TeklaTulaLatika&PePa Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 [quote name='bianka0'] Anita ta suczka jest śliczna, pasuje do Ciebie. Zostawisz ją sobie ? W pewnym momencie już jest wszystko jedno czy ma się 4 psy, czy 8 :cool3: no no no...a przyjmiesz nas jeszcze na wekend...ła ha h ha Do WAS tez pasuje :P nie widać gdzie biodra, a gdzie pas:) swoją droga pasuje:P jest przezajebista dzis juz spi w domu u mojej znajomej wyczesane z niej futerko:) tylko 3 h czesania i to tak - z grubsza Quote
haliza Posted January 12, 2013 Posted January 12, 2013 Pozdrawiamy cieplutko ( u nas śnieżyca, zima na całego ) Quote
bianka0 Posted January 12, 2013 Author Posted January 12, 2013 U nas również śnieżyca, na dworze ślicznie. W czwartek przyjęłam 43 osoby, w nocy już źle się czułam, w piątek dałam radę przyjąć jeszcze 30 osób, ale wróciłam już z gorączką 39 stopni. Dzisiaj wieczór już jest lepiej, nawet spakowałam jeszcze dwie wielkie paki ze spóźnionym zamówieniem bazarkowym. Gdyby nie szczepienia zapewne grypa rozłożyłaby mnie na tydzień. Quote
haliza Posted January 12, 2013 Posted January 12, 2013 bianka0 napisał(a):U nas również śnieżyca, na dworze ślicznie. W czwartek przyjęłam 43 osoby, w nocy już źle się czułam, w piątek dałam radę przyjąć jeszcze 30 osób, ale wróciłam już z gorączką 39 stopni. Dzisiaj wieczór już jest lepiej, nawet spakowałam jeszcze dwie wielkie paki ze spóźnionym zamówieniem bazarkowym. Gdyby nie szczepienia zapewne grypa rozłożyłaby mnie na tydzień. No to zdrówka życzymy :loveu:, u nas też strasznie dużo ludzi :cool3:, chodzę po południu, jak wracam po 20 to ledwie żyję.......nawet nie ma jak wypić herbaty.....w tamtą sobotę było 600 pacjentów :placz:, dzisiaj 4 okienka i ludzie non stop :mad: Quote
JamniczaRodzina. Posted January 13, 2013 Posted January 13, 2013 Wszędzie na dobre zima zagosciła jest pieknie a najpiękniej w lesie te osnieżone drzewa jak z bajki.Wracaj do zdrowia Dorotko .Pozdrawiamy cieplutko.:calus: Quote
edyseja Posted January 13, 2013 Posted January 13, 2013 U nas słonecznie i mroźno, odbijające się w drobinkach śniegu słońce skrzy tak intensywnie, że cały czas trzeba mrużyć oczy. Czy Wasze psy zażywają "kąpieli śnieżnych"? Zdrowia życzę. :) Quote
bianka0 Posted January 13, 2013 Author Posted January 13, 2013 Psiaki wybiegają na dwór co godzinę. Tylko na chwilkę, łapki im marzną. I tak w kółko, zagrzeją kółka i z powrotem chcą na dwór, pokotłują się trochę po śniegu i znowu do domu. Gdybym była zdrowa dzisiaj bylibyśmy w lesie, ale z gorączką trudno sobie poradzić z ośmioma ogonami. Porobiłam fajne zdjęcia na sniegu, ale teraz Bianka zabrała mój ukochany, nowy aparat żeby sfotografować Harnasia. Wstawię wieczorem. Quote
danka1234 Posted January 13, 2013 Posted January 13, 2013 Pozdrawiam i zdrówka zycze ,nie daj się chorobie. Quote
bianka0 Posted January 13, 2013 Author Posted January 13, 2013 Dziękuję wszystkim za życzenia zdrowia. :lol: Spełniły się, bo dzisiaj już czuję się dużo lepiej. Jutro jeszcze poleżę i będzie OK, mąż pojedzie za mnie do pracy. Piękna zima..... Wróbelki czekają na słonecznik. Niestety mój kaszel i kichanie przepłoszył sikorki i synogarlice. Staruszek Joguś. Sypie nam się chłopak z dnia na dzień, tak jak Fionka :-( Grubasy sprawdzają cze ziarno dla synogarlic jest dla nich jadalne :evil_lol: Kolejka do obsiusiania drzewka :p Sikorki rzucają łuski ze słonecznika Maluszkowi na łepek. Quote
bianka0 Posted January 13, 2013 Author Posted January 13, 2013 Joguś po raz pierwszy ma ochotę przebywać z nami w domu, z chęcią leży w kojcu, już nie chce uciekać do swojej budy. Świerzy zapach kotów, w nocy przychodzą tędy na kolację. Niestety ziarno kukurydzy jest niejadalne nawet dla Maluszka :evil_lol: Dla Goliacika też... Wszystkie noski w śniegu :lol: Quote
Mika31 Posted January 13, 2013 Posted January 13, 2013 Bianco zdrowia mnie też rozkłada mizianko dla stada Quote
bianka0 Posted January 13, 2013 Author Posted January 13, 2013 Szalona ulubienica mojego męża - Negrunia Wybiegła Fionka na koślawych łapkach Nie mają ochoty wchodzić w śnieg, trzeba im przygotować ścieżki :diabloti: Coraz słabsza staruszeńka Fionka Quote
bianka0 Posted January 13, 2013 Author Posted January 13, 2013 [quote name='Mika31']Bianco zdrowia mnie też rozkłada mizianko dla stada Dziękuję Mika, ta grypa jest piekielna, uważaj na siebie. Ja się szczepiłam, przechodzę łagodnie. Goliacik zawsze staje przy furtce i z zazdrością patrzy na włóczące się sąsiedzkie psy. Specjalnie zostawiłam odsłoniętą bramę z tej strony domu, żeby mogły sobie wygodnie obserwować ulicę. Quote
bianka0 Posted January 13, 2013 Author Posted January 13, 2013 Wyleciała Muszka, ją muszę wyrzucać na siłę z domu. Po latach bezdomności boi się wychodzić z wygodnego, ciepłego miejsca. Stadko. Nastawione do siebie z przyjaźnią. Wielka miłość Tuptuś i Muszka Quote
bianka0 Posted January 13, 2013 Author Posted January 13, 2013 Śliczna, malutka Muszka :lol: Trochę nam się zaokrągliła, chyba już nie waży 5 kg. :evil_lol: Buziaczek dla ukochanego :cool3: I ten troskliwy wzrok Tuptusia, kiedy na nią patrzy..... Oddał buziaczka, ale jak to facet - mniej delikatnie. :p Quote
bianka0 Posted January 13, 2013 Author Posted January 13, 2013 Potem za coś ją objechał :cool3: Tuptuś odżył, odmłodniał przy Muszce. No cóż, młoda suczka przywróciła mu wigor :diabloti: Zdziwione że ich podglądałam :evil_lol: Taka jestem śliczna. Quote
bianka0 Posted January 13, 2013 Author Posted January 13, 2013 I nie boję się śniegu Wszędzie razem Fionka patrzy zdziwiona, że też im się jeszcze tak chce wygłupiać. Zazdrośnie zerkający Goliacik. Nie chcą się ze mną bawić :placz: Quote
bianka0 Posted January 13, 2013 Author Posted January 13, 2013 Księżniczka Dumisia nie zaszczyciła nas swoją obecnością. Pilnowała kuchni pana, unosiły się stamtąd zapachy. Da mi coś w końcu, czy nie :mad: Czarno się u nas zrobiło I jak zwykle dużo nas :evil_lol: Goliacik - podobno bardzo fotogeniczny :diabloti: Quote
bianka0 Posted January 13, 2013 Author Posted January 13, 2013 (edited) Oczy by jadły, tylko brzuszek już nie ten... Dwa kudłate I dwa gładkie Muszka już umie żebrać, czyli jest już przygotowana do adopcji ;) Edited January 13, 2013 by bianka0 Quote
bianka0 Posted January 13, 2013 Author Posted January 13, 2013 No to teraz najmniejszy :p Można go potraktować jak psa, bo chodzi za Bianką jak pies. Quote
bianka0 Posted January 13, 2013 Author Posted January 13, 2013 Też lubi taką zimę. Chociaż dzisiaj razem z Bianką zaliczyli glebę :evil_lol: Quote
haliza Posted January 13, 2013 Posted January 13, 2013 Ale się rozkręciłaś Dorotko :loveu:, zdjęcia przepiękne :p - aparatu mi się chce :placz: Quote
bianka0 Posted January 13, 2013 Author Posted January 13, 2013 haliza napisał(a):Ale się rozkręciłaś Dorotko :loveu:, zdjęcia przepiękne :p - aparatu mi się chce :placz: Czasami choroba ma swoje plusy, na reszcie miałam czas zająć się psiakami i porobić im zdjęcia na dworze. Quote
Recommended Posts