Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='rasowa2410']Ok dobra, sorry za moje jak zawsze "inteligentne" pytania :D

Dobre pytanie ;)
Wszyscy o to pytają :evil_lol: I o to chodzi.
Wklejkę wymyśliła Isadora.

Posted

[quote name='bianka0']Dobre pytanie ;)
Wszyscy o to pytają :evil_lol: I o to chodzi.
Wklejkę wymyśliła Isadora.

ha ha hya..ta to wymyśliła też chyba cos innego..ha ha ha

Anitko dobrze, że oddałyście Karmelka, będzie szczęśliwy i kochany w nowym domu.
A Wy będziecie mogły nas odwiedzać z trzema psiakami.
Z czterema Joosef już by nie zaprosił :diabloti:

no to chyba przyjedziemy z czwórką na zime:P ha ha ha
dzis do schronu chyba jedziemy - mama płacze!
collinka albo Nesia
musi być duży pies..dziwny DT :) chce duzego/średniaka??i z futrem ://
hmmmm...

Posted

Weźcie Kolinkę, ta jest już niewidoczna w schronie.

Nesia ma swoją historię, wyciskającą łzy z oczu . Założysz jej wydarzenie na fb, tam takie tematy są chwytliwe. Znajdzie dom.

Posted

Że co???

Teraz udaje że nic nie wie :D

Co do chomikowania:
[video=youtube;YsYhgVxQGLk]http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=YsYhgVxQGLk[/video]
też muszę sobie kupić taki co bym woziła całą rodzinkę Kapselka :P Szkoda, że Sonia taka tłuściutka :( Męczy się...

A poza tym moja znajoma wymyśliła niezły wierszyk o swoim Reksiu:
"Reksio, Reksio to jamniczek,
który siusia na trawniczek
Kocha Mamę, Tatę, Hanię,
i kosteczki na śniadanie (...)"
reszty nie pamiętam

Posted

Ja musiałabym cały pociąg sobie skonstruować.:evil_lol:
Sonia jest grubsza nawet od moich, nawet od Lilithki, która miała zespół Cushinga.
Ten pan to chyba jeździ z nimi po deptaku i zarabia sobie pozowaniem z jamniczkami w wózeczku do zdjęć.

Posted

bianka0 napisał(a):
Czy to Isadoro powinno się otwierać ?

Nie to tylko przesłanie na rysunku. Bo mnie śmiesża zachowania takie jak były zaprezentowane. Farba na łbie całkiem mozliwe ze tstowana na zwierzętach bo te firmy w farbach u nas j królują, żre to co jest produkowane ze szkodą dla zwierzat itd iitd. Hipokryzja i tyle. Takie to polskie a własciwie polaczkowe...

Posted

[quote name='Isadora7']Nie to tylko przesłanie na rysunku

Jak to człowiek się rozleniwia, wyłącza swoje komórki mózgowe i chce mieć wszystko podane w otwierających się linkach, jak kawę na ławę.
Paskudny nawyk, który już u siebie też zaobserwowałam, zero myślenia :evil_lol:

Mądra ekologia to bardzo trudny temat, a jeszcze trudniejszy do praktycznego zastosowania, jak opisałam na przykładzie mojego niejedzenia mięsa.
Wszystko trzeba wyważyć i mądrze przygotować podstawy, inaczej skutki są nieodwracalne.

Posted

...tak dokładnie-wszystko trzeba wyważyć-dokładnie przemyśleć...tak jest ze wszystkim-ale tak mało osób wokół o tym pamięta....tak łatwo kogoś zranić,skrzywdzić-choćby nieuważnym słowem.Zawsze powtarzałam moim dzieciom-żyjcie tak aby nikt przez WAS nie płakał i abyście mogli dać sobie radę z własnym sumieniem....

Posted

rasowa2410 napisał(a):
ja też wegetarianka!:eviltong::p :eviltong:

Pamiętaj o wizytach u okulisty co pół roku, oczy lecą pierwsze, jeżeli nie będziesz dostarczała substytutów białka zwierzęcego. Nie zwracałam na to uwagi, wydawało mi się, że jem to co trzeba. Jeżeli zauważysz pogorszenie widzenia, będzie za późno, uszkodzenie jest trwałe.

Posted

rasowa2410 napisał(a):
O Matko! A o tym to nie wiedziałam... Już i tak igram z losem - młodzież nie powinna stosować diety wege, no ale cóż :) Dzięki, zapamiętam.

Dlaczego nie powinna ? Nawet dzieci matek weganek rozwijają się prawidłowo.
Ale trzeba wcześniej usiąść poczytać o substytutach i sumiennie je stosować.
Zmienić cały sposób gotowania, nawyki żywieniowe.
Nie można stosować tak przy okazji, bo objawy są bardzo późno, tak jak pisałam, u mnie dopiero po 10 latach.
Byłam za leniwa na to żeby najpierw się przygotować teoretycznie.:oops:

Posted

[quote name='bianka0']Weźcie Kolinkę, ta jest już niewidoczna w schronie.

Nesia ma swoją historię, wyciskającą łzy z oczu . Założysz jej wydarzenie na fb, tam takie tematy są chwytliwe. Znajdzie dom.

Colina poszła dzis do domu - adopcja schroniskowa - do bloku. Jedziemy na wizytę domu po tygodniu!!!!

NESIa ma wydarzenie na fb od czerwca jak tylko pojawiła sie w schronie! opis ma tez dobry..wszyscy płaczą...miała akcje reklamową...
zgłosiła sie jedna nawiedzona - i po miesiacu zrezygnowała!!!NESIA wraca na tapetę...ale...
ona ma isc do fryzjera..ginie w ilosci psów ze schronu...a jest kochana..
tita sama pojedzie i sobie wwexmie...
chce duze - kudłate
jak Karmel...
no i doopa w szydłwocu nie ma takiej..jest podhalanka, kt mamy w hotelu ale podhalanka to inna historia..zapraszam was do niej swoją drogą!
http://www.dogomania.pl/threads/216650-po-5-miesi%C4%85cach-wreszcie-Z%C5%81APANA-przera%C5%BCona-sunia-podhalana-hotel-450z%C5%82-mc-PILNE!

[video=youtube;qaEpD85f2uM]http://www.youtube.com/watch?v=qaEpD85f2uM&feature=related[/video]

Posted

bianka0 napisał(a):
Ja musiałabym cały pociąg sobie skonstruować.:evil_lol:
Sonia jest grubsza nawet od moich, nawet od Lilithki, która miała zespół Cushinga.
Ten pan to chyba jeździ z nimi po deptaku i zarabia sobie pozowaniem z jamniczkami w wózeczku do zdjęć.

p.s.
Dumki od Goliata sie juz nie odrózni

Posted

Znam historię Waszej podhalanki, widziałam jej ostatnie zdjęcia u Donki.
Czyli nie macie nic na DT. To może ja coś Wam znajdę, duże i kudłate :cool3:

Anita już Ci pisałam, że Dumka jest dwa razy dłuższa od Goliacika i tym zawsze beda się różnić. :evil_lol:
Najtrudniej odróżnić Poleńkę od Tinki.

Posted

[quote name='DIF']A ja chciałam tak delikatnie się przywitać na jamnisowym wątku!:oops:

Witajcie kochane!!!! :multi:

[SIZE=2]Sorry, przepraszam, ale będę tu zaglądać! ;)

DIF !!!
Jak miło Cię widzieć :loveu:

Posted

[quote name='DIF']I Ciebie, Słońce!:loveu:
Jak tylko zobaczyłam Twój wpis, Twój wątek rozmiękło mi serce!

Ach dawno nie plotkowałyśmy przez telefon...
Czas zarezerwować u Ciebie miejsce w hoteliku.
Będzie bazarek, to zbiorę fundusze dla jakiegoś jamniczka i znowu będziemy miały okazję :cool3: