Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='rasowa2410']O widzę, że kupiłaś sobie nowy posążek przedstawiający jamnika. Świetnie pasuje do wnętrza :evil_lol: :loveu: :evil_lol:
[patrz: ostatnie zdjęcia][/QUOTE]

No tak :p
Szybko zrobiłam rachunek sumienia, jaką figurkę mogłam kupić. :crazyeye: Ze względu na sporą ilość psów na utrzymaniu musiałam odpuścić aukcje z porcelaną, zaraz się więc wystraszyłam że jednak coś kupiłam. Ale zajrzałam na poprzednią stronę - a to o moją słodką Poleńkę chodzi :evil_lol:

Posted

a ja się pochwalę że niedawno dołączyłam do jamniczego klubu i mamy w rodzinie jamnika ;)
oto on :)

niestety nie mój tak naprawdę tylko mojego syna , który już z nami nie mieszka , ale to i tak jakby nasz :)
najgorsze jest to że boi się naszej wyżlicy i nie wiemy jak to przełamać ,
na pierwszym spacerze oberwała od Batmana zębami w fafla , na drugim było tylko warczenie , na trzecim dał się lekko obwąchać , ale niestety również podniósł wargę :) znacie może jakiś sposób na poznanie psów różnej wielkości i temperamentu ?

Posted

Jamniczkowa figurka, przepiękna, tylko uważaj, żeby się nie zniszczyła, bo jak sama napisałaś jest bezcenna. Musisz o nią bardzo dbać :)

Zapraszam nieustannie na wątek biednej Suni, która w jednej chwili straciła swojego ukochanego pana i dach nad głową.......nie ma nic oprócz nadziei w nas, że jej pomożemy :
http://www.dogomania.pl/threads/223008-okolice-PONIATOWEJ-sunia-po-%C5%9Bmierci-w%C5%82a%C5%9Bciciela-wyje-pod-zamkni%C4%99tym-domem-to-ju%C5%BC-2-ty?p=18772997#post18772997
Bardzo proszę o zaglądanie, bo bardzo mało nas jest na wątku ..................:(

Posted

Lilk_a fajnie że masz jamnika, tyle ich tak pięknie namalowałaś, że najwyższy czas mieć żywego.:cool3:
Nie wiem jak to jest przy różnej wielkości psów, ale jamniki są bardzo zawzięte do dużych psów, nie popuszczą. Jedyna nadzieja że wyżlica będzie mądrzejsza od upierdliwej parówki. No i czas swoje zrobi, a Batmanowi się znudzi.
Batman jest śliczny, ale czarne, podpalane są najgorsze, najbardziej ,, charakterne".

EVA dbam o te psiaki jak tylko jest to możliwe, przy takiej ilości. :evil_lol: Każdy dla mnie jest bezcenny.

A u nas dzisiaj Dumka po raz pierwszy szczekała, jak prawdziwy pies :multi:

[video=youtube;kYa_QzZKqFU]http://www.youtube.com/watch?v=kYa_QzZKqFU[/video]

Wybaczcie ale w tle słychać mój ciężki oddech, przechodzę akurat paskudną grypę z dusznością, nie potrafiłam tego z zapisu wyeliminować.

Posted

bianka0 napisał(a):
Lilk_a fajnie że masz jamnika, tyle ich tak pięknie namalowałaś, że najwyższy czas mieć żywego.:cool3:
Nie wiem jak to jest przy różnej wielkości psów, ale jamniki są bardzo zawzięte do dużych psów, nie popuszczą. Jedyna nadzieja że wyżlica będzie mądrzejsza od upierdliwej parówki. No i czas swoje zrobi, a Batmanowi się znudzi.
Batman jest śliczny, ale czarne, podpalane są najgorsze, najbardziej ,, charakterne".

(...)

no to mnie uspokoiłaś ;)

Posted

Dziękuję Elu, już jest dobrze, tylko to paskudne sapanie jak stara babka :evil_lol: Dopiero odtwarzając film to zauważyłam.

Staruszki dostają jeść 2 x dziennie po troszeczku. A że Tina ostatnio wybrzydza z jedzeniem, to odkryłam że jej ulubione papu to puszki kite kat :diabloti: i żadne inne. Okazało się że Polcia również lubi to przekąsić.
Tylko to bardzo nie spodobało się Dumce. Bo ona też chciała to samo, sucha karma jej nie zadowoliła. I to właśnie wtedy, po pół roku usłyszeliśmy jej szczekanie.
Coraz rzadziej zapada w swoje odrętwienie, coraz łatwiej nam przerwać jej stupor. Nigdy nie sądziłam że to może tak długo trwać.

Posted

Biedna psinka ale widać ,że powoli się odblokowuje.:loveu:Wiesz w tym kocim jedzeniu to chyba jakieś używki są :diabloti:u nas Gucio jak wpadnie do kotów to by im całe miski z suchego Kite kata albo Whiskasu oczyscił.Muszę nagrać kiedyś filmik co wyprawiają koty na widok puszki.:evil_lol:

Posted

Być może ze coś dodają, podobno sterydy.
Ale główny posiłek to nasze gotowane jedzonko. Tinę muszę teraz trochę zachęcać do jedzenia, więc na krótko ustąpiłam. Mieszam jej łyżkę kite katu z jedzonkiem gotowanym i to jej zaostrza apetyt. Swoja drogą to kupowałam inne mokre psie jedzonko, ale je olewa. Tylko kite kat ją zainteresował. Puszki mają ok 10 rodzajów składu, nawet wcześniej nie miałam pojęcia że jet tego taka różnorodność.

A na filmik oczekuję z niecierpliwością :loveu:

Posted

Szczekanie Dumki godne jej ciałka:loveu::loveu::loveu:, pobudziłam moje łobuziaki i wysłuchałam jeszcze ich szczekania:evil_lol:. U mnie Fercia też nie dawała głosu dopiero chyba po miesiącu, a teraz drze japę przy byle okazji (Michał twierdzi , że tak mają starsze panie:diabloti:). Harutek jest pod tym względem cichszy. Szczeka tylko na psiurki obce albo na pańcię jak coś chce, tylko oczywiście każde jest w innym tonie i charakterze.:lol:
Pozdrawiamy :loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted (edited)

Zamówiłam po raz pierwszy plastikowe legowiska na bazarku zuziM.
Jedno dostał Joguś, już zgadza się sypiać w nocy, w domu.
Drugie postawiłam jako rezerwowe ( niedługo trudno się będzie poruszać pomiędzy materacykami i legowiskami :diabloti:)
Okazało się że bardzo je lubią i Dumka i Negra. Każda szybko próbuje je zająć kiedy jest wolne.:evil_lol:

Tuptuś i Polcia.

Edited by bianka0
Posted

Mika31 napisał(a):
u mnie też tak robią na końcu siedzą dwa w małym legowisku a obok drugie stoi puste

:evil_lol::evil_lol:

Moje bardzo rzadko kładą się do jednego kojca. Mają ich tyle, że każde lubi się wygodnie rozłożyć. Ale i tak jak tylko człowiek usiądzie na kanapie, to całe towarzystwo musi ulokować się obok.