zrobi mi jakies badanie moczu?
:/
bodna ta Tula - ona taka czyscioszka..a tu masz ci los...

aha...no czas zajrzec :P ale jak sniegi zejdą ;/ bo cholera teraz to widzisz..z tula niepochodzi sie :/

Posted

Pola pasuje do gromadki, jest wyjątkowo żarłoczna, czasami się dziwimy gdzie ona to zmieści.
Dzisiaj jej coś odbiło z tym Tuptusiem, jeszcze jej takiej nie widzieliśmy, tak go umęczyła, aż go żal było.
Goliacik tak przytył po kastracji i wytruciu tasiemca. On naprawdę zjada najmniej ze wszystkich. Na pewno mniej niż Polcia.:evil_lol:

Anitko badanie moczu nie jest potrzebne przy jednorazowym ostrym zapaleniu pęcherza. Po prostu jak najszybciej trzeba podać antybiotyk, żeby się psina nie męczyła.

Posted
Posted

[quote name='Canaveral-staff']poleciłam Twój wątek do tematu schroniska w Olsztynie bo jest tam jamnisia - myślę że się nie podniewasz

http://www.dogomania.pl/threads/113543-Schronisko-w-Olsztyni******-koty-do-adopcji-wątki-zdj.-ze-spacerów.../page72

Maja jest bardzo jamnicza:p Na nasz wątek zagląda Jagoda1, jesteśmy w kontakcie. Ale wiem, że opieka w schronisku olsztyńskim jest jedną z najlepszych w Polsce. Zazwyczaj nie trzeba zabierać psów do hoteli, tylko pomóc w ogłoszeniach.
Dziękuję, zaraz zapytam Jagodę1.

Posted

Wiem Matrioszko, ale na miejsce po Jaśku przyjeżdża w następną niedzielę Melvin z Palucha. On też nie ma szans na przeżycie tam. Miejsce u funi będzie wolne tylko przez tydzień.

Posted

Dwie godziny temu zadzwonił telefon; oznajmiono, że jutro psa oddają do schronu.:-(
I stało się.Pełna mobilizacja.
yumanji bierze go na swój DT (chyba jako 8 sztukę) za 100 zł plus karma.:multi: