BeataJ Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Moze dlatego, ze szybko czytam beda w pracy ale nie lapie na czym tu polega oszustwo. Tzn ona nigdy Bruna nie miala pod opieka czy jak? Ja prawie zrobilam przelew ale nr konta podany przez BL mi odbilo jako nieprawidlowy, potem podala mi numer innego konta - pisala, ze to konto siostry do ktorej ma pelne zaufanie - ale jakos mi cos nie pasowalo i nie zrobilam przelewu. Quote
AMIGA Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Psy sa, ale w Stanach Zjednoconych. Pozakladała cwaniara kilka wątków i zbierala na leczenie i hotel, a przypadki psów, zdjęcia i historię leczenia brala z amerykańskich stron. Dlatego to tak wiarygodnie brzmiało :shake: Quote
BeataJ Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Z amerykanskich stron???? Czyli Bruno to pies z USA??? Macie jakies linki do tych stron w USA? Priva juz tez nie mozna do niej wyslac [LIST=1] [*].::Blue_Lagoon::. has chosen not to receive private messages or may not be allowed to receive private messages. Therefore you may not send your message to him/her. Beata [/LIST] Quote
AMIGA Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Nie można nic wysłać, bo już jest zbanowana. Quote
BeataJ Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 a ta waimarka to tez wirualny pies??? i ta amputacja lapy......? Beata Quote
AMIGA Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 BeataJ napisał(a):a ta waimarka to tez wirualny pies??? i ta amputacja lapy......? Beata I weimarka, i szczeniak bokserek Nutka i pewnie jeszcze kilka innych Quote
BeataJ Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 niezle... ale jak do tego doszliscie? ktos ma linki gdzie te psy widac gdzie indziej? Quote
__Lara Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 BeataJ napisał(a):a ta waimarka to tez wirualny pies??? i ta amputacja lapy......? Beata Wszystkie psy to fikcja...tzn istnieją, ale w USA, i tam ktoś inny im pomógł. Quote
AMIGA Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 BeataJ napisał(a):niezle... ale jak do tego doszliscie? ktos ma linki gdzie te psy widac gdzie indziej? Chyba na wątu Nutki - szczeniaka boksera wczoraj były te zdjęcia i link do strony. Albo weimarki (już dokladnie nie pamiętam) Mam w archiwum gg, ale nie w tym kompie niestety. A zaczęło się od tego, że przestala odpowiadać na pytania na wątku weimarki i ktoś z forum weimarów wpadł na pomysł, żeby pogrzebać w googlach no i wyszło szydło z worka Quote
BeataJ Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 na watku weimarki nie ma, patrzylam podasz watek bokserki? Quote
AMIGA Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f28/pomocy-cien-psa-szczeniak-zabrany-zwyrodnialcowi-chce-walczyc-o-zycie-146155/?highlight=nutka Quote
Bjuta Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 BeataJ napisał(a):na watku weimarki nie ma, patrzylam Jest. lilk_a to wytropiła Our tired Kia on Flickr - Photo Sharing! Wygląda znajomo... :angryy: Quote
dorobella Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 Napisał Amit : "Jak słusznie zauważyła dorobella, zwrócenie kwoty to jedynie naprawienie szkody i nie zmienia faktu popełnienia przestępstwa. Może być jedynie uznane za okoliczność łagodzącą. Bardzo proszę osoby, które robiły w dobrej wierze ogłoszenia na innych forach w imieniu oszustów o zgłaszanie się do mnie na PW. Raz jeszcze apeluję o nie ujawnianie informacji na forum o kolejnych "znaleziskach" i przysyłanie do mnie info na PW. Nie prowokujmy oszustów do nieudolnych prób zacierania śladów po swojej działalności." Wszystkie osoby, którym M.Ch. zwróciła pieniądze - również muszą zgłosić się na policję z sygnaturą sprawy, którą poda Amit. Proszę do niego kierować pm w tej sprawie. Osoby, które nie otrzymały fantów z bazarków, które otrzymały fanty - bazarki były wystawione na psy nie przebywające w Polsce, a wy wprowadzeni w błąd - piszcie pm do Amit. Robiące ogłoszenia, czy posiadające inne informacje pomocne w sprawie - proszę pisać pm do Amit. Quote
aisaK Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 ja pier..........nic wiecej nie moge napisać!!! Co za człowiek żerujący na psim nieszczęściu! Quote
Ciencienia Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Witam tak czytam o tych oszustach i czytam, no i nie bardzo wiem o co chodzi, przeciez jeden z tych psów, tj.: Bruno-Dobek, jest na stronie Nadzieja Dobermana, to znaczy, że pies jest w Pl, ale kase zbierała inna osoba i nie przekazała na jego leczenie, tak? Quote
dorobella Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Tzn, że pies ze zdjęć nigdy w Polsce nie był, nigdy nie został wykupiony, nie był też leczony w Polsce. Zdjęcia zostały nielegalnie skopiowane z jednego z portali. Dziewczyna zbierała pieniądze na jego leczenie, nie tylko na niego. Posiadała na dogo 4 konta. Pieniądze wyłudzała na inne psy, też nie przebywające w Polsce. Quote
Ciencienia Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 W taki razie trzeba powiadomic dziewczyny z Nadziei Dobermana, bo ten pies jest jako do adopcji, są tam tez jego zdjęcia jak już doszedł do siebie... Quote
Klementynkaa Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Ciencienia napisał(a):W taki razie trzeba powiadomic dziewczyny z Nadziei Dobermana, bo ten pies jest jako do adopcji, są tam tez jego zdjęcia jak już doszedł do siebie... BRUNO jest już w dziale "maja dom" Nadzieja Dobermana - W Nowym Domu - Bruno co nie zmienia faktu, że zastanawiam się czy go nie usunąć całkiem, przecież to oszustwo, na które i my dałyśmy się nabrać :shake: Quote
Bjuta Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Nic nie róbcie - to przecież też jest "dowód w sprawie" ;) Quote
Isadora7 Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Klementynkaa napisał(a):BRUNO jest już w dziale "maja dom" Nadzieja Dobermana - W Nowym Domu - Bruno co nie zmienia faktu, że zastanawiam się czy go nie usunąć całkiem, przecież to oszustwo, na które i my dałyśmy się nabrać :shake: Jest problem: Quote
dorobella Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Stosowałam zignoruj to ostrzeżenie, Bruno jest w dziale już w nowym domu Was też oszukała :shake: Quote
Isadora7 Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 dorobella napisał(a):Stosowałam zignoruj to ostrzeżenie, Bruno jest w dziale już w nowym domu Was też oszukała :shake: No to odważna jesteś, albo masz super zaporę ogniową. :) Albo nie masz hmmm świadomości zagrożenia, efekty zbiera się nie koniecznie od razu. Za jakiś czas możesz być zdziwiona i... nie będziesz wiedziała dlaczego. Po czasie nie kojarzy się z danym wydarzeniem. A oszukany tak naprawdę to jest tu każdy. Quote
dorobella Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Co mogło być przyczyną? W niektórych przypadkach aplikacje firm trzecich mogą dodawać złośliwy kod do wiarygodnych witryn, co powoduje wyświetlanie ostrzeżenia. Zawsze czytam takie opcje. Quote
Isadora7 Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 dorobella napisał(a):Czasami ktoś dla żartu zgłasza, że witryna ...... trzeba powiadomić laski z Nadzieji. No i o to chodzi. Ja sobie poczekam jak będzie czysta. Quote
dorobella Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Kumpel mi to kiedyś tłumaczył , suppper zapory nie mam :shake: Quote
Recommended Posts