bianka0 Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 No i trochę mniej wesoło. Dzisiaj mija pierwsza rocznica śmierci mojej kochanej LILITH :-( Rok temu maleńka umarła na moich rękach. Szybko zleciał czas. To jest jej wątek od początku wypatrzenia jej przez wolontariuszkę w schronisku w Dąbrówce, potem w DT u Danusi. http://www.dogomania.pl/threads/117448-Lilithka-JU%C5%BB-W-NOWYM-DOMU!!!!-%29%29%29%29%29%29%29%29%29%29%29 Tak wtedy wyglądała Jej ulubione miejsce do leżenia, teraz puste... Jako modelka do pierwszego ,,grzybkowego bazarku'' Jej ostatni spacerek po lesie, Tęsknię za tobą Lilith, co wieczór przypominam sobie przyklejanie pampersika do jamnika. Nigdy nie przypuszczałam, że mi tej czynności będzie brakowało. Quote
Celina12 Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 To zawsze będzie boleć jak żywa rana..wiem i ja coś o tym....moje Kurczątka,ktore odeszły...za krótko...za krótko.....przytulamy sie do Ciebie Bianko:-( Quote
Celina12 Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Cioteczko BIaneczko dla Ciebie na pocieszenie-moja Śpiąca Królewna-wielbicielka jamników.... Quote
bianka0 Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 Ale śliczna jamnicza królewna :lol: Wikusia wygląda pięknie nie tylko jak tańczy. Strasznie lubię zdjęcia śpiących dzieci. Quote
Sarunia-Niunia Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 [quote name='bianka0'] Dzisiaj mija pierwsza rocznica śmierci mojej kochanej LILITH :-( Rok temu maleńka umarła na moich rękach. To bardzo smutna rocznica... i bardzo boli... Od nas dla (*)Lilith(*)... Quote
bianka0 Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 Celinka obiecała wkleić i co? Nie wstawiła. Więc robię to ja. Oto Tomcio. Lodowy rożek waniliowy :diabloti: Quote
Celina12 Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 :eating:..parwda,że do schrupania...ale Twoje określenie lodowy rożek waniliowy-boskie-jutro przekazuję to Ani...ale będzie dumna....o jejuuuuuuuuuu No to macie Dinusia też Quote
bianka0 Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 Ale chłopak ma super komfortowe wyposażenie swojej bryczki.:cool3: To chyba klasa S. Quote
bianka0 Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 Kopiuję z wątku głosowania do kalendarza metamorfoz : http://www.dogomania.pl/threads/213526-KALENDARZ-METAMORFOZY-na-2012-g%C5%82osujesz-wygrywasz-pomagasz-ZLICZAMY/page10 [quote name='sajlana']mam tez coś dla Frytki: "Przed jamnikiem chylmy czołem, jamnik górą chociaż dołem" :diabloti: Świetne, prawda ? Quote
Celina12 Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Świetne-kiedyś to słyszałam...dodałam tam inne powiedzonka....:diabloti: Quote
yunona Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Zapóźnionam w rozwoju , bo dopiero teraz dowiedziałam się o tym wątku. Zaraz tam wkroczę zobaczyć co się święci.:) Jestem pod niesamowitym wrażeniem. Metamorfoza w każdym przypadku prawie nie do uwierzenia, a jednak cuda się zdarzają..... Quote
Celina12 Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 URODA JAMNIKA GODNA JEST POMNIKA PRZED JAMNIKIEM NIKT NIE FIKA KLASYCZNY JAMNIK TO OKOŁO JEDEN METR MERDAJĄCEJ MIŁOŚCI SMUTEK Z DUSZY PRĘDZEJ ZNIKA GDY POD KOŁDRĄ MASZ JAMNIKA JAMNIK TO NAJCZULSZY PIES ZŁAGODZI NAM KAŻDY STRES W grząskich trzcinach i szuwarach kroczy jamnik w szarawarach, szarpie kłącza oczredu i przytracza do beretu, ważką pęki skrzypu wręcza, traszkom suchych trzcin naręcza, a gdy zmierzchać się zaczyna z jaszczurkami sprzeczkę wszczyna, po czym znika w oczerecie w szarawarach i berecie... ...takie jeszzce znalazłam kiedyś.... Quote
bianka0 Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 [quote name='Celina12'] W grząskich trzcinach i szuwarach kroczy jamnik w szarawarach, szarpie kłącza oczredu i przytracza do beretu, ważką pęki skrzypu wręcza, traszkom suchych trzcin naręcza, a gdy zmierzchać się zaczyna z jaszczurkami sprzeczkę wszczyna, po czym znika w oczerecie w szarawarach i berecie... Ten wierszyk jest chyba do ćwiczenia poprawnej wymowy polszczyzny. Zaraz mi sie przypomina ,,Jak rozpętałem II wojnę światową" i Grzegorz Brzęczyszczykiewicz. To moim zdaniem najlepsze: SMUTEK Z DUSZY PRĘDZEJ ZNIKA GDY POD KOŁDRĄ MASZ JAMNIKA Zamieniam się w chomika. Gromadzę na tym wątku wszystko co mi się podoba. :evil_lol: [quote name='Celina12']Jamnik - twór z rodziny psów, jedyny pies sprzedawany na metry. Klasyczny jamnik to około jeden metr merdającej miłości, posiadający długi i szybkostrzelny język. Zwierzę lubiane przez kobiety, plotki głoszą, że z powodu koloru brązowego (a czemu nie języka?), który to one lubią. Wprawnie pogłaskany okazuje przyjacielskość. Myszliwski - nie przepuści żadnej przebiegającej obok myszy ani kotu. Niskopodłogowy - lekka nadwaga ściągnęła mu brzuch do poziomu gruntu. Samce mogą zostawiać za sobą bruzdę zaoranej gleby. Największe twardziele potrafią wyorywać w ten sposób płyty chodnika. Przegubowiec - o długości tak imponującej, iż natura wyposażyła go w kręgi przegubowe, umożliwiające zawracanie na ulicy węższej niż dwupasmówka. Zaczepno-obronny - zaczepia na spacerze wszystkie duże psy, a pan musi go potem bronić. Ulubionym zajęciem wszystkich jamników jest błogie lenistwo (śpią około 18 godzin na dobę), a ponadto zabawy, tulenie i zabawy. Czasem też tulenie. I tak aż do wyrzygania. Wszystkie jamniki należą do gromady podkołdernikowców, właściciele natomiast dzielą się na dwie grupy: tych, którzy przyznają się do tego i tych, którzy się do tego nie przyznają. Quote
yunona Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Dokładnie! :evil_lol::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin: Quote
anita_happy Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 to ja tez skopiuje! ale z wątku szydłowieckiego! dzis przyszedł..i czekał az ktoś go wpusci do klatki.. oczywiscie wszyscy drzwi zamykali, ale ja otworzyłam A TEN CIELAK wybrał do lezakowania wycieraczke u najgorszego sąsiada!!! chciałm go na piętro zanęcic..nic...wracał tam... to mu wyniosłam wycieraczkę pod kaloryfer przy wejsciu - dygotał z zimna!!! az strach pomyslec co by w zime robił /zresztą strach pomyslec co bedzie robiła ta gładka - bezowa - sunia i jej synus!!! co bedzie robiła ta mała ruda z dworca PKP!!!/ pod kaloryferkiem połozyłam mu chodniczek i posiedziałąm zeby sie przyzwycził do miejsca..smaczki dałam.. i jak odchodziłąm to kimał na czuwaniu te zygi na scianie..bleeeeeeeeeeeeeeeee ZABRANY DO ŁAZIENKI!!! PRZESTRASZONYY a teraz tak.. A NA KANAPIE MAM ICH JUZ TYLE :) Quote
Sarunia-Niunia Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Anitko! Ty dobra Duszko:loveu:... Ale pięknie, że Go wzięłaś do domu:loveu:... Quote
anita_happy Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 nie wiem czy odda :? a jutro jedziemy na spotkanie z domem..ale na wszelki wypadek do hotelu..jak by nie oddała:// ale jak oddac:/ I TRAGEDIA W DOMU :( prosze się nie śmiać :( znajdźcie szczegół:( Quote
anita_happy Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 [quote name='Sarunia-Niunia']Anitko! Ty dobra Duszko:loveu:... Ale pięknie, że Go wzięłaś do domu:loveu:... mama już mu imię wymyśliła:) TABAC... czyli jak jutro bedzie w aucie jechało 6 psów to nie będzie krzyczec :) trzymajcie kciuki, zeby nowy nie haftował:) p.s. o co kaman to to?? Quote
Sarunia-Niunia Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Bardzo ładne imię TABAC, bardzo ładne... czyli akceptacja jest?! Quote
Isadora7 Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 [quote name='bianka0']No i trochę mniej wesoło. Dzisiaj mija pierwsza rocznica śmierci mojej kochanej LILITH :-( Rok temu maleńka umarła na moich rękach. Szybko zleciał czas. To jest jej wątek od początku wypatrzenia jej przez wolontariuszkę w schronisku w Dąbrówce, potem w DT u Danusi. http://www.dogomania.pl/threads/117448-Lilithka-JU%C5%BB-W-NOWYM-DOMU!!!!-%29%29%29%29%29%29%29%29%29%29%29 Jej ulubione miejsce do leżenia, teraz puste... Klempuniu pamiętam, dane mi było mieć szczęście ciebie poznać. pamiętam jak stwałaś w drzwiach .... Spij spokojnie i czekaj myslę ze spotkamy się za TM Quote
yunona Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Brak wszedniego (pisownia zanierzona) ząbka! Wybity czy złamany? Quote
Isadora7 Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Jamniki łamią Ci serce, a potem jeszcze nad jego marnymi resztkami podnoszą nogę. Obcując z jamnikiem nie wiesz, czy płaczesz ze śmiechu, miłości, czy wściekłości. Dusza jamnika jest podobna do człowieczej, jak żadnego innego psa. Aby na starość nie zmienić się w pryka Prowadź codziennie na spacer jamnika. Smutek z duszy prędzej znika, Gdy pod kołdrą masz jamnika. Nie zmarłaby od żmii piękna Eurydyka, gdyby dla swej obrony miała psa jamnika. Jamnik to najczulszy pies Złagodzi nam każdy stres. Piosenka ‘’POPATRZCIE NA JAMNICZKA” Popatrzcie na jamniczka wyturlał się z koszyczka zaczaił się na babcie i porwał babci kapcie ref; A jak spał, a jak spał taką grzeczną minę miał Poszarpał chustkę w róże i zrobił dwie kałuże i moją nową lalkę zaciągnął pod wersalkę ref; Bo jak spał, bo jak spał taką grzeczną minę miał 2x A teraz gdzieś ucieka I szczeka, szczeka, szczeka Łapiemy więc jamniczka Niech wraca do koszyczka ref; A jak spał, a jak spał taką grzeczną minę miał Pod stołem jest koszyczek W koszyczku śpi jamniczek Jamniczek sobie śpi, PSS… Jak się zbudzi będzie zły i jeszcze chwila usmiechu... [video=youtube;rWuz78o0kXE]http://www.youtube.com/watch?v=rWuz78o0kXE[/video] Quote
bianka0 Posted October 29, 2011 Author Posted October 29, 2011 Anita ! Karmelek jeszcze nie oddany.:shake: A ja czekam na zdjęcia Kolinki. Myślałam, że już jest u Was zabrana ze schronu. Oddawaj Karmelka, nie baw się w mój dom bo nigdzie nie będziesz mogła się ruszyć. A Tabac wybrał wycieraczkę sąsiada, bo się poznał na człowieku. Chciał na niej koopkę zrobić. Ściana cytuję Anitę : z rzygami jest zbawienna, dzięki niej , a właściwie obrzydzeniu do niej Tabac wylądował u Anity. Powinni wszystkie ściany ,,obrzygać'' A brak ząbka przedniego, to chyba po leczeniu happy-mamas :diabloti: Anita pamiętasz jak Lilithka, zastawiła własną osobą drzwi i Twoje suczki zablokowała ? Nazwałaś ją wtedy nieładnie - Gladiator :mad: A to, to chyba znam z autopsji Obcując z jamnikiem nie wiesz, czy płaczesz ze śmiechu, miłości, czy wściekłości. Quote
bianka0 Posted October 29, 2011 Author Posted October 29, 2011 I jeszcze sobie to zachomikuję ( mam nadzieję Marta, że się nie obrazisz) NIUNIA Quote
Recommended Posts