bianka0 Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 [quote name='funia']Myślałam ,ze padnę ze śmiechu z tego filmiku :evil_lol:....A kamerzysta była chyba na podwójnym gazie:diabloti: Super !!![/QUOTE] Nie, po kamerzyście, czyli po Biance skakały szalone jamniki :evil_lol: [quote name='Sarunia-Niunia'] ale jak usłyszały odgłosy z filmu byli gotowi pomagać, tym biednym, zamkniętym w samochodzie współbraciom:crazyeye::eviltong::evil_lol:!!![/QUOTE] Sarunia jak moim puściłam filmik, to też przybiegły ratować same siebie. Quote
Sarunia-Niunia Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 [quote name='bianka0']Nie, po kamerzyście, czyli po Biance skakały szalone jamniki :evil_lol: [COLOR=purple][B] Sarunia jak moim puściłam filmik, to też przybiegły ratować same siebie.[/B][/COLOR][/QUOTE] Nieźle:):):) Kochane, opiekuńcze i zawsze gotowe do pomocy jamnioreczki:):):)!!!!!!!!!!!!!! Quote
yunona Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Jazgocik prawidłowy, nie mogły bidne doczekać się wyjścia.:) Bardzo fajny filmik:) Quote
Celina12 Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 ....no i se narobiłam.....moje latają i szukają skąd taki skowyt dochodzi-a ani nic nie czuć ani nie widać....Dumcia lata wokoło pokoi z noskiem przy podłodze,Fokus ujada siedząc w oknie a Pirat podskakuje i piska mi tu.....:diabloti: Super filmik.....widać uwielbiają takie wycieczki. Quote
Mika31 Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 wesoła wycieczka bianka ale one są cicho jak Pik jedzie do lekarza to się tak drze że ludzie się oglądają na ulicy Quote
JamniczaRodzina. Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Wesoły ten Wasz jamnikobus.Ciekawe co by było jakby Was inspekcja ruchu drogowego złapała i stwierdziła przepełnienie jamnikobusa.:diabloti: Quote
bianka0 Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 To był debiut Bianki z nową kamerą, więc wszystko wyszło nieskładnie. Ale teraz będę mogła częściej wstawić filmik z naszego domu. Zdjęcia nie oddają całkowicie tego wariactwa 8 psów, w domu również nie zawsze jest tak ślicznie jak na zdjęciach. Dopiero na filmach z dźwiękiem można sobie to wszystko wyobrazić. Największy cyrk jest z pakowaniem ich do samochodu na naszej ulicy, sąsiedzi biegną do okien i pękają ze śmiechu. Quote
bianka0 Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 A tu DIFcia nakręciła cudowny filmik, powrót Forysia/Brutusika do domu. Największe szczęście psa :multi: http://www.youtube.com/watch?v=08K_CWeoz_c&feature=player_embedded Quote
taxelina Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 bianka0 napisał(a):A tu DIFcia nakręciła cudowny filmik, powrót Forysia/Brutusika do domu. Największe szczęście psa :multi: http://www.youtube.com/watch?v=08K_CWeoz_c&feature=player_embedded Ale ogonem sie rusza :loveu: Quote
JamniczaRodzina. Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Super:loveu: widać radości nie było końca. Quote
Hotel KADIF Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 bianka0 napisał(a):A tu DIFcia nakręciła cudowny filmik, powrót Forysia/Brutusika do domu. Największe szczęście psa Szkoda bardzo, że tylko takinagrałam, ale było zamieszanie i jakoś nie potrafiłam się zintegrować umysłowo!:oops: Ale Forysiek Brutusek był naprawdę szczęśliwy! Pańciostwo także :) Poznali się od razu! Jamolasty dostał adresówkę a pani przyrzekła, że bez niej nie ruszy się z domu. To znaczy w sensie Brutusek a nie ona! :evil_lol: I jakby zginął od razu ma do mnie dzwonić! Super! Naprawdę super! Bianko! Dostali psiaka jak spod igiełki! Wczoraj go wykąpałam, wysuszyłam, w miarę wyczesałam ten łupieżyk. Dokumentacja foto w albumiku (właśnie się wgrywa ;)) Quote
bianka0 Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 DIFciu ten filmik jest śliczny, oglądałam go już z 10 razy :evil_lol: Mam nadzieję, że pani zrozumiała jakie nieszczęścia mogą spotkać psa i ich. Myślę że moja wczorajsza z nią rozmowa telefoniczna przyniesie jakiś skutek, nie starałam się być słodka. Pani zwróciła koszty hotelowania. Szukali go długo, widać że im na psiaku zależało. Dzięki DIF :loveu: Quote
Celina12 Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Matko jakie cudowne zakończenie....:loveu::loveu::loveu:....ogonek o mało nie urwał się ze szczęścia.... Quote
danka1234 Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Wycieczka widze była jak zawsze udana. Oby wiecej psów miało to szczescie by wrócic do domu,jest masa ogłoszen w poszukiwaniu zaginionych pupili a tylko niektórym udaje sie odnalezc. Quote
bianka0 Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 (edited) Znaleźli ogłoszenie papierowe, rozwieszane przez P.Piotra z lecznicy, który umieszczał je na słupach. Stopniowo w coraz większej odległości od lecznicy. Wrzucę tu sobie jeszcze link do albumu Forysia, żeby mi się nie zgubił. Piesek nie miał jeszcze założonego wątku. http://imageshack.us/g/819/dscf3527e.jpg/ Edited January 31, 2012 by bianka0 Quote
joi Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Zapraszam na wątek Stefci maleńkiej suczki z Podlasia http://www.dogomania.pl/threads/2221...%C4%87-kochana.... Quote
bianka0 Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 Głosowanie na Miau zakończone. Kacperek to drugi vicemisterek :evil_lol: Druga vicemisska to Niusia w pampersiku :lol: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=137693&start=960 Quote
yunona Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Superowo, że Foryś vel Brutusek wrócił do własnego domku :) to najlepsze co się może zdarzyć no i pańciostwo mam nadzieję jakieś wnioski wyciągnęli.:) Słusznie Bianka zrobiłaś, że nie byłaś słodka, bo może wreszcie do nich dotarło, że nie zawsze się tak kończy. Quote
EVA2406 Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 bianka0 napisał(a):Głosowanie na Miau zakończone. Kacperek to drugi vicemisterek :evil_lol: Druga vicemisska to Niusia w pampersiku :lol: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=137693&start=960 Dziękuję za pomoc :) Kacperek szczęśliwy drugi vicemisterek, dostał antybiotyk oraz immunoglukan i poszedł spać. już się lepiej czuje i oddech się poprawił. Dobrze, że nic nie słychać w oskrzelach, tylko furczało w górnych drogach. Bianeczko, Twoja jamnicza rodzinka jest kapitalna. oglądałam z przyjemnością :) Quote
bianka0 Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 Dziękuję Ewciu :p Rodzinka jamnicza jest kapitalna, ale strasznie absorbująca. Najbardziej lubię ten moment, kiedy koszyk z zabawkami jest już schowany na stół, a one słodko śpią w kojcach i na kanapach. A ludzka rodzina wyeksmitowana na piętro i na reszcie mam czas tylko dla siebie.:cool3: Strasznie się cieszę, że Foryś/Brutusek odnalazł dom. Ludzie są bardzo sympatyczni i widać było że cieszyli się z jego odnalezienia. Foryś jest mieszanką sznaucera i jamnika gładkowłosego. Quote
yunona Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Bianko, czy na miejsce Forysia można byłoby pomyśleć o tym starszym jamnisiu ? http://www.dogomania.pl/threads/221934-Staruszek-Pajo-i-jego-jamniczy-los...?p=18525641#post18525641 Quote
bianka0 Posted February 1, 2012 Author Posted February 1, 2012 Yunono na miejsce po Forysiu przyjeżdża malutka suczka ze Szczebrzeszyna koczująca na ulicy. Nie miałam jamniczej kandydatki, więc zdecydowałam się na tą suczkę, która jest w te mrozy w największej potrzebie. DIF ma teraz nadmiar samców, na dodatek nie kastrowanych i sytuacja w hoteliku staje się napięta,to miejsce przeznaczyła dla suczki. Quote
Sarunia-Niunia Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 yunona napisał(a):Bianko, czy na miejsce Forysia można byłoby pomyśleć o tym starszym jamnisiu ? http://www.dogomania.pl/threads/221934-Staruszek-Pajo-i-jego-jamniczy-los...?p=18525641#post18525641 Yun, mamy dokładnie te same myśli..... Quote
bianka0 Posted February 1, 2012 Author Posted February 1, 2012 Znowu została wyrzucona lub zgubiła się komuś prawie....jamniczka ;) Jest piękna, olbrzymia, niezwykle łagodna. Pusia, może zostać jakiś czas u ludzi na wsi, którzy dali jej ciepły kąt i jedzenie. Niestety muszę zająć się jej sterylizacją bo na pewno miała cieczkę i niedługo będą szczenięta, porobić ogłoszenia. Jest piękna, zadbana, ułożona. To i tak tym razem mam komfortową sytuację, że nie muszę szukać hoteliku. Czy ktoś wie jaką mieszanką ras jest Pusia ? ( jest większa i to sporo od ONka ) Quote
Recommended Posts