bianka0 Posted July 7, 2012 Author Posted July 7, 2012 [quote name='Jagoda1']Jeśli tego nie zrobia, to nie zaznaja spokoju:shake:.[/QUOTE] I ja też :-( Quote
bianka0 Posted July 8, 2012 Author Posted July 8, 2012 Serdecznie zapraszam na kolejny bazarek dla małej Laleczki, która wyjada tyle naszych przetworów jak Smok Wawelski.:evil_lol: Wczoraj w ten upał udało nam się wytopić z Józiem świeżutki smalczyk :eviltong: Quote
wieso Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 [FONT=Times]ja sie juz nie zalapie na ten smalczyk ale napewno na bazarek z grzybkami jezeli bedzie w tym roku :) zalatwilam sobie adres pod Poznaniem a z tamtad juz autkiem pod sam dom :) pozdrawiamy u nas leje....[/FONT] Quote
bianka0 Posted July 8, 2012 Author Posted July 8, 2012 [quote name='wieso'][FONT=Times]ja sie juz nie zalapie na ten smalczyk ale napewno na bazarek z grzybkami jezeli bedzie w tym roku :) zalatwilam sobie adres pod Poznaniem a z tamtad juz autkiem pod sam dom :) pozdrawiamy u nas leje....[/FONT] Jeżeli będzie taka susza jak jest teraz o grzybach będzie można pomarzyć. U nas żar z nieba się leje już od tygodnia. Ani kropli deszczu i wiatru. Noce nieprzespane, duszno i gorąco. To jest chyba przedsionek piekła :diabloti: Psy leżą pod wiatrakami w salonie, nie chcą w ogóle wychodzić na dwór. Quote
wapiszon Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 [quote name='bianka0']Jeżeli będzie taka susza jak jest teraz o grzybach będzie można pomarzyć. U nas żar z nieba się leje już od tygodnia. Ani kropli deszczu i wiatru. Noce nieprzespane, duszno i gorąco. To jest chyba przedsionek piekła :diabloti: Psy leżą pod wiatrakami w salonie, nie chcą w ogóle wychodzić na dwór.[/QUOTE] A u nas leje i leje :( Quote
anica Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 [quote name='Jagoda1']Jeśli tego nie zrobia, to nie zaznaja spokoju:shake:.[/QUOTE] i ja tak myślę! ... mam jeszcze nadzieję... że jednak Kuba się odnajdzie... lub usłyszymy jakieś dobre wieści o domku... raczej Jego Pan.... będzie Czuwał nad Nim!!!.... Quote
bianka0 Posted July 8, 2012 Author Posted July 8, 2012 Nie mamy zamiaru zapomnieć o Kubie, będziemy się starali wszystkimi siłami czegoś o nim dowiedzieć. Jutro znowu pójdziemy do mieszkania żony, może ją zastaniemy. Quote
bianka0 Posted July 8, 2012 Author Posted July 8, 2012 36 stopni w cieniu, koszmarny upał. Psiaki cały dzień leżą na przeciągu, włączone 2 wiatraki. Quote
bianka0 Posted July 8, 2012 Author Posted July 8, 2012 Tylko Goliacik próbował leżeć w piwnicy... ale się nie udało, przyszedł pod wiatrak. Quote
bianka0 Posted July 8, 2012 Author Posted July 8, 2012 Moje ukochane kwiaty, szkoda że tak krótko można podziwiać ich piękno.... Quote
bianka0 Posted July 8, 2012 Author Posted July 8, 2012 Pieski nie chciały ze mną wyjść, było za gorąco. Tuptuś się odważył i wystawił nosek... Jednak się ożywiły, ktoś wszedł ... Quote
bianka0 Posted July 8, 2012 Author Posted July 8, 2012 Poleńka wysiusiuje kolejny placek w trawie. Quote
JamniczaRodzina. Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 Biedne jamniorki na szczęście ponoć w tym tygodniu temperatura ma wrócić do normalnosci.Ogród u Was bajkowy.:loveu: Quote
bianka0 Posted July 8, 2012 Author Posted July 8, 2012 Dziękuję :loveu: Szkoda tylko że taki mały, ale jakoś sobie radzimy i pogodziłam kwiaty z ośmioma psami :evil_lol: Chociaż moja ogrodniczka Negra lubi mi czasami pomóc w zmianie aranżacji ogrodowej. Quote
yunona Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 Ogród piękny :loveu::multi: ale wymiatają fotki jamniorków wietrzących brzuszki:lol::diabloti: Quote
Mika31 Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 ogródek piękny:loveu: uwielbiam foty jamników do góry kółkami Quote
bianka0 Posted July 8, 2012 Author Posted July 8, 2012 Właśnie przeszła przed chwilą porządna burza. Trochę zniszczeń w ogrodzie, ale ulga olbrzymia, na reszcie jest czym oddychać. Quote
anica Posted July 9, 2012 Posted July 9, 2012 [quote name='Mika31']ogródek piękny:loveu: uwielbiam foty jamników do góry kółkami i ja też ... ja też! Fionka... trafiłaś do Raju!http://images40.fotosik.pl/1696/3afdc318a7d38a92med.jpg... naprawdę!... Bajkowy Ogród :loveu: jak Ty to wszystko Robisz Bianeczko?..a to oczko...cudne! kwiaty...cudne! jamniorki... cudne! wszystko...Cudne!:smilecol: Wiem... że nie odpuścisz z Kubusiem! :lilangel: Quote
bianka0 Posted July 9, 2012 Author Posted July 9, 2012 Kwiaty są wszystkie w donicach lub dobrze ogrodzone siatkami. Pieski są niskopodwoziowe, więc nie przeskoczą, czasami robią tylko podkopy :evil_lol: A dzisiaj rozmawialiśmy z żoną zmarłego, prosiłam żeby przekazała córce że mam dobry dom dla Kuby i proszę o kontakt. Bo rzeczywiście mam chyba dobry dom dla Kuby. :multi: Quote
Sarunia-Niunia Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 [quote name='bianka0']Kwiaty są wszystkie w donicach lub dobrze ogrodzone siatkami. Pieski są niskopodwoziowe, więc nie przeskoczą, czasami robią tylko podkopy :evil_lol:[/QUOTE] Moi też robią podkopy, najchętniej pod tujami... Nercio dzisiaj wrócił z tak umorusanym buziakiem, że aż mnie rozśmieszył(a ja za łopatę i dalej szukać, gdzie trzeba zakopywać:shake:) [quote name='bianka0']A dzisiaj rozmawialiśmy z żoną zmarłego, prosiłam żeby przekazała córce że mam dobry dom dla Kuby i proszę o kontakt. Bo rzeczywiście mam chyba dobry dom dla Kuby. :multi:[/QUOTE] Byłoby cudownie, gdyby Pani zgodziła się oddać Kubusia, zwłaszcza, że (chyba) czeka już na Niego domek. Swoją drogą Bianko, historia, którą opisałaś o Panu Kuby... ech, gęsia skórka na plecach.... Quote
holly101 Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 Zbieram szczenę z podłogi po obejrzeniu fot kwiatów i jamniorów do góry kołami :D Całuję wszystkie długie pyszczki, najmocniej Polciowy oczywiście :) I nieśmiało, bo nie lubię wtryniania się w wątki zapraszam na bazarek dla bidulki Rafiego: http://www.dogomania.pl/forum/threads/229196-DVD-i-książki-na-pomoc-Rafiemu-do-15-07-godz-22 Quote
bianka0 Posted July 11, 2012 Author Posted July 11, 2012 Poleńka źle znosi te upały, ciągle na siłę zabieramy ją z ogrodu do kojca przed wiatrak. Ale ona tak bardzo chce być z nami, zapitala na tych malutkich nóżkach tam i z powrotem. Jutro ma być u nas trochę chłodniej, dzisiaj znowu jest 33 stopnie. Biedny Rafi, zawsze boję się zwrotu z adopcji, ta myśl mnie prześladuje przy każdym psiaku. Ale aż wstyd się przyznać, że nawet moja psychika przy Fionce na kilka dni wymiękła :oops: Dzisiaj był telefon od córki pana Kuby, przysięgła mi że pies u nich zostanie, nie oddadzą już go nigdzie. Jeszcze jest na wsi i ma być tam 2 tygodnie aż poukładają sprawy spadkowe, obiecała mi na dowód tego przesłać zdjęcie MMSem kiedy Kuba będzie już u nich. Quote
holly101 Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 Ech, no to żeby Kuba miał się dobrze - trzymam kciuki... co do Rafiego - u ZuziM do końca lipca miejsc brak :( Cały czas się głowię co zrobić, pakowanie go na siłę do innego hotelu to dal niego niepotrzebny stres, no ale jak będzie taki mus to mus... Quote
yunona Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 Czuję, że wnuczek zrobił swoje i psinka zostanie, to dobrze. :lol: Ja po 40 latach rzuciłam jednego dnia palenie papierosów. We łbie mi się kręci już mniej (miesiąc już nie palę), ale ten upał i reszta "przyjemności" daje mi się we znaki. Ferka ma ucisk w kręgosłupie (śródpiersiowy) i bidulkę muszę nosić, troszkę drepcze sama , ale tak na 3 tygodnie zakaz chodzenia. Bierze leki, mam nadzieję, że będzie lepiej (od trzech dni bez zmian). Biedne te psiaki wracające z adopcji:shake: , ale potem znajdują dobre domki. Quote
Recommended Posts