Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wapiszon napisał(a):
Piękna jamniczka Pusia wieloowocowa ;)
Czy sąsiadem jej mamusi nie był kaukaz?

Dziękuję wapiszonku :loveu:
Bo widzisz, mnie się znowu wydawało że jakiś wyrośnięty jamnik. Nie miałam jeszcze takiego olbrzyma, nawet Józio czuł respekt do niej i trzymał sie w bezpiecznej odległości.:evil_lol:
A ta kruszynka podeszła do mnie i grzecznie polizała rękę i dała się pogłaskać.
Kurczę, jak ja ją wsadzę do samochodu na sterylkę ? Nie mam nawet takiej wielkiej obroży.:shake:
Nie wiem czego ma taki siwy pyszczek, ząbki ma jak u młodego pieska.

Posted

bianka0 napisał(a):
DIFciu ten filmik jest śliczny, oglądałam go już z 10 razy :evil_lol:
Mam nadzieję, że pani zrozumiała jakie nieszczęścia mogą spotkać psa i ich. Myślę że moja wczorajsza z nią rozmowa telefoniczna przyniesie jakiś skutek, nie starałam się być słodka. Pani zwróciła koszty hotelowania.
Szukali go długo, widać że im na psiaku zależało.
Dzięki DIF :loveu:

Ludzie nie mają wyobraźni. No ale plsu że zachowała sie i zwróciła koszty, widac naprawde kochają go tylko ten brak wyobraźni.

danka1234 napisał(a):
Wycieczka widze była jak zawsze udana.
Oby wiecej psów miało to szczescie by wrócic do domu,jest masa ogłoszen w poszukiwaniu zaginionych pupili a tylko niektórym udaje sie odnalezc.

O tak chociazby ta jamnisia od rumunów kupiona za 25 zeta.

bianka0 napisał(a):
Głosowanie na Miau zakończone.
Kacperek to drugi vicemisterek :evil_lol:
Druga vicemisska to Niusia w pampersiku :lol:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=137693&start=960

No to Kacperek tez cłakiem niezła pozycje zdobył. Niusi nie znam nawet nie wiem jak wygłada pokierowałam sie Waszymi głosami.

bianka0 napisał(a):
Znowu została wyrzucona lub zgubiła się komuś prawie....jamniczka ;)
Jest piękna, olbrzymia, niezwykle łagodna.
Pusia, może zostać jakiś czas u ludzi na wsi, którzy dali jej ciepły kąt i jedzenie.
Niestety muszę zająć się jej sterylizacją bo na pewno miała cieczkę i niedługo będą szczenięta, porobić ogłoszenia.
Jest piękna, zadbana, ułożona.
To i tak tym razem mam komfortową sytuację, że nie muszę szukać hoteliku.
Czy ktoś wie jaką mieszanką ras jest Pusia ? ( jest większa i to sporo od ONka )

Wiesz Ondra/Milka tez miała być jamniczką :)

A jamniczke w potrzebie kiedys w podobnej sytuacji mozez sama wypatzreć i uznać która najbardziej potrzebuje na SOS. Fakt ze ostatnio były ze 4 takie jamniory co nawet nie zdązyły wejśc na SOS bo poczta pantoflowa i FB wystarczyło.

Posted

Bianko, poproś Pusię grzecznie to sama wsiądzie ;)
Myślę że nie będzie problemów. Wiem, jak z takimi psiakami normalnej wielkości postępować. Do jamników potrzebuję instrukcji obsługi ;)

Posted

"Znowu została wyrzucona lub zgubiła się komuś prawie....jamniczka ;-)"

Piękna ta " prawie jamniczka", tylko mocno kaukaza przypomina :evil_lol:.
Nam się też ostatnio trafił cudny " rasowy" pies, szczeniak, mieszanka bernardyna z jamnikiem. Cały wygląda jak bernardyn ( futerko, kolory), tylko łapy jamnicze :crazyeye::evil_lol:
Z resztą same zobaczcie:

Posted

Isadora7 napisał(a):

A jamniczke w potrzebie kiedys w podobnej sytuacji mozez sama wypatzreć i uznać która najbardziej potrzebuje na SOS. Fakt ze ostatnio były ze 4 takie jamniory co nawet nie zdązyły wejśc na SOS bo poczta pantoflowa i FB wystarczyło.

Niestety to miejsce mam od 17 grudnia i nie ma ono szczęścia, a może właśnie ma szczęście :evil_lol:
Ale dzięki temu miejscu wiem z kim nigdy współpracować na dogo nie będę. Niektórym psom bardzo trudno pomóc ze względu na opiekujących się nimi ludzi.
To jest dla mnie żenujące, kiedy zakłada się psu wątek, woła o pomoc materialną. Ale kiedy się tą pomoc oferuje w inny sposób niż przelanie pieniędzy, zaczyna się wtedy dziwne milczenie, a post z pomocą staje się nagle niewidoczny. Ten portal staje się coraz bardziej nieuleczalnie chory.

Posted

owczarek'ab;18536952 napisał(a):
Pilnie szukam domu tymczasowego (bezpłatnego lub taniego) dla psa w typie jamnika! Inaczej nie przeżyje zimy...
W Warszawie lub okolicach

Niestety na moje miejsce w Halinowie i tak musiała być suczka.:shake:

Posted

Podesłałam zdjęcia Anicie na maila. Według niej to jakaś mieszanka leonbergera.
Naturę też ma bardzo łagodną, nie tak jak kaukaz.
Muszę założyć jej wątek i ogłosić najpierw jako znalezioną. Zawsze jest jakaś nadzieja.

Dzisiaj zadzwoniłam do gminy i poinformowałam że rachunek za sterylizację suki wezmę na gminę. Usłyszałam, że jak ludzie sobie ją przygarnęli, to niech ją sobie wysterylizują. Poprosiłam, żeby wójt obejrzał dzisiejszy odcinek Uwagi w TVN, a rozmowę będziemy kontynuować jutro.

Posted

wapiszon napisał(a):
Niestety nie obejrzę :(
I co Bianko, porozmawiałaś sobie z wójtem?

Dlaczego nie obejrzysz ?Coś źle wgrałam ?
Dzisiaj wójt uciekł przede mną zanim dojechałam. Ale ja jestem cierpliwa i mam swoje nękające sposoby. :diabloti:

Posted

Mika31 napisał(a):
przepraszam że zaśmiecam szukam kogoś z PIŁY lub ZŁOTOWA do przeprowadzenia pa dla Argosa

Nie zaśmiecasz. Ale niestety nie znam nikogo z Piły, oprócz mojego wujka i mojego chrześniaka. :shake:

Posted

bianka0 napisał(a):
Nie zaśmiecasz. Ale niestety nie znam nikogo z Piły, oprócz mojego wujka i mojego chrześniaka. :shake:

Masz wujka w Pile?Mieszkam 10 km od Piły a przedtem mieszkałam w Pile. Mieszkają tam do teraz moi Rodzice ;)
Napisałam PW do Miki

Posted

wapiszon napisał(a):
Masz wujka w Pile?Mieszkam 10 km od Piły a przedtem mieszkałam w Pile. Mieszkają tam do teraz moi Rodzice ;)
Napisałam PW do Miki

Tak, brata mojej mamy z całą rodzinką.
Ale taki tam wujek, tylko 4 lata starszy ode mnie :evil_lol:

Posted

bianka0 napisał(a):

Ja znam, kobietę która adoptowała od nas Zojke .Mieszka w Złotowie .Jest na dogo .Można do niej napisać .