Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

bianka0 napisał(a):
Na razie dzielimy skórę ( futro ?) na niedźwiedziu :evil_lol:

....no fakt ale co mi tam.....można i tak jak nie można inaczej.....idę se powstawiać fotki.....z teraz....a po poludniu byliśmy grabić liście...a grabiliśmy do zera w poniedziałek.Pospadało tyle,że aż strach...Wikunia i jamniki miały zabawę....teraz śpią jak szalone-Dumiś chrapoli....

Posted

Marta jamniki wygłaskane :p
Celinko i Krysiu liście nie zgrabione, bo jabłoń i orzechy systematycznie je zrzucają, a w nich moje jamniki chowają dla nas pachnące niespodzianki. Zwariować można :mad:
Yunono kostki siana zakupione, zgodnie z poleceniem.
Robię dzisiaj ( i jeszcze jutro mnie to czeka) dynię na słodko, na bazarek.

Dla mojej Ledy przywiezionej z Gostynia do Murki szykuje się domek w Puławach :multi:

Posted

Dzięki serdeczne za reakcję.:loveu: Widzę , że ładnie jamnikowe się zlatują , biedne te psiurki. Niestety to my zgotowaliśmy im taki los.:-( Sorry za uogólnienia chodziło o ludzi.
A na bazarek też odkładam po parę groszy mam nadzieję, że dasz cynk o otwarciu :)

Posted

lilk_a napisał(a):
Anitko , podglądam Trevora na fb , jest piękny :loveu: to faktycznie jakiś mix pointera , ma lekko zadartą kufę :)

ma ma.. i jaką piekną stójkę robi na spacerze jak zobaczy OBIEKT :) ehhh
dzis leciałam za nim jak trusia:))) rzuciłam aport latice, A ON POBIEGL!!!!20 metrów linki...dobrze ze zrobiłam unik!!!bo bym reki nie miała..a tak puścił zamek w obroży!!!dobrze, ze pies miał dwie obroze...na zapięcie i zacisk!!!

Posted

Biegałam dzisiaj po polach za pieskiem.
Pijaczki dzisiaj mi powiedziały, że w polu ktoś tydzień temu wyrzucił zawiązanego w worku niedużego pieska. Psina wygryzła dziurę w worku, uwolniła się. Ale jest tak wystraszony, że nie da się złapać.
Pojechałyśmy z pielęgniarką po pracy. W szczerym polu koło - nomen omen krzyża siedział mały yorkowty piesek. W tym miejscu jakiś dobry człowiek porzucił go na łaskę Boga. Kiedy samochód się zatrzymał zaczął w obłędzie uciekać w pole.
Nie ma szans żeby go złapać.
Zostawiłam mu tam kiełbaskę, widać wytłuczoną trawę pod krzyżem, zrobił tam sobie legowisko. Od ponad tygodnia siedzi ciągle w tym samym miejscu.
Pojechałam do weta wzięłam sedalin. Będzie trzeba przygotować obławę. Chyba w niedzielę. Musze przygotować więcej osób, żeby przeczesać teren jak psina uśnie. Muszę się liczyć z tym, że może odbiec od krzyża.
Jak go nie znajdziemy, może się zbyt przechłodzić. Maleństwo takie.

Posted

yunona napisał(a):
mam nadzieję, że jesteście sprytne i złapiecie maliznę.

Będziemy łapać z Joosefem. Im mniej na początku osób, tym lepiej. Żeby tylko podszedł do jedzenia z sedalinem. My się zaczaimy z lornetkami i zobaczymy gdzie się będzie układał. W niedzielę nie będzie ludzi w polu.
W razie czego prosiłam o pomoc Murkę, to niedaleko od nich.
Żeby tylko nie było tak jak z Lorim, trzy tygodnie łapania.