Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='JamniczaRodzina.']Wiesz Dorotko niewiem kto jest moderatorem ale niejednokrotnie sa to młode osóbki z brakiem szacunku i kultury bo odpowiedz w takim stylu mogałaś dostać tylko od gówniarza .Widziałam wczesniej bazarki z przetworami i ciekawe czy też im kazano wyrzucić do kosza.[/QUOTE]... dokładnie tak samo myślę ,że to mogła napisać ...tylko młoda ,niedoświadczona bez kultury i szacunku ,osoba!![B]! ŻENADA!!!! czy to dobry pomysł żeby złożyć protest czy zażalenie do moda?....
[QUOTE]
[/QUOTE][/B][QUOTE] [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/misc/quote_icon.png[/IMG] Zamieszczone przez [B]bianka0[/B] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=20092306#post20092306"][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/buttons/viewpost-right.png[/IMG][/URL]
Do przestrzegania przepisów jestem przyzwyczajona, pisałam do dwóch modów jednocześnie, bo zależy mi na czasie. Chciałam zdążyć przed świętami, a jutro już muszę zacząć przygotowywać kontrakt.
Miałam dzisiaj wolny dzień, więc przygotowałam bazarek nie otwierając go.
Jeden moderator odpowiedział mi bardzo rzeczowo i konkretnie. Ale drugi..., przykro mi się zrobiło.
Przygotowanie tego bazarku zajmuje mi 5 miesięcy każdej wolnej chwili. Pomaga mi w tym mąż i Bianka, to naprawdę ciężka praca, nie wyjeżdżam na urlop, stoję po nocach w garach. I nie chodzi tu tylko o psy, ale też o to że Wam smakuje i na to czekacie, doceniacie.
To dla mnie wielka przyjemność.
To nie są wrzucone na aukcję stare rzeczy, które nie są już w domu potrzebne, to jest coś co przygotowuje się od serca dla wybranej grupy osób.
Ja całe lato skupuję świeże owoce, kupuję nowiutkie słoiczki i nakrętki, przyprawy, zużywam wodę i prąd, biegam po lesie jak idiotka. Potem po nocach pakuję paki po 20 kg. targam je do samochodu.
To jest też taki cichy hołd ode mnie dla osób z dogo, które swoje życie poświęcają zwierzętom.
A potem czytam słowa : ,,że sobie zrobiłaś bazarek i nie wiesz czy mozesz, bo już na wstępie powinien on wyladować w koszu i powinnam nie zezwalać na taki bazarek."

Dziwne, ale to mnie jest głupio....
[/QUOTE] ... dokładnie tak sobie wyobrażałam... oddanie i serca jakie Bianca wkłada w te bazarki!... wiem, wiem że trzeba być... PONAD TO!.. ale to czasem trudne i ,,,, ja myślę ,że mi też byłoby przykro...
i uważam ,że nie powinno się tego tak zostawić... z szacunku dla Bianci... całego włozonego serca... i nawet dla dobrego imienia dogo?...

Posted

Przekopiowuję swoje posty z zamówieniem grzybowym z bazarku:

[SIZE=4][B]Grzyby:[/B][/SIZE]

5 grudnia, 22:24

3 x suszone prawdziwki i 1 x podgrzybki

5 grudnia, 22:39

42 rydze po cygańsku x 2
43. gąski po cygańsku x 2
44. rydze marynowane x 4
47. gąski marynowane x 4
49. opieńki marynowane x 2

Podaję godzinę, żeby można było uwzględnić je we właściwej kolejności.

Posted

[SIZE=4][B]Pozostałe przetwory:[/B][/SIZE]

5 grudnia, 22:39

Proszę:

8. konfitury truskawkowe x 2
10. konfitura z malin i jagód x 5 (lub tyle ile zostało wolnych)
12. jagody x 10 (lub tyle ile zostało wolnych)
17. konfitura z gruszek x 4
27. gruszki w syropie x 2
31. miód x 6
32 papryka w zalewie octowej x 4
33. sałatka z cukinii i papryki x 4
34. sałatka z kabaczków x 4
35. ćwikła x 4
36. ogórki konserwowe x 2
37. ogórki z czosnkiem i chili x 1
39. sałatka z zielonych pomidorów x 1

6 grudnia, 10:56

+ 4 x truskawki

Mam nadzieję, że nie narobiłam zamieszania. :)

Posted

Widziałam na własne oczy ile pracy i serca wkłada Bianka w przygotowanie tego bazarku, ma też wszystkie uprawnienia pozwalające na taką działalność, przygotowała bazarek ale wyraźnie zaznaczyła,że czeka na decyzję ( a wstawianie zdjęć staje się coraz bardziej uciążliwe), to bardzo przykre i żenujące, że taka osoba może podejmować jakieś decyzje i i obrażać swoją niekompetencją....
(42 - 1 szt, 43 - 1 szt, 44 - 2 szt, 45 -1 szt i 47 -1 szt)

Posted

[CENTER][COLOR=#339933][FONT=georgia][SIZE=5][I][B]W Mikołajki dla ca[SIZE=5]ł[/SIZE]ego [SIZE=5]J[/SIZE]amnikowa i reszty... Mikołajek... [/B][/I][/SIZE][/FONT][/COLOR]

[IMG]http://www.psplipiny.hejnet.pl/images/stories/mikoaj.png[/IMG]
[/CENTER]

Posted

Na bazarku brałam grzybki ale wycofane nie wiem czy się liczy poza czy nie :cool3: /czyt. Bianka PW wczorajsze/
jeśli się nie da już grzybków to trudno ale na wszelki wypadek tu kopiuję /wczoraj 21.23/
45 x 2
46 x 1
nie wiem jakie to były bo to kumpeli - również miłośniczki zwierząt :)

Posted

na wszelki wypadek tez sie wrzucę z zamowieniem,
1B-2
2B-2
3B-1
4B-1
6B-1
7B-1
8B-2
9B-1
13 -2
15 -1
18 - 2
19B - 2
20 -1
21 - 1
22B - 2
26B- 1
32 - 1
34 -2
moze na cos sie załapie , bo na przetwory Bianki czekam nieustannie i prosze , żeby jej nie podcinać skrzydeł :shake:

Posted

[quote name='DoPi']na wszelki wypadek tez sie wrzucę z zamowieniem, ..
>
>
>
moze na cos sie załapie , bo na przetwory Bianki czekam nieustannie i prosze , żeby jej nie podcinać skrzydeł :shake:[/QUOTE].... może te prośby podeprzeć trzeba skargą?...zażaleniem?... protestem?...na naganne zachowanie jednego z modów?... jakie jest Wasze zdanie na ten temat?...

Posted

Z żalem czytam arogancka wypowiedż moda....
Każdy,kto chociaz raz wystawiał bazarek, wie, ile kosztuje to wysiłku, a w Twoim i Rodziny przypadku to b. ciężka praca.
Mod/owa powinni wiedzieć, ze to nie Twój pierwszy bazarek, nie było skarg, że ogromna kwota została przekazana na zwierzaki, a my, kupujacy, zawsze czekamy na Twoje przetwory.

NIE ROZUMIEM, O CO W TYM WSZYSTKIM CHODZI?

Posted

[quote name='anica'].... może te prośby podeprzeć trzeba skargą?...zażaleniem?... protestem?...na naganne zachowanie jednego z modów?... jakie jest Wasze zdanie na ten temat?...[/QUOTE]

Tylko do kogo miałaby być kierowana skarga? Czy forumowicze mogą głosować za odwołaniem antypatycznego moda?

Posted

kurcze ja też nie wiem o co chodzi. Pomoc psom to przecież hasło przewodnie dogomanii a tu takie podejście przez moda. A kto nad nimi czuwa ,moze tam uderzyc ze skargą ?! Kochani nie wiem teraz jak kupowac a bardzo chciałabym 4szt pozycji 44. Nawet nie wiem czy jeszcze jest?

Posted

Kiedyś pracowałam jako administrator dużego forum. Nie wiem jakie są zasady na dogo ale kiedy jest admin i moderatorzy - szef to administrator. Może to on: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/members/1-Admin[/URL] ? Tutaj jest dział administracyjny: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/forums/36-Administracja[/URL]

Posted

zapisuje...
teraz trzeba się zastanowić czy napisać? co napisać? i jak napisać?....
wczoraj, dzisiaj miałam tak ciężki dzień.że nie potrafię myśleć?!...może łykend ,będzie dla mnie łaskawszy ;)

Posted

Dziewczyny przepraszam za bałagan.
Napisałam do moda o zgodę na prośbę o wystawianie grzybów, bo wiem jakie obowiązują przepisy. Dlatego nie otworzyłam bazarku i poprosiłam na nim o wstrzymanie się od zakupu.
Niestety nie mam w domu skanera żeby przesłać modowi w nocy dokumenty.
Odpowiedź jaką otrzymałam zniechęciła mnie w ogóle do otworzenia bazarku. Ale w międzyczasie ściągnęłam sobie informatyka i przygotowaliśmy kontrakt do NFZ, więc już teraz będę wolna i zajmę się bazarkiem.
Grzybki ( niestety już resztki ) w wolnej chwili wystawiam stopniowo na allegro. Podam do aukcji linki.

Zaraz spróbuję wszystko ogarnąć. Bez pomocy moderatora ( teraz już piszę do Viris ) chyba to się nie uda.
Zaraz dokończę i uporządkuję bazarek.