Jump to content
Dogomania

Apel do hodowców

Recommended Posts

Guest zaniepokojona
Posted

Hodowcy! Prawdziwi miłośnicy psów rasowych!
TAK DALEJ BYĆ NIE MOŻE!!!
* Bezczelne i bezkarne działania tak zwanych sędziów kynologicznych uniemożliwiają najlepszym psom wybicie się tak, jak na to zasługują.
* Wystawy w dotychczasowej formie to tylko układy, kumoterstwo i sitwa. Nawet najpiękniejszy pies, który nie należy do wpływowego właściciela, nie ma tam czego szukać, bo sitwa nigdy nie da mu się przebić.
RATUJMY NASZE PSY!!!
Dlatego ŻĄDAMY następujących zmian regulaminowych:
* Na wystawach psów mogą sędziować jedynie sędziowie kotów, pod warunkiem, że nigdy w życiu nie mieli psa.
* Wnioski na championa i tytuły zwycięzców przyznaje trzyosobowa komisja, wylosowana w dniu wystawy spośród zwiedzających. Członkowie tej komisji muszą być uprzednio wylegitymowani, aby wykluczyć ewentualne pokrewieństwo z wystawcą.
TO JESZCZE NIE WSZYSTKO!
Ci, co hodują dłużej, nieuchronnie wchodzą w układy i koterie. Dlatego:
* Należy zabronić hodowli danej rasy przez okres dłuższy niż pięć lat (licząc od pierwszego miotu). Po tym terminie hodowca ma obowiązek zmienić rasę. Nowa rasa musi należeć do innej grupy FCI niż poprzednio hodowana.
* Uporczywe trzymanie się jednej rasy poprzez unikanie miotu powoduje wykluczenie z organizacji.
PORA NA PRAWDĘ I SPRAWIEDLIWOŚĆ!
Komitet Ratowania Kynologii Polskiej
(spodziewając się aktów zemsty ze strony beneficjentów dotychczasowego systemu na razie nie ujawniamy nazwisk)

Posted

eee, nie wierzę, że to któryś z Dogomaniaków zamieścił ten post. Gdyby to miał być zgryw, znalazłby się w temacie o "skandalach" czy śmiesznych opisach sędziowskich, autor by nie zakładał osobnego topiku, ani tym bardziej się nie ukrywał. Kiepska prowokacja, aby nie powiedzieć żenada (oczywiście to moje zdanie). Proponuję zrzut tematu, nie postujmy, niech spadnie.

Posted

HODOWCY A PO PIĘCIU LATACH ODDAJCIE PSY DO SCHRONISKA :wink: :lol:
albo oddajcie swoje championy tym którzy nigdy pieknych psów nie potrafili wyhodowac :lol: :lol: :lol:

"championat przyznawac będa zwiedzający" :lol: :lol: :lol:

sie ubawiłam jasne pani Zdzisia bardzo lubi kudłate pieseczki bo one takie milutkie są :wink: pani Zdzisia będzie wnioski przyznawac bo dzis ja wylosowano

prowokacja albo nie wiem co:)

Posted

najbardziej sie ubawilam czytajac,ze hodowac dana rase mozna tylko 5 lat :lol: :lol: :lol: ....dobre!!!! :D ..Jesli to nie prowokacja ani zart-radze sie udac do psychologa-bo cos z glowka nie tak :lol: :lol: :lol:

Posted

:roflt: ło matko... To ja se kupie aussie, zaloze hodowle, bede miec championy, a jak moje suka bedzie miec piec lat+wiek, kiedy miala pierwszy miot, to ja oddam kolezance, a sobie kupie inna suke innej rasy... Taaa... Bardzo to zabawne zaniepokojona... :roll:
Cos nie masz odwagi zeby skomentowac nasz posty... :evil: Ludzie, z takim humorem to sie mozecie do jakiegos kolka zapisac a nie tu ludzi wkurzac... :-?

Posted

Aż trudno mi uwierzyć, że ktoś może niezauważyć żartu w tym poscie. Ludzie, opamiętajcie się! Chyba zbyt poważnie to wszystko bierzecie. Jak dowcip się nie podoba, to należy zignorować, ale brać poważnie i oburzać się :o ?

Ja się nieźle uśmiałam. :lol:

Posted

A mnie najbardziej ubawilo:
[quote name='zaniepokojona'] Hodowcy! Prawdziwi miłośnicy psów rasowych!
Dlatego ŻĄDAMY następujących zmian regulaminowych:
* Na wystawach psów mogą sędziować jedynie sędziowie kotów, pod warunkiem, że nigdy w życiu nie mieli psa.
[b]

Za pierwszym razem jak to czytalam myslalam ze jest napisane : pod warunkiem ze nigdy w zyciu nie widzieli psa :lol:
:D :lol: :roflt:
A jesli to nie jest zart, to Zaniepokojona ma baaardzo zle wspomnienia z ostatniej wystawy 8)
Pozdrawiam

Posted

Dobre :lol: :lol: :lol:
Albo ktoś miał dobry humor, albo ktoś kupił "psa do kochania" i zachciało mu się nagle zrobić z niego championa ;)
A tak wogule niektóre zasady mi się podobają - regulamin jest idalny do wystaw wszystkich psiaków nierasowych - tam można wybierać najsympatcyniejszą mordę, najdłuzszy ogon itp ;)

Posted

Wiecie, może coś w tym jest :wink: sędzia, nawet taki od kotów, to zawsze sędzia a układów w psim świecie mieć nie powinien... a że dobeczki mają "kocie łapy" to powinny być dobrze oceniane, no nie :lol: