Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='JamniczaRodzina.']Tuptuś pewnie jest Twoim osobistym ochroniarzem.

Na pewno, widziałam jaki wpatrzony.
Ooo widze mojego bandziorka :):):

Bianka ja sobie do Ciebie dzisiaj zadzwonię a tymczasem kosz kwiatów Ty już wiesz za co - dziękuję :)

Posted

Nie ma za co Isadoro, wydarłam od firmy, niestety krótkie terminy, ale przedstawiciel zapewniał, że spokojnie można wziąć nawet do 3 miesięcy po .:roll:

One wszystkie są moimi osobistymi ochroniarzami, TZet nie może nawet za długo popatrzeć bo im się to nie podoba :diabloti:
Tylko Frytka jest wierną asystentką męża. Często mu mówię, że tak zakochanej babki to w życiu nie miał i już mieć nie będzie.
Tuptuś jest psem wyjątkowym, jego potrzeba ,,przyklejania'' się do człowieka jest niesamowita. Kiedy wracam z pracy przytula się, wkłada kufę pod szyję i dosłownie oddycha mną parę minut. Dopiero potem mogę cokolwiek robić. Takiego psa to jeszcze nie widziałam, tym bardziej, że był 6 lat w zupełnie innym domu, gdzie też był kochany.
On nie ma swojego świata jak inne psy, jego światem jest człowiek. Mąż mówi, że gdyby nas rozdzielono, Tuptuś nie przeżyłby, pękłoby mu serduszko.

Tylko Lilithki strasznie brak, nawet mojej sprzątaczce.:-(

Posted

Tuptuś jest moim pierwszym gładkim, czarnym jamnikiem.
Ale obserwując poszczególne wątki widzę, ze one są najwrażliwsze i najdelikatniejsze , wręcz na granicy lekkiej psychopatii.
Nie będę ukrywała że jest on również najinteligentniejszy ze wszystkich. Nawet u mojego męża ( który jest o niego zazdrosny ) jego pomysły wzbudzają podziw.
To że potrafi pokazać w czasie aury przedpadaczkowej, że chce żeby mu podać Luminal, znacznie zmniejszyła częstość ataków.

Posted

Canaveral-staff napisał(a):
moim ulubieńcem z tego watku jest oczywiście Harnaś i bardzo prosze o zdjęcia tego misiaczka

Witamy razem z misiaczkiem :multi:
W sobotę obiecuję z terenu, jeżeli będzie przyzwoita pogoda.

Posted

Zgadzam się w całej rozciągłości, że czarne są niesamowite. Ostatnio o 2 w nocy Harutek szurał miseczką a ja przy kompie.
Zajrzałam do kuchni a mój mądrala jedną miseczkę do wody ustawił przy wyjściu z kuchni a drugą pod zlewozmywakiem i tam siedział czekając przesuwał noskiem po kaflach , żebym wreszcie nalała wody. O zgrozo obie były puste. Obśmiałam się i pochwaliłam moją mądralę. On nie szczeka natomiast Fercia tylko głosowo.

Posted

przychodzimy z wizyta zapoznawcza, poznalysmy jamniorki i konika, zaplakalysmy za Lilithka, slinka nam splynela gdy zobaczylysmy spizarnie z zapasami, pozazdroscilysmy grzybkow i powiemy ze juz sie od Was nie odczepimy. :)....bo uwielbiamy jamole i lubimy czytac o nich, lubimy wszystkie....a najbardziej te z dziecinstwa....jeden jamolopodobny czarny podpalany a drugi gladkowlosy brazowy.....wiele razy myslalam o kupnie takiego brazowego ale nie mialam odwagi, bo tyle ich jest....tych ktorych nikt nie chce i zawsze jakas bida ze schroniska do mnie zawitala i pozostala ale to nie byl jamolek....
pozdrawiamy

Posted

JamniczaRodzina. napisał(a):
Figlareczka z tej Nuki musi być jak emeryci wciągają się do zabawy.

Niektórzy emeryci tak mają :cool3: .Byle figlarka ich wciągnie. A serce już nie to :eviltong::evil_lol:

Posted

matrioszka2 napisał(a):
Niektórzy emeryci tak mają :cool3: .Byle figlarka ich wciągnie. A serce już nie to :eviltong::evil_lol:

No to pokazałam ten wpis TZ- towi :diabloti:
MASZ U NIEGO PRZERĄBANE :mad:

• 2 weeks later...
Posted

Tak, wszystkie psiaki ją zaakceptowały. Tylko ona jeszcze nas nie bardzo, tęskni za hotelikiem u Kikou i pewnie jej zwierzętami.
Biedna jest, zupełnie jeszcze zdezorientowana, potrzeba trochę czasu.
Jest malutka, jak połowa Frytki.