Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Isadora7 napisał(a):
Ważne zę jest wyjcie dla psiaka.

Wiesz Isadora, literówki literówkami, ale czasem to wygląda jakbyś lekko była na haju ;). Chyba zmęczenie materiału :(

Posted

yunona napisał(a):
Wiesz Isadora, literówki literówkami, ale czasem to wygląda jakbyś lekko była na haju ;). Chyba zmęczenie materiału :(

To sobie przeczytaj powód edycji mojego posta:grin::grin::grin::grin:
klawiaturę zmienić czas cóż

Posted

Zdjęcia zimowe pieseczków cudowne. Ale ja wolę te piękne wiosenne!!!
Szkoda tylko, że na nich tych cudownych czworonogów nie widać. To dopiero byłaby pełnia szczęścia!!!!!
Pozdrawiamy zimowo!!!

Posted

pajda67 napisał(a):
Zdjęcia zimowe pieseczków cudowne. Ale ja wolę te piękne wiosenne!!!
Szkoda tylko, że na nich tych cudownych czworonogów nie widać. To dopiero byłaby pełnia szczęścia!!!!!
Pozdrawiamy zimowo!!!

Pajda z lata jest mnóstwo zdjęć psiaków. Z lasu wiosennego, letniego, jesiennego. Są też zdjęcia ogrodowe psiaków, tylko są wklejone wcześniej, chronologicznie.
Te zdjęcia ogrodu znalazłam przypadkowo, nie wiedziałam nawet że mąż je zrobił.

A ja wróciłam z podróży sentymentalnej do okresu dzieciństwa.
Nic już nie jest takie samo :shake:

Droga była bardzo dobra, spodziewaliśmy się śnieżycy.

Posted

Mika31 napisał(a):
bo wspomienia to cudowna rzecz tylko zawsze przegrywają w konfrontacji z rzeczywistością

To święta prawda Mika.
To była moja ostatnia wycieczka w tamte strony. Zapadła decyzja sprzedaży domu, nikt już z mojej rodziny tam nie pozostanie.:-(

Posted

bianka0 napisał(a):
Witam Marta, Ciebie i nowego domownika :loveu:
Teraz przed Wami niezapomniane dni zapoznania się z Milką.

Dziekujemy za mile przywitanie :loveu:

Tak przed nami duzo nowych chwil i oswajanie Milki :loveu:

Posted

bianka0 napisał(a):

A ja wróciłam z podróży sentymentalnej do okresu dzieciństwa.
Nic już nie jest takie samo :shake:

Droga była bardzo dobra, spodziewaliśmy się śnieżycy.

poczytałam o Twoich wakacjach na wsi!!!!
Sama słodycz. Ja nie miałam tyle szczęścia- obie babcie mieszkały w pobliżu nas, w niedużym mieście.
Ale w domu były psy i koty, i tata trzymał czasem króliki, a mama nawet kiedyś dla nas - dzieci hodowała parę kaczuszek.
I było zbieranie mleczu, pokrzywy, karmienie królisiów. To były niezapomniane chwile z dzieciństwa - i nic już tego nie wróci.

Posted

A ja jeżdziłam od dzieciństwa do kuzynów w kieleckim .WIes piekna jak z bajki ,ale cierpienie zwierzat ogromne .Dorastając widziałam ,ze mój wujek to sadysta który bije krowy .,katuje psy i kopie koty .....
Wraz z wiekiem stawiałam sie widząc co robił...... wraz z moja mamą ,która dwa razy mało nie pobiła wujka za to jak zbił krowę bo szła zbyt wolno .....Pamietam ogromna rozpacz 10 letniego dziecka ,które szlochało nie mogąc nic zrobic .Krzyczałam zapłakana Jasiu nie bij jej ona zaraz pójdzie .....ten obraz zachowam do konca życia .
Jako 10 letnie dziecko nie mogłam zrozumieć ,ze poszedł z psem nad Wisłę i wrócił bez niego ......
Mając 14 lat zrozumiałam doskonale ....
Szedł z psem nad Wisłę rzucał mu patyk a mysliwy strzelał .........
Tak likwidowano psy w Oblekoniu .Wieś w woj .kieleckim .
Psy bez obrozy na samych łańcuchach ,spuszczane jak Zamośc przyjeżdzał ....Boze nawet nie wiem czy oprawca wujo zyje czy nie .....
Niestety nasze drogi rodzinne rozeszły sie na zawsze po pobiciu Azora za to ,ze szczekał bez powodu ......
Mama zadecydowała ,.ze jej noga i jej dzieci nie stanie więcej u sadysty .
Powiedziała ze zadzwoni tam gdzie trzeba ...ale wiecie jak to było 25 lat temu ......

Staram się mieć w pamięci piękne krajobrazy z tamtych lat ,zapach pól ,lasow oraz malowniczy obraz plaży nad Wisłą ..
Podobnie jak Ty Bianko miałam ogromna radosc z bycia na wsi .Karmienie kur,kaczek ,wyprowadzanie krów na pastwisko ....

Jasiek ten debil oprawca również wołał na mnie i na mamę ukrainki psie mamy ....
Dla niego Zamośc to to samo co Ukraina .....
Ależ mnie wzięło na refleksje .....

Posted

Gatunek chłopa polskiego będzie jeszcze przez wiele pokoleń niereformowalny.
Chociaż cieszy mnie, że mam coraz więcej sygnałów od zwykłych ludzi ze wsi o złym traktowaniu zwierząt. Kiedyś nie powiedzieliby i nie zareagowali w ogóle, po 10 latach już widzę efekty.
Ważne jest też, że wiedzą komu to mogą powiedzieć, chyba boją się nadal lekceważenia tematu i ośmieszania przez instytucje gminne i policję.
Rocznie, kilka rodzin przygarnia wyrzucane suczki, zapewniam im sterylizację tych suczek i to daje efekty.
To nie moja działka, ale zanim zareagują osoby kompetentne, będzie po psie. Nie ma wyjścia.
Nie mogę reagować drastycznie, bo stracę pracę i poparcie ludzi, a jednocześnie wpływ na nich.
Muszę zrobić Wam zdjęcie mojego gabinetu, chyba tylko głupi nie zauważyłby mojego stosunku do zwierząt. A to też ma znaczenie.

pajda67 napisał(a):
A do Was zaglądam ciągle- jamnisie są przecudne:loveu:
Tak można się przy nich wyciszyć, nawet jak mam doła.
Pozdrawiamy z Neosiem:lol::lol:

Dziękuję pajda, zaglądaj do nas. Ja też często mam doła, ale z tym też nauczyłam się walczyć.:cool3:

Posted

A to zdjęcia z dzisiejszej nocy.

Tylko błagam, uwierzcie mi, Goliacik wcale nie jest taki gruby !!!
Jakoś tak wyszedł na tych zdjęciach, brzuszek mu się troszkę rozlał :shake:

Goliacik w nocy stwierdził, że żaden kojec nie jest wygodny i przez sen wylądował na podłodze.

Posted

wapiszon napisał(a):
Ja wierzę ;) Też jak oglądam swoje zdjęcia to mówię : Taka gruba to nie jestem ,tylko mi się na fotce sadło rozlało :)

Dziękuję :p

No, ale Ty jesteś sucha jak szczapka :crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Posted

Pani nas dzisiaj trymowała prawie dwie godziny.
Oczywiście po nas nic nie widać :diabloti:

A ja dzisiaj próbowałam swoją kochaną panią ugryźć i już umiem szczekać !!!!