Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Celina12 napisał(a):
Nie za ma co...jak to mówi Wikunia....oprócz ubranko czy coś jeszcze potrzeba???? KAskę jak coś wyskrobię tez wyślę-więc jakby co to numer konta tez poprosze na PW....a ile kosztuje doba w hoteliku?

Nic jeszcze nie wiem Celinko, ale pewnie tak jak wszędzie 10 - 11 zł za dobę, za małego pieska. Ale w tej sytuacji cena nie miała znaczenia. Nie wyobrażam sobie, żeby 7-8 letnią jamniczkę po raz drugi z kanapy do schroniska wyrzucić.
Dzięki holly101 znalazło się miejsce na szybciutko u zuziM. No i transport od razu w poniedziałek, prosto z Karpacza do hoteliku dzięki temu wspaniałemu małżeństwu :loveu:
Jutro będę wszystko wiedziała ze strony materialnej. Jakoś to będzie. Lepiej było zabrać Sabę od razu, niż szukać jej potem po schroniskach.

Posted

Celina12 napisał(a):
Jednego nie rozumiem-z tego co pisała na starym wątku to wynikało,że jamniczka jest u niej a nie u babci-świadczą o tym nawet fotki....no ale.....i jak tu wierzyć ludziom? Jak cieszyć się z domków-:shake:....pozostaje niesmak i bidulka jamniczka.

Bianko podaj mi na PW swój adres jeszcze raz....wyślę jakieś ubranko...no i jak trzeba dziergam następne.....po tym jak mi pwoiesz-czy to co wysąłłam dobre lub ewentualnie dodać lub skrócić-wtedy będę wiedziała jaką wielkośc zrobić.

Celniko tam padły stosowne pytania, ja pytałam rónież dlaczego ćwierkała na starym watku i wtedy nie sygnalizował że jakoby sunia 5 lat starsza niż Mielec podał tylko same ochy. Pani strzeliła focha, głównie zresztą po poscie Andzi któa ja podsumowała i tyle jej widzieliśmy. Ja sie przemogłam i napisałam do niej maila zeby dała nam ratować. Wtdy ona zaczeła rozmawiać po privach ze mną, jofracy, Edyta (nie ma jej na dogo jest na fejsie na grupie SOS) i jak widzę z Bianka. TEraz bedzie można na spokojnie sumie ogłaszać bo ona znajdzie dom, potrzeba tylko czasu.

bianka0 napisał(a):
Nic jeszcze nie wiem Celinko, ale pewnie tak jak wszędzie 10 - 11 zł za dobę, za małego pieska. Ale w tej sytuacji cena nie miała znaczenia. Nie wyobrażam sobie, żeby 7-8 letnią jamniczkę po raz drugi z kanapy do schroniska wyrzucić.
Dzięki holly101 znalazło się miejsce na szybciutko u zuziM. No i transport od razu w poniedziałek, prosto z Karpacza do hoteliku dzięki temu wspaniałemu małżeństwu :loveu:
Jutro będę wszystko wiedziała ze strony materialnej. Jakoś to będzie. Lepiej było zabrać Sabę od razu, niż szukać jej potem po schroniskach.

Dopytaj proszę czy np kocyków nie trzeba bo tych mam jeszcze troche z darów na bezdomne jamniczki od ludzików. Fajne, przytulne, nowiutkie.

Posted

No to jeszcze pokażę Wam mojego diabełka, który wodził nas za nos po polach przez tydzień czasu :evil_lol:
Oto piękna Sandra.

W nocy założę jej wątek :loveu:

[quote name='Isadora7']
Dopytaj proszę czy np kocyków nie trzeba bo tych mam jeszcze troche z darów na bezdomne jamniczki od ludzików. Fajne, przytulne, nowiutkie.

Dopytam, miała dostać swój z domu.
Ja z nią rozmawiałam tylko raz, kiedy miałam przygotowane miejsce i transport. Zapytałam czy ją ma i czy chce nadal oddać.
To wszystko i mam nadzieję że już więcej nie będę musiała.

Posted

Celina12 napisał(a):
Ło jejuuuuuuu jaka strzępiata,slodka.....serce mięknie.:loveu::loveu:

ło jezu..boska....bianka daj linka do wątku to podesle do mikropsów:))mają tam ruch w interesie:)))

p.s.
miałam wlam do mieszkania...nie wiedziałam, ze taki chomik ze mnie i mam tyle rzeczy...demolka totalna:/
przedswiateczne porządki jka nic...

Posted

anita_happy napisał(a):
ło jezu..boska....bianka daj linka do wątku to podesle do mikropsów:))mają tam ruch w interesie:)))

p.s.
miałam wlam do mieszkania...nie wiedziałam, ze taki chomik ze mnie i mam tyle rzeczy...demolka totalna:/
przedswiateczne porządki jka nic...

...jak to włam....duzo Ci zginęło???:shake:

Posted

[quote name='Celina12']...jak to włam....duzo Ci zginęło???:shake:

a no taki normalny..weszli przez okno - wybebeszyli wszystko...kazde pudełki..szafkę :/
lodówki nie tkneli i na szczęscie garderowy...uf...
lista zaginionych przedmiotów spora :/
mieszkanie mam ubezpieczone..ale swiadomosc, ze jakiś ujas mi deptał mieszkanie..buszował w mojej sypialni..jest to straszne...
wrrr

dla Sandry..imie jakies takie powazne:)
na fb juz lata:))

Posted

Imię poważne, ale piękne.
Nie nazwę takiej bestyjki co zamęczyła parę poważnych osób niepoważnie. :cool3:
Skubana bardzo bystra jest.
Dziękuję Anitko, niech mała na fb lata, a nie po polach.:lol:

Posted

Super Bianko, że załatwiłaś hotelik dla Sabci. Wk....wia mnie sytuacja tym bardziej, że była adoptowana i znowu powrót do traumy, a latka swoje ma. Jednak większość ludzi traktuje zwierzęta jak przedmioty. I ta wypowiedź na wątku jak ratowała psa a tu won bo żre za dużo i zaborcza. Kompletny kretynizm. Babcie pewnie też do domu opieki , bo już niepotrzebna. Ręce same opadają, ze nie wspomnę o skoku ciśnienia.
Sandra fajniutka i cwana bestyjka znajdzie szybko domek. :)

Posted

[quote name='yunona']Super Bianko, że załatwiłaś hotelik dla Sabci. Wk....wia mnie sytuacja tym bardziej, że była adoptowana i znowu powrót do traumy, a latka swoje ma. Jednak większość ludzi traktuje zwierzęta jak przedmioty. I ta wypowiedź na wątku jak ratowała psa a tu won bo żre za dużo i zaborcza. Kompletny kretynizm. Babcie pewnie też do domu opieki , bo już niepotrzebna. Ręce same opadają, ze nie wspomnę o skoku ciśnienia.
Sandra fajniutka i cwana bestyjka znajdzie szybko domek. :)

babcia niepotrzebna..stara...smierdząca, ale emeryturę listonosz przyniesie :/

widzialyście jakiego mam bodyguarda :)

z nim sie nie boję i jak wczoraj tropił po domu zapach złodzieja...juz na bank wiemy, ze wlexli przez okno - zdemolowali mieszkanie - wyszli przez balkon i przeskoczyli przez nizszy płotek /Trevor tą całą trase z nosem przy ziemi podniecony przeszperał!!!!/ on boi się facetów - wiec czuł sie niebezpiecznie.
nie spał tylko czuwał
i w nocy jak na zrobił alarm - zaszczekał - to mi serce staneło!!!
ma chłopak głos....
niech buraki wiedzą, ze tutaj ostry pies mieszka..bo po szczeku to brzmiał groxnie:)

Posted

anita_happy napisał(a):
ze tutaj ostry pies mieszka..bo po szczeku to brzmiał groxnie:)

U mnie jest najbardziej agresywna i najgroźniej szczeka Poleńka :evil_lol:

Nic nie mogłabym zrobić yunono bez pomocy holly101.
A co do Alaski to nic nie można się wypowiadać, bo Saba jest jeszcze w jej rękach, tak to już jest że dla dobra psa znowu trzeba milczeć.

Posted

Było w tym roku roboty, oj było :shake:
Pomimo tego że nie było grzybów, zabrakło mi półek. Sporo innych sałatek warzywnych.
Były dni, że już sobie obiecywałam, że nie przywiozę więcej owoców ze wsi.
W tym roku dostaliśmy bardzo dużo śliwek od funi. Jak je robiłam 3 dni, to sama klęłam na siebie. Jak zrobiłam, to żałowałam, że więcej nie zerwaliśmy :evil_lol:

Posted

wapiszon napisał(a):

Kiedy bazarek?

Na razie trwa taki sam dla dogów. Mają część z licytacją, więc nie fer byłoby teraz wystawiać.
Akurat w przyszłym tygodniu odbędzie się u mnie kontrola z NFZ, więc po niej będę miała czas pakować paczki.
Jak skończą dogi, mogą zacząć jamniki :p