Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam. UFF pół godziny szukałam wątku z zeszłoroczną spizarnią Bianki. Nieśmiało zapytam , czy bedzie taki smaczny bazarek jak w ubiegłym roku? jak coś to piszę sie na suróweczki w słoikach dla syna studenta.:oops:

Posted

...i ja też...wiele się dzieje ....u nas też były upały i znów się zaczynają...:shake:...a grzyby-jeśli będą -ja niestety w tym roku nie będę miała-ja sama nie daję rady chodzić...a Krzysia ni ma....

Pozdrawiamy serdecznie...

Posted

Takie grzybki znalazł Michał w lesie pod Warszawą

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-X0RA97T2kys/UDFTvKq4m9I/AAAAAAAABiI/EgoNWn3aAYM/s644/wizyta+007.jpg[/IMG]

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-8pFnnUkdF_o/UDFTwOsoDiI/AAAAAAAABiM/YBQIKQvN97o/s644/wizyta+008.jpg[/IMG]

Może będą grzyby, ani jeden nie jest robaczywy, byłam w szoku jak zobaczyłam :evil_lol:

Posted

[quote name='bianka0']
Kupować będzie co :cool3: Tylko szkoda żeby znowu nie było grzybków.
Ale i tak zaczyna mi brakować półek w spiżarni, będzie chyba trzeba ją powiększyć.[/QUOTE]
nadrabiam zaległości po urlopie... i już... na dzień dobry :loveu: cieszę się... że Kupować będzie co!!!!
a może?... tak tylko... no bo skoro jest tyle chętnych na przetwory:sabber: dołóż tych półek w spiżarni Bianeczko :happy1: zawsze to więcej ... słoiczków się zmieści ;) Bardzo dziękuję za przepis na rolady :buzi: (dopiero teraz ... bo wróciliśmy z urlopu)

Posted

fakt!... też jestem w szoku!... a na Mazurach- Nic!...[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-8pFnnUkdF_o/UDFTwOsoDiI/AAAAAAAABiM/YBQIKQvN97o/s644/wizyta+008.jpg[/IMG]

Posted

Mało mnie ostatnio na dogo, bo każdą chwilę poświęcam na przygotowywanie przetworów.
A dzisiaj zaraz po pracy jadę do lasu zobaczyć czy w końcu są grzyby. Pacjenci mi dzisiaj donieśli że już są :multi:

• 2 weeks later...
Posted

jakie ona pyszności robi!! Miałam się odchudzać, ale dopóki nie skończe zapasów od Bianki , niestety nie mam szans na zaniemanie apetytu:evil_lol:

Posted

Przepraszam Was wszystkich za zaległości :oops:
Na razie staram się tuczyć halizę i jej dwa śliczne psiaki. :evil_lol:
Za chwilę kończę pracę i zaszyjemy się obie w lesie...... Na cały tydzień :diabloti:

Posted

JamniczaRodzina. napisał(a):
Proszę nam tu zeznawać są grzyby czy nie.:diabloti:Czekamy też na fotki jamników, halizy i jej psiaczków.;)

podpisujem sie pod tym dwiema rencami i czterema łapami ;):lol:
we Wrocławiu... i okolicach ,grzybów niet :cool3:

Posted

Nie byłyśmy jeszcze w lesie :shake:
Trochę nam zabrakło czasu. Joosef miał wczoraj operację, drobiazg - zespół cieśni nadgarstka, ale trochę to trwało. Dopiero dzisiaj pojechał za mnie do pracy i praktycznie dzisiaj zaczynam urlop.
Wczoraj zawieźliśmy Kubusia do Murki. Rodzina jednak się go pozbyła, w czwartek odwieźli go do Janowa. :-(
Wylądował w hoteliku, jedyny plus, że córka zmarłego zapłaciła i zobowiązuje się płacić za jego pobyt. Serce mi pękało, będę musiała mu porobić ogłoszenia i znaleźć dobry dom.
Zdjęcia ślicznych, plaskatych maluchów halizy będą zrobione dzisiaj, mamy teraz 10 psiaków w domu :evil_lol: Tomik i Amanda są bardzo grzeczne, zachowują się jakby mieszkały u nas od zawsze :lol: Na razie jeszcze cała trójka śpi, tylko chrapanie słychać z górnego piętra :diabloti: Poczekam do południa, a potem ściągnę ich z łóżek i wyjeżdżamy do lasu, tym razem na pewno.
Zdjęcia Kubusia też wstawię wieczorem, trochę fotek porobiła mu wczoraj haliza.

Posted

Udanego odpoczynku Bianco :lol: w lesie... na pewno będzie super :lol:....jeszcze tylko życzę... grzybów!....całe polany grzybów!
a jeśli chodzi o Kubusia... czas pokazał ,że Wasz kolega wiedział ,że może zaufać tylko Wam....dlatego zwrócił się o pomoc do Ciebie!!!... nie do swojej rodziny!!!... :crazyeye:niesamowita historia!!!.... znów....tak się wzruszyłam :-( ,że... ehhhh wszelkie opinie... osądy... to nic nie da!!!!.... lepiej skupić się na szukaniu... Wspaniałego domku dla Kubusia...

Posted (edited)

ja też czekam na zdjęcia psiaków, a w szczególności Kubusia-bidusia. Dorotko, bazarek z ogródkami przedłużony do 15-tego wrzesnia. Czy ja mogę zapisać zdjęcia twojego ogrodu i je wystawić w Twoim imieniu i zapłacić za zamieszczenie. Bo i tak miałam pomóc psiakom.:lol:

Edited by DoPi
Posted

Dawno nic nie pisałam , ale podczytuję wątek i tak jak anica uważam, że kolega Wam ufał i wiedział , że z jego rodziną to tylko na obrazku :shake: i mam nadzieję, że Kubuś znajdzie wspaniały domek :lol:.
Ciekawa jestem jak tam grzyby , jak wypadł rekonesans :evil_lol:

Posted

Grzybów jak na lekarstwo, piekielna susza, ale pochodziłyśmy sobie wczoraj po lesie. Znalazłyśmy trochę prawdziwków do suszenia i to wszystko :shake:
Dzisiaj zapakowaliśmy 10 psiaków do dwóch samochodów na wycieczkę do lasu.
Zabrałam po raz pierwszy Fionę, musiała chodzić na smyczy i w kagańcu bo chcła mi rękę odgryźć. Porobiłam trochę zdjęć, mam nadzieję że uda mi się jutro znaleźć trochę czasu żeby je wstawić.
Piekłyśmy też świetne ciasteczka wątróbkowe według przepisu halizy. No i robiłyśmy cukinię w sosie z ziołami prowansalskimi, nowy przepis na bazarek.

DoPi napisał(a):
ja też czekam na zdjęcia psiaków, a w szczególności Kubusia-bidusia. Dorotko, bazarek z ogródkami przedłużony do 15-tego wrzesnia. Czy ja mogę zapisać zdjęcia twojego ogrodu i je wystawić w Twoim imieniu i zapłacić za zamieszczenie. Bo i tak miałam pomóc psiakom.:lol:

DoPi oczywiście że tak :lol:
Bardzo mi miło że ogród Ci się podobał, niedługo pozostanie tylko wspomnieniem. Do następnego roku.....

Posted

Wygląda na to ,że jeszcze na grzyby trzeba poczekać w całej Polsce :cool3:... ale sam spacer ,po lesie:loveu:..
Oj Fiona ,Fioneczka.... Daj se spokój! :mad:...ręce Bianci są bardzo cenne!!!