Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Był w bardzo złej kondycji :shake:, po prostu ta sąsiadka za długo zwlekała żeby komuś o tym powiedzieć, patrzyła się na to 6 lat[SIZE=2], odszedł na Gosi rekach :-(
Mnie też by się coś przydało, ale nie wiem czy pierwszy nie będzie komputer ( zaczyna brakować wewnętrznej pamięci)

Posted

No tak, wiedziałam :evil_lol: Goliat jest bardzo fotogeniczny.
Wczoraj wklejając zdjęcia zastanawiałam się nad fenomenem fotogeniczności. Golicik na żywo nie jest taki piękny, a jego zdjęcia są zawsze urocze.
Przeciwieństwem jest Dumka, która na zdjęciach wychodzi nijako, a na żywo zdobywa serca wszystkich gości.

Posted

bianka0 napisał(a):

Przeciwieństwem jest Dumka, która na zdjęciach wychodzi nijako, a na żywo zdobywa serca wszystkich gości.

Dokładnie tak ma Kapsel! Na zdjęciach - jakaś karykatura - uszy nietoperza, szczurzy ogonek, rozbudowana klata, wąski tyłeczek i krótkie łapeczki. Ach! No i głowa nieproporcjonalnie duża w stosunku to ciała. Jednak na żywo też wszyscy go podziwiają :evil_lol: Ja i tak uważam, że jest kochanym brzydalem :loveu:

Posted

bianka0 napisał(a):
No tak, wiedziałam :evil_lol: Goliat jest bardzo fotogeniczny.
Wczoraj wklejając zdjęcia zastanawiałam się nad fenomenem fotogeniczności. Golicik na żywo nie jest taki piękny, a jego zdjęcia są zawsze urocze.

Nim to przeczytałam, oglądałam zdjęcia Twojego stadka i pomyślałam, że Goliacik jest bardzo przystojny :), chociaż ja kocham wszystkie krótkołapy :loveu:

Posted

Cudna sesyjka zdjęciowa:multi:, nasyciłam oczy jamniorkami no i moja naprawdę wielka miłość bassety:loveu: . Szorściaki i krótkowłose też kocham:p , ale basset to była moja pierwsza miłość psia :loveu:

Posted

EVA2406 napisał(a):
Nim to przeczytałam, oglądałam zdjęcia Twojego stadka i pomyślałam, że Goliacik jest bardzo przystojny :), chociaż ja kocham wszystkie krótkołapy :loveu:

Coraz mniej u mnie tych krótkołapów, kocham jamniki, ale nie mogę odmówić miejsca w moim domu tym najzwyklejszym kundelkom w potrzebie.
I tak niedługo będzie przewaga długołapów :evil_lol:

Yunono basset Bodzio Ali jest cudowny, taki powolny, wielki jamnik :diabloti:

Postaram się zrobić zdjęcie, które pokaże jaka jest różnica w wielkości Goliacika i Dumki.Goliat to połowa Dumiśki.

W pracy jest isty cyrk na kółkach, epidemia grypy, przeziębień i innej zarazy. Dzisiaj po 40-tej osobie musiałam ściągnąć męża w zastępstwie, już nie mogłam dłużej pracować. Gdyby nie On, chyba sama nadawałabym się do reanimacji.

Posted

bianka0 napisał(a):
Coraz mniej u mnie tych krótkołapów, kocham jamniki, ale nie mogę odmówić miejsca w moim domu tym najzwyklejszym kundelkom w potrzebie.
I tak niedługo będzie przewaga długołapów :evil_lol:

Yunono basset Bodzio Ali jest cudowny, taki powolny, wielki jamnik :diabloti:

Postaram się zrobić zdjęcie, które pokaże jaka jest różnica w wielkości Goliacika i Dumki.Goliat to połowa Dumiśki.

Ale ja nie mówię o rasowych jamnikach, tylko o krótkołapkach ogólnie. Miałam takiego kundelka na jamnikowych łapkach. Był z nami 17 lat i bardzo mi go brakuje :(

Posted

Tak myślałam EVA, ale Joguś, Fionka i Muszka do krótkołapek nijak nie należą, chyba że im w tym pomogę :diabloti:

Niedługo będę musiała zmienić tytuł wątku ,,Uwaga kundelki ...i reszta" :evil_lol:

Posted

bianka0 napisał(a):
Tak myślałam EVA, ale Joguś, Fionka i Muszka do krótkołapek nijak nie należą, chyba że im w tym pomogę :diabloti:

Niedługo będę musiała zmienić tytuł wątku ,,Uwaga kundelki ...i reszta" :evil_lol:

No nie Bianka to i dział będziesz musiała zmienić :placz: , zaryczymy się okropnie:diabloti: , choć i ja na dogo wspieram nie tylko jamniki.

Posted

Ja ostatnio bardziej siedzę w kundelkach. Na wsi jamnika nie uświadczysz, tam nie ma na szczęście mody na nie.
Ale kundelków do wyboru do koloru, parszywych, przetrąconych, głodnych. Nie da się przejść obojętnie obok, nawet jakby się bardzo chciało. Czasami już tym wszystkim jestem tak zmęczona że sobie obiecuję że to ostatni raz się wtrącam. Nie da rady :shake:

Posted

bianka0 napisał(a):
Ja ostatnio bardziej siedzę w kundelkach. Na wsi jamnika nie uświadczysz, tam nie ma na szczęście mody na nie.
Ale kundelków do wyboru do koloru, parszywych, przetrąconych, głodnych. Nie da się przejść obojętnie obok, nawet jakby się bardzo chciało. Czasami już tym wszystkim jestem tak zmęczona że sobie obiecuję że to ostatni raz się wtrącam. Nie da rady :shake:

Rozumiem to, aż nadto. Nie czuję się dobrze, bo wszystkim się nie pomoże, zawsze coś stoi na przeszkodzie, jak nie kasa to głupota ludzka i bezsilność wobec takiego faktu jest cholernie frustrująca i mnie czasem powala. Ale wstaję i próbuję dalej na ile mogę i potrafię.

Posted

yunona napisał(a):
Rozumiem to, aż nadto. Nie czuję się dobrze, bo wszystkim się nie pomoże, zawsze coś stoi na przeszkodzie, jak nie kasa to głupota ludzka i bezsilność wobec takiego faktu jest cholernie frustrująca i mnie czasem powala. Ale wstaję i próbuję dalej na ile mogę i potrafię.

Mnie też to bardzo dołuje i zastanawiam się często jak wybrać tego któremu pomogę.....czy mam prawo wybierać... .......kto mi je dał? :(

Posted

Jednak mimo wszystko inaczej jest obejrzeć psa w internecie, a inaczej na żywo. Wtedy wkraczają emocje, trudno jest się odwrócić i przywołać do siebie rozsądek. Nie pomoże się wszystkim, ale tyle ich czeka w kolejce do pomocy.

Nie wiem jak ja oddam Muszkę, to jest najsłodszy tymczas jaki miałam,

Posted

Tu widać różnicę w wielkości Dumki i Goliata

Dumka to straszny pieszczoch, przytula się nawet do kanapy na której leży człowiek

Muszka upodobała sobie Tuptusia, on ją chyba też polubił

Kilka ujęć z kolacji

Posted

[quote name='bianka0']Jednak mimo wszystko inaczej jest obejrzeć psa w internecie, a inaczej na żywo. Wtedy wkraczają emocje, trudno jest się odwrócić i przywołać do siebie rozsądek. Nie pomoże się wszystkim, ale tyle ich czeka w kolejce do pomocy

Dokładnie Bianeczko. Ja myślałam , ze wiele juz widziałm bo i fb i dogo, az tu w drugi dzięn Swiąt pojechałam z męzem na wies nakarmic sunie, która niby ma własciciela , ale ten jakos zapomina jej jesc dawac, wiec mąz ją dokarmia codziennie. Ta jak widzi auto mojego męza to takie piruety wykręca, ze mąz ją tancerka nazwał. Weszłam na podwórko o ile mozna to tak nazwac i zamarłam.Nowa sunia sama skóra i kości , ledwo stojaca na łapkach grzebie w tym smieciowsku za czyms do jedzenia. Ja zamarłam bo na zywo nigdy takiej biedy nie widziałam a widziałam troche, bo u nas jest punkt wyrzucania psów w dni targowe z okolicznych wiosek. Poszłam do rolnika i pytam , no ale on nic nie wie, tyle , ze przybłakała się dzis rano. Sznurek na szyji no tragedia. No nic uprosiłam rolnika , zeby ja przetrzymał w oborze a ja ja będę karmic. Nie wiem co z nia zrobie bo u nas gmina nic nie zrobiła odnosnie ustawy o bezpanskich zwierzętach , ma to dosłownie gdzieś. No tyle, ze wystwiła przetarg na hycla, ale chetnego brak.Psiaki albo trafia na ludzia i są dokarmiane , albo sa trute. Tak to u nas wyglada.Ale faktem jest , ze jak widzi się to nie sposób nie udzielic pomocy. Tyle, ze to chyba nigdy się nie skończy. Niby jest lepiej a jest zupełnie żle

Posted

Moni tak jest wszędzie. Ludzie zamiast do gminy zgłaszają psy bezdomne do mnie, podrzucają pod ośrodek. Złoszczę się, a potem sobie myślę że dobrze że zgłaszają, a nie przechodzą obojętnie.

Moni masz zdjęcie suni ?

Posted

Są może tacy co dziwią się , że uwielbiam doopki jamnicze ;). Obejrzyjcie fotkę Dumki (albo Goliacika) i co ona przypomina??? Mnie wypisz wymaluj małego słonia :evil_lol: Co prawda nie ma uszu wachlujacych ale mordka i reszta - SŁONIK ;)

Posted

Strasznie podobają mi się ich miseczki.

U mnie też podobnie-każdy zjada swoje a potem rundki do innych misek-a nuż ktoś coś jeszcze zostawił...:diabloti:

Dumiś to taka przytulanka słodka a Goliacik ma spojrzenie boskie....

Posted

Yunono ta kudłata dupka to Dumiśki :evil_lol: Ona ma tylne nóżki w iksy, Goliacik ma na beczce prostowane.

Witaj Danusiu, buziaczek dla Maluszka przekazany od Ciebie :lol:

Anita ja mam nastawione na P, a nie na A:P. Zdjęcia Muszki prześlę tylko jeszcze daj mi chwileczkę żeby się nią nacieszyć. Jest taka malutka i słodka, już nawet nie gryzie mi ciapów ( bo zniszczyła wszystkie jakie miałam :diabloti:)

Funiu Melvinek też teraz wygląda jak ,,beczułka na czterech łapach ".