Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To dobrze ,ze schudł .Ale patrzac na zdjęcie długa droga przed nim ,nadal niezła parówa z niego .Chyba musiałby zrzucić z 6 kg ,zeby było już w sam raz .

Trzymam kciuki za niego bo to uroczy psiak .

Posted

Tak tak teraz wygląda Lufka.

Nie jest już brązowa, odrosła jej sierść w kolorze dziczym, tak jak u Goliata.
Jej ulubioną czynnością jest upiększanie kocyków haftem richelieu.

Posted

Dziękuję wszystkim za kciuki :loveu:
A Goliacik ćwiczy teraz swój instynkt łowiecki z piłeczką po kilka godzin dziennie, jest coraz sprawniejszy.

Dzisiaj rano zobaczyłam zdjęcie, a na nim prześliczną sunię, moje serce wymiękło od pierwszego spojrzenia. Na razie trafiłam na beton. :-(

Posted

[quote name='bianka0']Dziękuję wszystkim za kciuki :loveu:
A Goliacik ćwiczy teraz swój instynkt łowiecki z piłeczką po kilka godzin dziennie, jest coraz sprawniejszy.

Dzisiaj rano zobaczyłam zdjęcie, a na nim prześliczną sunię, moje serce wymiękło od pierwszego spojrzenia. Na razie trafiłam na beton. :-(

Coś bliżej o tym betonie?

Posted

[quote name='JamniczaRodzina.']Krusz krusz beton może uda Ci się w prezencie dostać 6luty blisko :diabloti:[/QUOTE]

Też tak pomyślałam :evil_lol:
Co roku na tradycyjnie zadane pytanie ( co chcesz na imieniny ? ), mam niezmienną odpowiedź ( JAMNIKA).
Ale w tym roku to prawdziwa prawda. Mała skradła mi serce.

[quote name='Anette']Suni.e widziałam na żywo -jest przeurocza :smile:[/QUOTE]

Podpytałam już troszeczkę o nią DIFcię :oops:

A beton jest zawsze taki sam, tutaj nic się od wielu lat nie zmienia, zawsze jest olbrzymi foch i ciche dni przez 2 tygodnie :diabloti:
Chociaż Lufka po przyjeździe napędziła nam tyle strachu, że foch trwał tylko 2 godziny.

Posted

[quote name='Anette']Suni.e widziałam na żywo -jest przeurocza :)[/QUOTE]

[quote name='Anette']Będę u DIF w poniedziałek :)[/QUOTE]

[quote name='Anette']Myślimy o tym a u DIF spore zajamniczenie :)[/QUOTE]

Dojamniczam DIFunie od wielu miesięcy. Ajcha skradła i moje serce dlatego zabrałam mała do Fundacji. Jest przemiła i nie sposób jej nie kochać. Kierownik z Brodnicy miał chwile załamania czy jej nie zostawić. Wg mnie ma wiecej lat niż podał. Takie miałam zdanie jak tylko zobaczyłam, a gdy poznałam osobiście to się w tym utwierdziłam. Nie zmienia to faktu, zę jest bardzo urokliwa i ciepła jamnisia. Musi tak działać na wiele osób bo jak tylko pokazałam panienkę to odezwały się dwie osoby z zapytaniami z którymi rozmawiałam o małej. Polecam malutką jest naprawde urokliwa.

Posted

Mała jest śliczna, myślę że może mieć ze 12 lat. DIF przesłała mi zdjęcie jej ząbków. Dla nas ten wiek nie ma znaczenia, ale dla osób postronnych lepiej napisać 10 lat, tym bardziej że wcale nie ma pewności co do jej wieku.

Pamiętam jak zobaczyłam Poleńkę w hoteliku u Kikou, pomyślałam że taka śliczna malizna szybko znajdzie domek. Patrzyłam, obserwowałam i pokazywałam jej zdjęcia rodzinie. Ktoś nawet na krótko się nią zainteresował, więc dalej czekałam. U mnie jest już dużo psów, więc nie byłam pewna czy holly101 uzna mój dom za odpowiedni dla Poleńki. Ale po miesiącu zaryzykowałam i to widocznie było przeznaczenie, Maksymilian101 przywiózł nasze kochane Dyndadełko.
Wczoraj pokazałam mężowi zdjęcie suni, oszukując że to zdjęcie Poleńki, przyznał że jest bardzo podobna do niej.

Posted

[quote name='bianka0']Mała jest śliczna, myślę że może mieć ze 12 lat. DIF przesłała mi zdjęcie jej ząbków. Dla nas ten wiek nie ma znaczenia, ale dla osób postronnych lepiej napisać 10 lat, tym bardziej że wcale nie ma pewności co do jej wieku.

Pamiętam jak zobaczyłam Poleńkę w hoteliku u Kikou, pomyślałam że taka śliczna malizna szybko znajdzie domek. Patrzyłam, obserwowałam i pokazywałam jej zdjęcia rodzinie. Ktoś nawet na krótko się nią zainteresował, więc dalej czekałam. U mnie jest już dużo psów, więc nie byłam pewna czy holly101 uzna mój dom za odpowiedni dla Poleńki. Ale po miesiącu zaryzykowałam i to widocznie było przeznaczenie, Maksymilian101 przywiózł nasze kochane Dyndadełko.
Wczoraj pokazałam mężowi zdjęcie suni, oszukując że to zdjęcie Poleńki, przyznał że jest bardzo podobna do niej.[/QUOTE]

No a jak z betonem? Kruszeje?
Jej wieku nie będe ukrywała, jezeli uznam że ma 12 lat to będzie 12 lat. W poniedzialek będe ponownie teraz jest juz mniej zestrsowana wiec pogadam z i zapytam Ajchę o wiek :)

Posted

[quote name='Isadora7']No a jak z betonem? Kruszeje?
[/QUOTE]

Wszystko jest na dobrej drodze, beton prawie skruszony.

Isadoro, jeżeli mała ma chętnych do adopcji i miałaby dobry dom, to nie sugerujcie się moim zauroczeniem. Ja to całkowicie rozumiem, a miejsce dla staruszki jamniczki na pewno się nie zmarnuje, będzie następna jakaś sunia w potrzebie.