yunona Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 Fotki fajne, plaskate też. :loveu: No i cwane wiedziały gdzie należy wylegiwać się :evil_lol: .Kubuś nie jest wcale taki malutki, ale ładny piesek, a Fionka nawet ładnie w tym kagańcu szmacianym wygląda. Ja jak Haremu czasem zakładam bo coś koło niego muszę zrobić, a jest nietykalny, to wygląda jak zbój, patrzy na mnie spode łba, a potem obserwuje wnikliwie co biorę do ręki, czy uszy będą czyszczone czy czesanie czy kąpiel. Stoi praktycznie nieruchomo i warkoli.:p Fionka jako ,że była w lesie po raz pierwszy to dlatego pewnie taka reakcja. Już następnym razem pewnie będzie się cieszyc :multi: na wycieczkę. Quote
anica Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 Super zdjęcia :)... też plaskate kojarzą mi się ... z arystokracją :) Kubuś naprawdę słodki i bardzo mi się podoba jego pręgowana szata :)... a Fionka może właśnie tym warkoleniem? próbuje zwrócić na siebie uwagę?... Quote
Olga7 Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 (edited) Może i dla tej mlodziutkiej jamniczki /ma ok.6-mcy/ znajdzie i tu pomoc w szukaniu nowego domu ?? Jamniczka ok.6-mcy do adopcji : /podrzucona / Może uda się znalezc dobry dom,by nie trafila w złe ręce ? Okolice Leszna .Sunia żyje tam w tym kojcu z innymi 2 suniami-nie jest psem domowym. Szuka pilnie dobrego domu !! A to nowe fot. jamnikowatej suni : Obraz 293.jpg 1,7 MB pobierz | prześlij dalej | podgląd Obraz 294.jpg 1,64 MB pobierz | prześlij dalej | podgląd Obraz 295.jpg 1,68 MB pobierz | prześlij dalej | podgląd Edited September 7, 2012 by Olga7 Quote
DoPi Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 (edited) Kubuś prawie jak nasz Maksio wygląda, fajny chłopak. A Amanda przepluszak Halizo. Fajne psiaki. Fionka bardzo groźnie wyglądajaca,ale bidusia pewnie sie bała, że znowu gdzieś ją zabiorą z fajnego domku. Nastepnym razem na pewno będzie lepiej.:lol: Edited September 7, 2012 by DoPi Quote
JamniczaRodzina. Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 Fajny zwierzyniec i jaki wygodnicki :lol: A gdzie foteczka halizy?;) Quote
MaDi Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 Witajcie mam problem ze wstawieniem zdjęć na Dogo wiec zapraszam na FB gdzie na pomoc czeka zagłodzona sunia w typie jamnika: http://www.facebook.com/events/268135433304580/ Wątek na dogomanii http://www.dogomania.pl/forum/threads/232037-Zagłodzone-i-opuszczone-czekały-w-zamknięciu-na-śmierć Quote
bianka0 Posted September 10, 2012 Author Posted September 10, 2012 Nie mam pojęcia co się dzieje na tym świecie. Nie daję już rady pomóc wszystkim psom, które zgłaszają mi ludzie. Dzisiaj znowu telefon od lekarki, że w bloku pod szpitalem koczuje wyrzucona młoda suczka, nikt nie chce jej wziąć, ani nawet jej dać jeść. Każdemu przeszkadza, pewnie i ona by ją przepędziła gdyby nie jej córka, która od 2 tygodni płacze i po cichu w nocy wstaje i ją dokarmia. Wczoraj wieczór pod mój dom jacyś obcy ludzie przyprowadzili pieska, którego ktoś im przerzucił przez ogrodzenie. Coś im się już wszystkim popaprało w głowach, myślą że mam chyba schronisko, sądzą że jak mam 8 , to wezmę jeszcze z 10 psiaków. Ręce opadają, a u Murki już nie ma absolutnie miejsc. Lada moment zaczną się odłowy przez hycla, potem psy są wywożone na śmietnisko, gdzie przebywają 2 - 3 dni w klatkach i są w 100% usypiane. Nie mam pomysłu jak je uratować. Quote
bianka0 Posted September 10, 2012 Author Posted September 10, 2012 A oto zdjęcia Halinki ( halizy), myślę że się na mnie nie obrazi bo świetnie na nich wyszła.:lol: Halinka jest reewelacyjną towarzyszką wędrówek po lesie, tydzień zleciał nam stanowczo za szybko :shake: Kochany Tomiczek Delikatna Amanda Tak nas witały psiaczki po powrocie z lasu Quote
Sarunia-Niunia Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 Jezu, jak się to czyta to normalnie skóra cierpnie, a świadomość, że jesteśmy kompletnie bezsilne jeszcze tylko dobija... co robić? Przecież wszystkim nie damy rady pomóc... ja coraz częściej wymiękam... chyba się kompletnie do tego nie nadaję, żeby konkretnie pomagać... Już przeżywam to, że jak podleczymy obecnego tymczaska, to trzeba będzie się z Nim pożegnać, a On już taki szczęśliwy, taki w nas wpatrzony... i jak tu po raz kolejny zawieść takie osierocone serduszko, te wpatrzone cały czas oczęta??? Quote
bianka0 Posted September 10, 2012 Author Posted September 10, 2012 Goliacik Trochę zdjęć z wspólnej wyprawy do lasu Quote
funia Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 maluch wygląda jak wietnamska świnka :evil_lol:I te urocze szeleczki !!Mistrzostwo swiata Quote
bianka0 Posted September 10, 2012 Author Posted September 10, 2012 funia napisał(a):maluch wygląda jak wietnamska świnka :evil_lol:I te urocze szeleczki !!Mistrzostwo swiata :mad: Funiu nie ten kolor. Wbrew pozorom cały czas jest bardzo ruchliwy i pomimo tuszy dzielnie dotrzymuje innym psom kroku. Quote
DoPi Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 Rewelacyjne zdjęcia z wyprawy. A najfajniej jak sie widzi taką zgodną gromadkę. Bianko , zrobiłam z siatki sliwek i kilku jabłek "aż" 1,5 słoiczka 0.5 litrowego powidła. Tak, że jednak będe liczyc na Twoją spiżarnie:lol: Quote
bianka0 Posted September 10, 2012 Author Posted September 10, 2012 DoPi napisał(a):Rewelacyjne zdjęcia z wyprawy. A najfajniej jak sie widzi taką zgodną gromadkę. Bianko , zrobiłam z siatki sliwek i kilku jabłek "aż" 1,5 słoiczka 0.5 litrowego powidła. Tak, że jednak będe liczyc na Twoją spiżarnie:lol: Bo niestety na powidła i konfitury zużywa się znacznie więcej owoców niż na dżemy.:shake: Na razie mam jeszcze kilka dni urlopu, więc nie robię nawet przetworów. Jutro muszę wrócić na jeden dzień do pracy, mąż jedzie na pogrzeb do Olsztyna. Przepraszam Dorotko że jeszcze nie zliczyłam przetworów, ale ostatnio wyłączyłam się z dogo, psów i przetworów. Musiałam od wszystkiego odpocząć, dzięki halizie udało mi się to :p Quote
bianka0 Posted September 10, 2012 Author Posted September 10, 2012 A to jeszcze Kubuś, już w hoteliku u Murki. Quote
DoPi Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 odpoczynek nalezy się każdemu, nawet Tobie Dorotko:lol:. Na PW czekam spokojnie. Quote
Recommended Posts