bianka0 Posted March 10, 2014 Author Posted March 10, 2014 gojka napisał(a):Witaj krajanko! Mieszkam w Z-ściu ale mam letni dom na Roztoczu- jakieś 40 km od Jamnikowa. Nigdy łosi w lesie nie widziałam.W Jamnikowie bywam często latem ze względu na upodobanie mojej córki do parku linowego.W zeszłe wakacje zabraliśmy naszą jamniczkę i zrobiła tam furorę:) Zimą bywam także bo mój M.prowadzi tam przychodnię rehablitacyjną. Pozdrawiam! Witaj :lol: Jeżeli jeździcie do parku linowego, to mijacie mój dom po drodze :evil_lol: Jeżeli będziecie w okolicy to zapraszam z jamniczką, moje psiaki nie są agresywne do innych. A mój gabinet rehabilitacyjny wraz ze sprzętem stoi od 3 lat pusty, nie ma chętnego do prowadzenia go. Z Zamościa zagląda tutaj funia i handzia. Quote
gojka Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 No to w fajowym miejscu mieszkasz w takim razie:) Nasza psina bardzo lubi psie towarzystwo i jak na razie z każdym psiakiem c się dogaduje i wybiega:) A gdzie masz ten gabinet? Mój M.wynajmuje na pływalni.Ale twierdzi,że władze szpitala dały mu konkretnie w kość i jak się termin wynajmu skończy to chyba zwinie manatki... Nie znam jeszcze Funi i Handzi bom tu całkiem nowa jest:) Oczywiście jak zrobi się cieplej to zawitamy z piesusznikiem:) Miałam okazję odwiedzić gabinet weterynaryjny w Jamnikowie Cztery łapy- chyba się nazywa.Chodzisz tam? Quote
bianka0 Posted March 10, 2014 Author Posted March 10, 2014 To fakt, miejsce do życia całkiem przyjemne, zwłaszcza że lasy wszędzie wokół. Gabinet jest w Krzemieniu, 10 km za Jamnikowem w stronę Zamościa, mijacie to miejsce wracając do domu. Tam jest też hotelik dla psiaków Murki. Niech M. nie zwija manatków, bo kolejki na rehabilitację przedłużą się do 4 miesięcy :-( Jak jamnisia ma na imię ? Jest ruda ? Cztery Łapy u Marcina są super. Chodzę tam nie tylko ze swoimi, ale sterylizuję bezdomniaki. Lekarz jest świetny i ma wielkie serce dla zwierząt. Quote
gojka Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 O maj gad! Ja Krzemień znam doskonale bo tam mieszkała moja przyjaciólka. Często na studiach jeszcze wpadałam do niej,ostatnio w Krzemieniu byłam w lutym jak wracaliśmy z górki w Chrzanowie.Psina była z nami na nartach:) Nie wiedziałam o hoteliku- dobrze wiedzieć:) Tak- gabinet też mi się spodobał.Właściwie już zamykali jak wpadliśmy z naszą suczką potrącona na przejściu.Przyjęli nas,prześwietlili,obejrzeli,dali leki- naprawdę byłam wdzięczna. Jamniczka jest mieszańcem jamnika długowłosego i krótkowłosego.Ma dziesięć miesięcy i nazywa się Pauza. A Ty ile masz psiaków i jak się zowią? Wiesz, mój M.jest wkurzony sytuacją w Was- miał akcję w zeszły roku,że pan kierownik szpitala wygrał przetarg na lokal na pływalni,M musiał się ewakuwoać,wynajął i przystosował nowy lokal a ten d... nie przyszedł na podpisanie umowy.Chodziło zatem o to by go wykurzyć.Nawet chodzili jacys ludzie i mówili jego pacjentom że przychodni już nie będzie i żeby się nie zapisywali na zabiegi...ech Quote
bianka0 Posted March 10, 2014 Author Posted March 10, 2014 Wątek kolejnych dyrektorów szpitala jest mi niestety dobrze znany, pracowałam tam 15 lat. Ale od 13 jestem pracownikiem niezależnym, a od 3 lat państwo ułatwiło mi decyzję, wydając ustawę o zakazie konkurencji i nie muszę już tam nawet dyżurować. Mam teraz 7 psiaków: Jogi, Maluszek, Goliat, Tuptuś, Muszka-Myszka, Lufka, Negra. I jest jeszcze w stadninie Karina koń Harnaś. Quote
funia Posted March 11, 2014 Posted March 11, 2014 gojka napisał(a):O maj gad! Ja Krzemień znam doskonale bo tam mieszkała moja przyjaciólka. Często na studiach jeszcze wpadałam do niej,ostatnio w Krzemieniu byłam w lutym jak wracaliśmy z górki w Chrzanowie.Psina była z nami na nartach:) Nie wiedziałam o hoteliku- dobrze wiedzieć:) Tak- gabinet też mi się spodobał.Właściwie już zamykali jak wpadliśmy z naszą suczką potrącona na przejściu.Przyjęli nas,prześwietlili,obejrzeli,dali leki- naprawdę byłam wdzięczna. Jamniczka jest mieszańcem jamnika długowłosego i krótkowłosego.Ma dziesięć miesięcy i nazywa się Pauza. A Ty ile masz psiaków i jak się zowią? Wiesz, mój M.jest wkurzony sytuacją w Was- miał akcję w zeszły roku,że pan kierownik szpitala wygrał przetarg na lokal na pływalni,M musiał się ewakuwoać,wynajął i przystosował nowy lokal a ten d... nie przyszedł na podpisanie umowy.Chodziło zatem o to by go wykurzyć.Nawet chodzili jacys ludzie i mówili jego pacjentom że przychodni już nie będzie i żeby się nie zapisywali na zabiegi...ech WItaj gojka.W jakim rejonie Zamościa mieszkasz? Quote
funia Posted March 13, 2014 Posted March 13, 2014 gojka napisał(a):Hej Funiu! Na Nowym Mieście:) A Ty? Ja mieszkam na PŁoskim zaraz przy stacji Orlen .NA nowym mieście bywam czesto bo mamy tam wetkę . PZdr Quote
gojka Posted March 13, 2014 Posted March 13, 2014 Musimy się więc na spacer umówić:) Pracowałam przez sześć lat w szkole w Płoskiem:)Kto wie,może Cię uczyłam:) Quote
funia Posted March 13, 2014 Posted March 13, 2014 gojka napisał(a):Musimy się więc na spacer umówić:) Pracowałam przez sześć lat w szkole w Płoskiem:)Kto wie,może Cię uczyłam:) Raczej nie .Ja mieszkam od 13 lat w Płoskiem .Do podstawówki chodziłam w Zamościu szkoła podst .nr 6 . Wyślij mi swój numer na pw . Quote
funia Posted March 13, 2014 Posted March 13, 2014 ZObaczcie co dzikusy robią z naszymi pieknymi bocianami ..... http://ciekawe.onet.pl/aktualnosci/bociany-masowo-gina-w-libanie-sa-zabijane-przez-lu,1,5608508,artykul.html Quote
bianka0 Posted March 14, 2014 Author Posted March 14, 2014 (edited) [quote name='funia']ZObaczcie co dzikusy robią z naszymi pieknymi bocianami ..... http://ciekawe.onet.pl/aktualnosci/bociany-masowo-gina-w-libanie-sa-zabijane-przez-lu,1,5608508,artykul.html Niestety, to prawda. Kasiu, to nie dzikusy, w internecie mają przydomek ,, ciapatych " Edited March 14, 2014 by bianka0 Quote
pajda67 Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 CIEPŁYCH I RODZINNYCH ŚWIĄT WIELKIEJ NOCY PRZESYŁA NEOŚ Z RODZINKĄ:loveu: Quote
mari23 Posted April 20, 2014 Posted April 20, 2014 Chrystus Zmartwychwstał!!! W ten wielkanocny poranek chciałabym Wam wszystkim z całego serca życzyć zdrowia i radości, wiele sił i wytrwałości w tym, co dobrem zwie się - niech radość Wielkanocy pozostanie w Waszych rodzinach na długie, szare, trudne dni!!! Radosnego Alleluja !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
bianka0 Posted April 20, 2014 Author Posted April 20, 2014 Dziękuję bardzo wszystkim za życzenia :lol: Ja również życzę wszystkim pogodnych, zdrowych Świąt , pełnych rodzinnej miłości. Quote
bianka0 Posted April 23, 2014 Author Posted April 23, 2014 Lufeczka miała dzisiaj usunięty drugi cycuszek. Guzek był malutki, więc planowaliśmy go wyłuszczyć w znieczuleniu miejscowym. Jednak w trakcie zabiegu podjęliśmy decyzję o szerszym usunięciu całego cycuszka i Lufeczka dostała premedykację. Ścięło ją to porządnie i tutaj jeszcze dosypia w domu. Quote
Mika31 Posted April 23, 2014 Posted April 23, 2014 przytulaki dla maleństwa , lepiej od razu bardziej radykalnie póki organizm jest w formie , za kilka lat guzy mogły się pojawić ponownie . Jak Goliacik ? Quote
bianka0 Posted April 23, 2014 Author Posted April 23, 2014 [quote name='Mika31'] Jak Goliacik ? Dziękuję. A Goliacik ma się świetnie. Na spacerach w lesie dotrzymuje kroku pozostałym psiakom :lol: Quote
mari23 Posted April 28, 2014 Posted April 28, 2014 pozdrawiam jamniki i ich Opiekunkę :) mnie też się trafił jamnisio - śliczny gładkowłosy przystojniak, nawet pazury ma rude :) oczywiście ten sam, co poprzednio, tym razem zamiast odwieźć go go "pseudo-pana" to wykastrowałam psiaka i czekam, aż "pan" sam go znajdzie.... albo Filipowi nowy domek znajdę, taki kochający, prawdziwy! Quote
Recommended Posts