Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

bianka0 napisał(a):
Na razie nie pytajcie :shake:
Powoli rozglądam się za inną biedą z innego schronu, może tam dają szansę psom.
Szkoda małej.

Dla mnie to skandaliczna psrawa. Wiem ze Edyta pytała przedwczoraj dlaczego to tak trwa i rzekomo mieli przyspieszyć. I jeszcze mówiła zę Jaga ma dobrze bo jest w biurze ale przyspieszać bedzie. Smutne.

Posted

I ja odwiedzam codziennie jamniorki leśne ( zazdrość mnie zżera o ten las:eviltong:). Jakieś foteczki będą? Bianeczko stęskniliśmy się za Twoją czeredą :lol:

Posted (edited)

Teraz mam trochę mniej czasu, wczesnowiosenne prace ogrodowe.
Właśnie przygotowałam córce narzędzia pracy : szczota, ścierki, wiadro i drabinę. Będzie szorowała altankę( wolałabym to zrobić sama, niż tracić nerwy przy jej pracy, ale mam świadomość tego że nie tędy droga :diabloti:)
Mąż mi podpadł, kolejny rok zmarnował mi 40 bulw begonii. Stwierdził że w trocinach mają za wilgotno i w styczniu je wysuszył na piecu. Uratowało się 8.
Czeka mnie miły :cooldevi:dzień z rodzinką.
Dobrze że pieski są kochane i asystują przy każdym moim kroku, mam świtę wierniejszą niż wszystkie królowe razem wzięte.
Do lasu pojedziemy jutro, chyba że jeszcze dzisiaj zdążymy z robotą przed wieczorem.

Od dwóch dni cały czas myślę o tym, że Jaga mogła być już z nami, leżeć w mięciutkim kojcu, jeść gotowane jedzonko, biegać po ogrodzie a jutro mieć wycieczkę do lasu. Okropna jest ta bezsilność,

Zrobię w tym roku psiakom niespodziankę.:p
Zamówiłam na allegro specjalne oczko wodne, płytkie ze odpowiednim pofałdowaniem dna i malutką fontanną. Będą mogły w upały wchodzić sobie do niego i chłodzić się w wodzie.

Edited by bianka0
Posted

Ale super robaczki będą miały - willa z basenem, żarełko świeżo gotowane, wycieczki do lasu, ja chyba zmienie się w jamnika i do raju Biankowego ruszę:eviltong::loveu::multi: ( tylko nie wiem czy w szorściaka czy krótkowłosego?:eviltong::p )

Posted

Niespodzianka :cunao:

Miałam przed chwilą telefon ze schroniska w Łodzi.
Jutro przyjeżdża do mnie JAGA !!!!!

[quote name='malawaszka']pokaż to oczko zdjęcie pokaż proszę proszę, marzy mi się dla moich tez coś do taplania

A oczko dopiero w drodze, od poniedziałku Joosef będzie kopał dół, jak już je przygotujemy to na pewno wstawię zdjęcia. Ze względu na małą działkę nie będzie duże, ale za to bezpieczne dla psiaków.

Posted

O rany !!!!! jakie wiesci.....cudnie....szczesliwa JAGA......do najlepszego wellnessu jedzie......no to moze my sie tez zalapiemy, cio ? pozdrawiamy cieplutko z deszczowej krainy....

Posted

wieso napisał(a):
O rany !!!!! jakie wiesci.....cudnie....szczesliwa JAGA......do najlepszego wellnessu jedzie......no to moze my sie tez zalapiemy, cio ? pozdrawiamy cieplutko z deszczowej krainy....

Wieso, a jak z adopcją Twojego jamniczka, masz już jakieś wieści ?

Posted

bianka0 napisał(a):
Wieso, a jak z adopcją Twojego jamniczka, masz już jakieś wieści ?

nie, jeszcze nic nie wiem, ten z Jastrzebia jest sliczny , podobno leczony bo chory wiec nie wiem.....ale w miedzyczasie pomoglam wyciagnac mixika Drobcia z Nowego Tomysla...jest teraz w hoteliku domowym.......zaraz podesle linka, popatrz sama....tez cudo....

Posted

A tu popatrz jakie jest cudo w Olkuszu, dzisiaj dostałam jej zdjęcia na PW i cały dzień próbuję coś wygłówkować. Ale mam teraz 3 w hotelach, jest szansa że mała Lalka szybko pójdzie do domu, ale to nigdy nie wiadomo do końca.

http://www.dogomania.pl/forum/threads/223045-Pieski-wyciągnięte-z-olkuskiej-mordowni-pod-moją-opieką-pilnie-szukają-domów?p=18984859#post18984859

Drobcio jest świetny, jak troszkę przytyje to nóżki optycznie zrobią się bardziej jamnicze. Ale właściwie to nie ma większego znaczenia.

[quote name='malawaszka']oj jak dobrze, że Jagusia przyjedzie

Ja też się bardzo cieszę, Jaga jest z charakteru podobna do Polci.
Tinka ze swoją łagodnością była niepowtarzalna, bardzo za nią tęsknię, ale szkoda kolejnej staruszki, niech sobie troszkę jeszcze z życia skorzysta.