Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Psiaki jak zwykle cudowne :)
Bianko, jak radzisz sobie z dywanami przy tylu kudłaczach?
My przy dwóch psach i dwóch kotach( chociaż na kg to pewnie będzie więcej niż u Ciebie) zrezygnowaliśmy z dywanów ;)

Posted

wapiszon napisał(a):
Psiaki jak zwykle cudowne :)
Bianko, jak radzisz sobie z dywanami przy tylu kudłaczach?
My przy dwóch psach i dwóch kotach( chociaż na kg to pewnie będzie więcej niż u Ciebie) zrezygnowaliśmy z dywanów ;)

Z trudem sobie radzę.
Mam dobry odkurzacz trzepiący ( roboclean, bo rainbow już po 20 latach padł ), ale niestety sam nie odkurza, a ja przez te paczki jestem zupełnie do tyłu ze sprzątaniem.
W przedpokoju dywany już zdjęte, ale to po przyjeździe dwóch radysównych.
Teraz już nie siusiają w domu, więc wrócą z powrotem na święta.

Posted

Celina12 napisał(a):
Tylko,że zawsze widać lśniące podłogi,czyste i zadbane dywany....zadbane jamniki....:loveu:

Oj tam, oj tam.
Dziękuję za takt. :cool3:
Przy siedmiu psach w domu naprawdę trudno to wszystko ogarnąć. Psy też.

Anita, ja NIE WIDZĘ PODOBIEŃSTWA :mad:

Posted

Anita, czy pamiętasz jak przesłałaś mi maila do pani szukającej jamnika?
Pani Ula skontaktowała się ze mną, bo spodobała się jej Saba.
Przesłałam jej zdjęcia suni koczującej na ulicy w Czerwińsku. A ona jak zobaczyła tą biedę, wsiadła w samochód i rano ją przywiozła do siebie.

Sunia ma już swoje imię - Lili, swoje łóżeczko i kochających ludzi.
Zapoznaje się z trzema kotami. Będzie wysterylizowana.
A P.Ula jest wspaniałą, kontaktową osobą, dzisiaj zdawała relacje z adopcji na bieżąco.
Powraca wiara w ludzi.
Będą zdjęcia, które tu sobie będę wstawiała. :p

Posted

anita_happy napisał(a):
nie wiem jak wy, ale ja widze podobieństwo :)

:roflt::roflt::roflt: Bianka ja też nie widzę podobieństwa, ale to na pierwszy rzut oka. Po głębokiej analizie każdego szczegółu śmiem (ha, ha) przyznać trochę racji Anicie:megagrin::megagrin::megagrin:. Te krzaczaste brwi rozwichrzone, te zwężone oczka......... :diabloti::megagrin: no może nieszczególna postać ale ....:eviltong::grins::grins::grins:. Dobrze, że Goliacik nietronkowy facet:)

Posted

bianka0 napisał(a):
Anita, czy pamiętasz jak przesłałaś mi maila do pani szukającej jamnika?
Pani Ula skontaktowała się ze mną, bo spodobała się jej Saba.
Przesłałam jej zdjęcia suni koczującej na ulicy w Czerwińsku. A ona jak zobaczyła tą biedę, wsiadła w samochód i rano ją przywiozła do siebie.

Sunia ma już swoje imię - Lili, swoje łóżeczko i kochających ludzi.
Zapoznaje się z trzema kotami. Będzie wysterylizowana.
A P.Ula jest wspaniałą, kontaktową osobą, dzisiaj zdawała relacje z adopcji na bieżąco.
Powraca wiara w ludzi.
Będą zdjęcia, które tu sobie będę wstawiała. :p

Matko, jaka wspaniała kobieta. :), więcej takich !!!!!

Posted

Qrcze jak mnie wkurza ta reklama nieogolonego przygłupa, zrobionego na aniołka. Wrzuca się przy każdym otwarciu nowego wątku.

No więc kolacyjka.
Pieski jedzą w zgodzie, każdy ma swoje miejsce, swoją miseczkę. Nawet kolejność podawania jedzonka jest ustalona.
Nie ma żadnego zaglądania do cudzego żarełka :cool3:

Posted

Te moje łobuzy nawet jak im daję osobno, to nie ruszą dopóki do miski drugiego nie zajrzy , czy aby to samo ma.:mad: Dopiero jak sprawdzą, wracają do swoich mich i jedzą.:evil_lol:. Ferka to nawet jak Harutek zostawi to ukradkiem idzie i wyjada. :evil_lol: Już ją parę razy przyfilowałam a jak spytałam czy to ładnie? to minka niewinnej jamnisi przebija chyba wszystkie, które u niej widziałam.:p Jednym słowem kino za darmo.:evil_lol:

Posted

Niestety przy siedmiu psach to niemożliwe, zrobiłby się bałagan i zaczęłyby się zapewne rozróby przy jedzeniu.
To jest rytuał, którego muszą wszystkie przestrzegać.
Te nowe, które przyjeżdżają załapują bardzo szybko. Chociaż żeby się przyzwyczaiły do miejsca i swojej miseczki dostają jako pierwsze.
I tak : najpierw Negra, Dumka.
Potem Tina i Polcia.
Potem Tuptuś i Goliacik.
Na końcu jak zwykle Gospodarzyk Maluszek.:evil_lol:
Poznają swoje miseczki już jak trzymam je w rękach. I te na które jest kolej biegną na swoje miejsca.
Nie ma odstępstw od tej kolejności.

Posted

To rygor wojskowy im wprowadziłaś:eviltong: :diabloti:, ale przy siedmiu to trzeba niestety to jakoś ogarnąć.:p Ferka prawie mnie nie słucha tak ją rozpuściłam, ale chyba łagodniejszej suni jak ona nie znałam. A Harek jak mu coś nie podchodzi to warkoli:diabloti:, ale mu zawsze odwarknę :grins: i patrzy na mnie zdziwiony:evil_lol::megagrin::megagrin::megagrin:

Posted

Chcę tylko powiedzieć, że cały czas zaglądam na wątek bianeczkowych jamniorów i bardzo Dorotce dziękuję za pomoc suni mieszkającej na ulicy.
Nie mogłam przestać o niej myśleć od momentu jak mi bianka o niej powiedziała! :placz:
Ale wszystko dobrze się skończyło.:loveu:

Posted

Funiu Gospodarzyk wcale nie grubszy, tylko ma zimowe futerko które go pogrubia :cool3:

DIFciu suni ( Lili) tak naprawdę to pomogła cudowna P.Ula z Radomia. Gdyby nie ona, to nadal biedactwo marzłoby na ulicy.

Posted

bianka0 napisał(a):
Niestety przy siedmiu psach to niemożliwe, zrobiłby się bałagan i zaczęłyby się zapewne rozróby przy jedzeniu.
To jest rytuał, którego muszą wszystkie przestrzegać.
Te nowe, które przyjeżdżają załapują bardzo szybko. Chociaż żeby się przyzwyczaiły do miejsca i swojej miseczki dostają jako pierwsze.
I tak : najpierw Negra, Dumka.
Potem Tina i Polcia.
Potem Tuptuś i Goliacik.
Na końcu jak zwykle Gospodarzyk Maluszek.:evil_lol:
Poznają swoje miseczki już jak trzymam je w rękach. I te na które jest kolej biegną na swoje miejsca.
Nie ma odstępstw od tej kolejności.

No nie a moje jedzą z jednej miseczki:cool3: razem albo po kolei jak kiedy mają ochotę:evil_lol: przyzwyczaiłam je że zawsze mają coś do schrupania w misce ;) i wcale nie są za grube :diabloti:

Posted

[quote name='bianka0']Funiu Gospodarzyk wcale nie grubszy, tylko ma zimowe futerko które go pogrubia :cool3:

DIFciu suni ( Lili) tak naprawdę to pomogła cudowna P.Ula z Radomia. Gdyby nie ona, to nadal biedactwo marzłoby na ulicy.

a ta Pani zadzwoniła do mnie w sprawie ADOPCJI TEGO "jamniczka"