wapiszon Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Piękna jamniczka Pusia wieloowocowa ;) Czy sąsiadem jej mamusi nie był kaukaz? Quote
bianka0 Posted February 1, 2012 Author Posted February 1, 2012 wapiszon napisał(a):Piękna jamniczka Pusia wieloowocowa ;) Czy sąsiadem jej mamusi nie był kaukaz? Dziękuję wapiszonku :loveu: Bo widzisz, mnie się znowu wydawało że jakiś wyrośnięty jamnik. Nie miałam jeszcze takiego olbrzyma, nawet Józio czuł respekt do niej i trzymał sie w bezpiecznej odległości.:evil_lol: A ta kruszynka podeszła do mnie i grzecznie polizała rękę i dała się pogłaskać. Kurczę, jak ja ją wsadzę do samochodu na sterylkę ? Nie mam nawet takiej wielkiej obroży.:shake: Nie wiem czego ma taki siwy pyszczek, ząbki ma jak u młodego pieska. Quote
Isadora7 Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 bianka0 napisał(a):DIFciu ten filmik jest śliczny, oglądałam go już z 10 razy :evil_lol: Mam nadzieję, że pani zrozumiała jakie nieszczęścia mogą spotkać psa i ich. Myślę że moja wczorajsza z nią rozmowa telefoniczna przyniesie jakiś skutek, nie starałam się być słodka. Pani zwróciła koszty hotelowania. Szukali go długo, widać że im na psiaku zależało. Dzięki DIF :loveu: Ludzie nie mają wyobraźni. No ale plsu że zachowała sie i zwróciła koszty, widac naprawde kochają go tylko ten brak wyobraźni. danka1234 napisał(a):Wycieczka widze była jak zawsze udana. Oby wiecej psów miało to szczescie by wrócic do domu,jest masa ogłoszen w poszukiwaniu zaginionych pupili a tylko niektórym udaje sie odnalezc. O tak chociazby ta jamnisia od rumunów kupiona za 25 zeta. bianka0 napisał(a):Głosowanie na Miau zakończone. Kacperek to drugi vicemisterek :evil_lol: Druga vicemisska to Niusia w pampersiku :lol: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=137693&start=960 No to Kacperek tez cłakiem niezła pozycje zdobył. Niusi nie znam nawet nie wiem jak wygłada pokierowałam sie Waszymi głosami. bianka0 napisał(a):Znowu została wyrzucona lub zgubiła się komuś prawie....jamniczka ;) Jest piękna, olbrzymia, niezwykle łagodna. Pusia, może zostać jakiś czas u ludzi na wsi, którzy dali jej ciepły kąt i jedzenie. Niestety muszę zająć się jej sterylizacją bo na pewno miała cieczkę i niedługo będą szczenięta, porobić ogłoszenia. Jest piękna, zadbana, ułożona. To i tak tym razem mam komfortową sytuację, że nie muszę szukać hoteliku. Czy ktoś wie jaką mieszanką ras jest Pusia ? ( jest większa i to sporo od ONka ) Wiesz Ondra/Milka tez miała być jamniczką :) A jamniczke w potrzebie kiedys w podobnej sytuacji mozez sama wypatzreć i uznać która najbardziej potrzebuje na SOS. Fakt ze ostatnio były ze 4 takie jamniory co nawet nie zdązyły wejśc na SOS bo poczta pantoflowa i FB wystarczyło. Quote
taxelina Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Isadora7 napisał(a):Wiesz Ondra/Milka tez miała być jamniczką :) A jest najcudowniejszym mixem :loveu: Quote
wapiszon Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Bianko, poproś Pusię grzecznie to sama wsiądzie ;) Myślę że nie będzie problemów. Wiem, jak z takimi psiakami normalnej wielkości postępować. Do jamników potrzebuję instrukcji obsługi ;) Quote
yunona Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Śliczna sunia, też bym czuła respekt przed tak dużym psiaczkiem :) Quote
EVA2406 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 "Znowu została wyrzucona lub zgubiła się komuś prawie....jamniczka ;-)" Piękna ta " prawie jamniczka", tylko mocno kaukaza przypomina :evil_lol:. Nam się też ostatnio trafił cudny " rasowy" pies, szczeniak, mieszanka bernardyna z jamnikiem. Cały wygląda jak bernardyn ( futerko, kolory), tylko łapy jamnicze :crazyeye::evil_lol: Z resztą same zobaczcie: Quote
bianka0 Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 Isadora7 napisał(a): A jamniczke w potrzebie kiedys w podobnej sytuacji mozez sama wypatzreć i uznać która najbardziej potrzebuje na SOS. Fakt ze ostatnio były ze 4 takie jamniory co nawet nie zdązyły wejśc na SOS bo poczta pantoflowa i FB wystarczyło. Niestety to miejsce mam od 17 grudnia i nie ma ono szczęścia, a może właśnie ma szczęście :evil_lol: Ale dzięki temu miejscu wiem z kim nigdy współpracować na dogo nie będę. Niektórym psom bardzo trudno pomóc ze względu na opiekujących się nimi ludzi. To jest dla mnie żenujące, kiedy zakłada się psu wątek, woła o pomoc materialną. Ale kiedy się tą pomoc oferuje w inny sposób niż przelanie pieniędzy, zaczyna się wtedy dziwne milczenie, a post z pomocą staje się nagle niewidoczny. Ten portal staje się coraz bardziej nieuleczalnie chory. Quote
JamniczaRodzina. Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Masz rację Bianko i szkoda ,że przez takie sytuacje jakie maja tu miejsce wycofało się z Dogo wiele wspaniałych osób . Quote
owczarek'ab Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [SIZE="5"]Pilnie szukam domu tymczasowego (bezpłatnego lub taniego) dla psa w typie jamnika! Inaczej nie przeżyje zimy... W Warszawie lub okolicach Quote
bianka0 Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 owczarek'ab;18536952 napisał(a):Pilnie szukam domu tymczasowego (bezpłatnego lub taniego) dla psa w typie jamnika! Inaczej nie przeżyje zimy... W Warszawie lub okolicach Niestety na moje miejsce w Halinowie i tak musiała być suczka.:shake: Quote
danka1234 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Jaki masz nowy wielki nabytek,mnie na pierwszy rzut oka kojarzy się z Kaukazem. Quote
bianka0 Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 Podesłałam zdjęcia Anicie na maila. Według niej to jakaś mieszanka leonbergera. Naturę też ma bardzo łagodną, nie tak jak kaukaz. Muszę założyć jej wątek i ogłosić najpierw jako znalezioną. Zawsze jest jakaś nadzieja. Dzisiaj zadzwoniłam do gminy i poinformowałam że rachunek za sterylizację suki wezmę na gminę. Usłyszałam, że jak ludzie sobie ją przygarnęli, to niech ją sobie wysterylizują. Poprosiłam, żeby wójt obejrzał dzisiejszy odcinek Uwagi w TVN, a rozmowę będziemy kontynuować jutro. Quote
bianka0 Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 Pusia :lol: http://www.youtube.com/watch?v=Jrnku5SWHO8&feature=related Quote
wapiszon Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Niestety nie obejrzę :( I co Bianko, porozmawiałaś sobie z wójtem? Quote
bianka0 Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 wapiszon napisał(a):Niestety nie obejrzę :( I co Bianko, porozmawiałaś sobie z wójtem? Dlaczego nie obejrzysz ?Coś źle wgrałam ? Dzisiaj wójt uciekł przede mną zanim dojechałam. Ale ja jestem cierpliwa i mam swoje nękające sposoby. :diabloti: Quote
wapiszon Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Nie obejrzę bo mam suuuuuuuuuuper szybki internet ;) Quote
bianka0 Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 wapiszon napisał(a):Nie obejrzę bo mam suuuuuuuuuuper szybki internet ;) Myślałam że zrobiłam jakiś błąd, dopiero się uczę :cool3: Quote
Mika31 Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 przepraszam że zaśmiecam szukam kogoś z PIŁY lub ZŁOTOWA do przeprowadzenia pa dla Argosa Quote
bianka0 Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 Mika31 napisał(a):przepraszam że zaśmiecam szukam kogoś z PIŁY lub ZŁOTOWA do przeprowadzenia pa dla Argosa Nie zaśmiecasz. Ale niestety nie znam nikogo z Piły, oprócz mojego wujka i mojego chrześniaka. :shake: Quote
Mika31 Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 szukamy z Kasią77 całe popołudnie a tam pustki a dogo chodzi jak by chciało a nie mogło:shake: Quote
wapiszon Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 bianka0 napisał(a):Nie zaśmiecasz. Ale niestety nie znam nikogo z Piły, oprócz mojego wujka i mojego chrześniaka. :shake: Masz wujka w Pile?Mieszkam 10 km od Piły a przedtem mieszkałam w Pile. Mieszkają tam do teraz moi Rodzice ;) Napisałam PW do Miki Quote
bianka0 Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 wapiszon napisał(a):Masz wujka w Pile?Mieszkam 10 km od Piły a przedtem mieszkałam w Pile. Mieszkają tam do teraz moi Rodzice ;) Napisałam PW do Miki Tak, brata mojej mamy z całą rodzinką. Ale taki tam wujek, tylko 4 lata starszy ode mnie :evil_lol: Quote
wapiszon Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 bianka0 napisał(a):Tak, brata mojej mamy z całą rodzinką. Ale taki tam wujek, tylko 4 lata starszy ode mnie :evil_lol: To ode mnie też ;) Może Go znam? ;) Quote
funia Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 bianka0 napisał(a):Nie zaśmiecasz. Ale niestety nie znam nikogo z Piły, oprócz mojego wujka i mojego chrześniaka. :shake: Ja znam, kobietę która adoptowała od nas Zojke .Mieszka w Złotowie .Jest na dogo .Można do niej napisać . Quote
Recommended Posts