Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Goliacik czuje się świetnie, natomiast Tuptuś ponownie ma wypadnięcie dysku. Od tygodnia jest unieruchomiony w kojcu. Czucie głębokie ma zachowane, więc na razie leczymy zachowawczo. Dostaje leki, robimy masaże no i znowu jest zacewnikowany.

Sara zostaje u nas na DT

Znowu mogę tylko wstawić miniaturkę.

Czy ktoś może polecić moderatora od spraw techniczych, który zareaguje na prośbę naprawienia opcji w profilu ?
Chyba będę musiała zrobić bazarek na fb, a nie mam o tym jeszcze pojęcia.

Posted

Goliacik czuje się świetnie, natomiast Tuptuś ponownie ma wypadnięcie dysku. Od tygodnia jest unieruchomiony w kojcu. Czucie głębokie ma zachowane, więc na razie leczymy zachowawczo. Dostaje leki, robimy masaże no i znowu jest zacewnikowany.

Sara zostaje u nas na DT

Jeszcze Tuptuś bez zmian , a dziewczynka piękna.....
Posted

biedny Tuptuś , Sara piękna .Ja tez mam ciągłe problemy z wstawianiem zdjęć polecam chrome albo dragon spisują się najlepiej przy nowym dogo

Posted

Handziu ja od lat korzystam z fotosika i nie mam z tym kłopotów. Problem jest z dogomanią, tak jak pisała wcześniej Sarunia, nie mam opcji wstawiania zdjęć, pogrubiania trzcionki itd. Mogę tylko pisać i wstawiać miniaturki.

to dokładnie tak, jak ja....

do niedawna miałam problem z logowaniem, a raz zaniast na mój, zalogowało mnie na profil maarit ;)

odwiedzam mój ulubiony wątek i pozdrawiam serdecznie ludzi i zwierzaczki :)

miałam dzisiaj jamnicze odwiedziny w domu - jamnik Filip znów panu uciekł.... do mnie rzecz jasna.... i wracać nie chciał do pana, który po niego przyjechał.... aż mi smutno na wspomnienie jego błagalnego wzroku " chcę u ciebie zostać" :(

Posted

Handziu ja od lat korzystam z fotosika i nie mam z tym kłopotów. Problem jest z dogomanią, tak jak pisała wcześniej Sarunia, nie mam opcji wstawiania zdjęć, pogrubiania trzcionki itd. Mogę tylko pisać i wstawiać miniaturki.

to dokładnie tak, jak ja....

do niedawna miałam problem z logowaniem, a raz zaniast na mój, zalogowało mnie na profil maarit ;)

odwiedzam mój ulubiony wątek i pozdrawiam serdecznie ludzi i zwierzaczki :)

miałam dzisiaj jamnicze odwiedziny w domu - jamnik Filip znów panu uciekł.... do mnie rzecz jasna.... i wracać nie chciał do pana, który po niego przyjechał.... aż mi smutno na wspomnienie jego błagalnego wzroku " chcę u ciebie zostać" :(

no i proszę - kolejny "wynalazek" nowej dogomanii - dubel....

Posted

Witaj magenka :)
Całe lato zglądałam tu od czasu do czasu. Ale lato to dla mnie okres wytężonej pracy ( ogród, przygotowanie przetworów na bazarek, sezon urlopowy pracowników )Potem to ulepszanie dogomanii i ...ręce mi opadły. Miałam dzisiaj zacząć wstawiać zdjęcia na bazarku, a okazało się niemożliwe w ogóle jego wystawienie.
Jak tam Mazury ? Pewnie jak zawsze piękne, już 10 lat nie mogę się wyrwać z mojego kieratu, żeby tam pojechać.

Posted

mnie dogo też wkurza miałam taki dobry porządek, wszystko pogrupowane a teraz wszystko w jednym

Mazury piękne, piękne lato woda w Śniardwy w tym roku ponad 24 stopni,

Jest takie fajne miejsce, po drugiej stronie jeziora i po drugiej stronie Mikołajek  miejscowość nazywa się Okartowo plaża nieodkryta jeszcze przez turystów jest spokój i cisza. Moi bliscy znajomi tam mieszkają i często tam do nich jeżdżę. Jesień też piękna... Szkoda, że lata u nas takie krótkie. Jak lato się kończy to życie na Mazurach jakby zwalnia taki marazm i stagnacja.

Ja mieszkam na Warmii. Kocham Warmię te domu z czerwonej cegły i czerwonej dachówki. Sama mieszkam w takim domu właśnie.

Posted

Wystawiaj bazarek z miniaturkami lub bez zdjęć.

Wszyscy się czaimy  od dłuższego czasu. A Twoje przetwory

można kupować w ciemno.

Posted

Bardzo się cieszę że przetwory Wam smakują :)

Ostatnio przeżyłam stres, kiedy zobaczyłam w Biedronce wielkie słoje ogórków, dżemów i różnych sałatek po 3-4 zł. Zwątpiłam w to czy moje przetwory mają jeszcze szansę na przebicie się na rynku. Właściwie jedynym konkretnym zyskiem w ,, naszej produkcji " są owoce i warzywa za darmo, lub za symboliczną cenę kupowane bezpośrednio od ludzi. No i grzyby, które sama za darmo zbieram całymi miesiącami. Ale potem dokładnie przeczytałam skład na etykiecie, było tam dużo dziwnych rzeczy, których w domowej produkcji się nie stosuje.

Pewnie będę musiała zrobić z miniaturkami, jestem wściekła na prowadzących to forum. Z racji mojego perfekcjonalizmu dużą przyjemność miałam zawsze z przygotowania graficznej oprawy bazarku, w tym roku dogomania mnie tego pozbawiła :(

Posted

Bianko twoje przetwory to klasa sama w sobie a nie przemysłowe nie wiadomo co .I cel szczytny , twoje powidła są ze śliwek nie z śliwek i innych owoców.Chętnych na pewno nie zabraknie.

Posted

Dziękuję Mika :)

Będzie to nieciekawie wyglądało z minaturkami. Brak pogrubienia trzcionki i możliwości zmiany jej barwy spowoduje że bazarek będzie mało czytelny.

A to susz z prawdziwków przygotowany w tym roku do sprzedaży i trochę podgrzybków, kozaków zebranych ,, przy okazji" ;)

Posted

Dziękuję Mika :)

Będzie to nieciekawie wyglądało z minaturkami. Brak pogrubienia trzcionki i możliwości zmiany jej barwy spowoduje że bazarek będzie mało czytelny.

A to susz z prawdziwków przygotowany w tym roku do sprzedaży i trochę podgrzybków, kozaków zebranych ,, przy okazji" ;)

Bianeczko podpytaj Mamy Alfika, ona pokazuje swoje cudeńka w pełnej krasie maly-piesek.gif