Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No a może jakieś fotki cio????

Kiedy bazarek z przetworami będzie???? Musze odkładać mamonę przecież....Wikunia upomina mi sie o ogóreczki-wiesz Babciuś takie pyszne od Cioci co mi pożyczyła tego pieska-no wiesz-Fredusia...:diabloti:

Posted

Celina12 napisał(a):
co mi pożyczyła tego pieska-no wiesz-Fredusia...:diabloti:

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Ogóreczki przegryzają się już w słoiczkach.
Na bazarek muszę przeznaczyć 2 tygodnie z mojego życia. Nic wtedy już nie mogę zrobić, tylko cały czas pakuję paczki. Tak jak planuję, to będzie pod koniec listopada, lub początek grudnia. Żeby na stołach świątecznych jeszcze jakieś przysmaki zagościły.
A u nas stagnacja, leniwie płynie czas moich psiaków. Raz na prawym, raz na lewym boczku. Wychodzenie na dwór to wielka kara i robienie im na złość. Nawet grabienie liści moich nie zachęca do wychodzenia.:shake:
Za dużo ich mam, więc nie wiem którym robić zdjęcia, zanim się zdecyduję to już któryś coś przeskrobie i odechciewa mi się fotografować drani. :diabloti:

Posted

Chyba coś tu o przysmakach mówią...........:eviltong: :eviltong: :eviltong:...........ach te gąski marynowane :eviltong: :eviltong: :eviltong:
Bianeczko, po nocach mi się śnią ..........;)
Co będzie na bazarku i błagam o info na pw, bo ja nie biegam po bazarkach sama ;)

Posted

No to znów muszę .."szczekać"....już jeden medal mam za cierpliwość....moja Wikunia uwielbia wszelkie jarzynowe dodatki do obiadku.....:loveu::loveu:.....

Moja uwielbiają wychodzić ze mną....bidulki aż czasem mi ich żal...widzę,że zmęczone ale jak ja jestem na dworze-one siedzą ze mną...

Posted

EVA2406 napisał(a):
.ach te gąski marynowane :eviltong: :eviltong: :eviltong:
Bianeczko, po nocach mi się śnią ..........;)
Co będzie na bazarku

Tak mi przykro, ale nie będzie grzybków :-(
Po prostu ich w tym roku nie było. Całe lato i jesień przetrzebiłam lasy i ...totalna pustka. Nie pamiętam takiego roku od kiedy żyję. Będzie trochę kurek, opieńki i garstka suszonych grzybów.
Teoretycznie teraz jest idealny okres dla gąsek, a ja ich znalazłam ze 20. Koszmar.
Ale będzie mnóstwo innych rzeczy słodkich, ostrych, kwaśnych.:cool3:

Posted

EVA2406 napisał(a):
To czekam ...........:) i zapisuję się na przyszły rok na gąski ;)

Myślę że takiego jałowego roku jak ten, w tym stuleciu już nie będzie :p

Posted

Celina12 napisał(a):
Ciekawe czy dziś uda się obława....

Nie udała się !!! Wróciliśmy w nocy z ....niczym.

Zanim po pracy dojechaliśmy z mężem na pola mieliśmy już z połowę wsi chętnych do pomocy. Przybyli jak na piknik, z butelkami piwa, ze swoimi psiakami na sznurkach do naganki :mad:
Było z 10 chłopa i z pięć psów, czyli jasne jest że psina do nas nie podeszła. Silna grupa po piwku cały czas obmyślała sposób odłowu, a kosmicznym pomysłom nie było końca. Na ten rozgardiasz piesek nawet nie pokazał się.
Cały zapas kiełbaski rozdałam wiejskim psiakom które chyba po raz pierwszy w życiu jadły takie smakołyki. Musiałam schować do samochodu porcję z sedalinem, bo ani bym się obejrzała uśpiłabym któregoś ( trudno powiedzieć psa czy chłopa). Oczywiście w zamian za to po polach musiałam już poruszać się w asyście zakochanych we mnie wiejskich burków, których natychmiast stałam się idolem.
Po dwóch godzinach, nakarmieniu chłopskich piesków i po rozdaniu po 5 zł ,,ochotnikom" na wino udało się nam rozgonić towarzystwo. Oczywiście po solennej przysiędze z ich strony, że jutro będą wszyscy jak jeden mąż, do pomocy, zaraz jak skończę pracę :angryy:
Kiedy rozeszło się moje pospolite ruszenie, odjechaliśmy i o zmierzchu po cichu podjechaliśmy do krzyża. Mieliśmy lornetkę z noktowizorem. Był !!!!
Zamajaczyła nam jego postać wielkości kota.Wylazłam z samochodu, skradając się do krzaków, chciałam podstawić miseczkę naszpikowaną sedalinem i wycofać się.
I w tym momencie z tych krzaków rozległ się rozdzierający jęk jednego z niedopitków z mojego pospolitego ruszenia, który tam dosypiał :placz:
Piesek nogi za pas i tyle go widzieliśmy.
Jutro mąż zmyli towarzystwo i pojedzie rano sam. Oni będą siedzieli pod ośrodkiem i mnie pilnowali, więc teren będzie wolny do działania.

Posted

Uda się w końcu. A na pewno nikt mu krzywdy nie zrobi, bo wiedzą że dostaną nagrodę za pomoc, lub samo złapanie pieska.
Te pijaczki szczerze chcą pomóc go złapać i mają dużo wolnego czasu.:cool3:

Posted

Ale akcja:lying:... uff:look3:...
Chłopiska:knajpa: chciały dobrze i przedobrzyły:-?...
Bianko! Kciukasy:kciuki: za jutro, tzn za dziś... A Ty siedź w Ośrodku i nie wychodź dopóki, nie będzie "cynku":handy: od Mężulka, że "Jorguś" złapany:multi:...

Posted

a ja tak sobie was odwiedzam..idziemy sunie ze szczeniakami łapac...szczyle to nie problem do ślepe..ale mamusia i jej synek..ech.
dzis z powodów wszystkim nam znanych za TM odejdzie 6 kluseczek....w typie jamikowym..niestety
mam doła

Posted

bianka0 napisał(a):
Tak mi przykro, ale nie będzie grzybków :-(
Po prostu ich w tym roku nie było. Całe lato i jesień przetrzebiłam lasy i ...totalna pustka. Nie pamiętam takiego roku od kiedy żyję. Będzie trochę kurek, opieńki i garstka suszonych grzybów.
Teoretycznie teraz jest idealny okres dla gąsek, a ja ich znalazłam ze 20. Koszmar.
Ale będzie mnóstwo innych rzeczy słodkich, ostrych, kwaśnych.

Oj, szkoda straszna, że nie będzie grzybków! :placz:
Nigdy nic nie kupiłam z Twoich bazarków, ale ogromną przyjemność sprawiało mi samo patrzenie na pełną spiżarnię! Cudo po prostu.

OMG.... nigdy Ci nie dorównam, gospodyni ze mnie żadna!:oops:

Zawsze moja Mamunia robiła przetwory.
Ech, co to za cudowne smaki!
Sałatki, owoce, warzywa, ogóreczki itd. Mniam....
Ale grzybków nigdy nie robiła! Nie wiem dlaczego.

Posted

anita_happy napisał(a):
a ja tak sobie was odwiedzam..idziemy sunie ze szczeniakami łapac...szczyle to nie problem do ślepe..ale mamusia i jej synek..ech.
dzis z powodów wszystkim nam znanych za TM odejdzie 6 kluseczek....w typie jamikowym..niestety
mam doła

Nic się nie da zrobić? Muszą isć za TM ?:angryy::mad: