Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

snuszkak napisał(a):
a witam witam i również pozdrawiam :) pomoc w puszczykowskim schronie zawsze też nam się przyda :)

pomogę, tylko troszkę później, teraz mam masę pracy :(

a jak wygląda sytuacja w tym schronie? ile tam piesków ?

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam, piszę w sprawie dalmatynki z poznańskiego schroniska. Znalazł się na nią ktoś chętny, szukam osoby, z którą mogłabym się skontaktować w sprawie tej suni (wolontariusz, pracownik schroniska itp.). Aby Łatka mogła pojechać do domu, potrzebna jest Wasza pomoc... Prosiłabym o kontakt na PW.
Pozdrawiam serdecznie

Posted

kamilka91 pisz do marta23t ona powinna pomóc tylko czasem jest tak zalatana że na dogo wejść nie może
no i super wiadomość że domek mamy

wujek & ciocia to jak cos pisz pw umówimy się do schroniska i zobaczysz jak to wygląda a psiaków mało parę tylko bo parę klatek jest

Posted

tak, psy sa pod opieka fundacji Animalia

a żeby nie było że nie na temat poznańskiego schroniska to wklejam mała od Marty, która jest u mnie i zachowuje się super - tu zdjęcia po kapaniu

a tu ulubione zajęcie małej czyli oglądanie świata przez szybkę :0

Posted

[quote name='snuszkak']tak, psy sa pod opieka fundacji Animalia

a żeby nie było że nie na temat poznańskiego schroniska to wklejam mała od Marty, która jest u mnie i zachowuje się super - tu zdjęcia po kapaniu

a tu ulubione zajęcie małej czyli oglądanie świata przez szybkę :0

co jak co ale fotki nie oddają jej urody:) dzięki Kasiu za pomoc:)

Posted

Poltora tgodnia temu wzielam pieska ze schroniska. Piesek jest w typie labradora z golden retriverem wiec troche duzy. Ma on 8 miesiecy i jest to samiec. Ogolnie zachowuje sie bardzo dobrze, jest grzeczny, zna juz komendy, jednak mam pewien problem z nim :(:( nie wiem czy jest to wywolane stresem czy pies robi to po zlosci. A wiec kiedy zostaje sam w domu to robi maniakalnie kupki w korytarzu, gdyz tam jest on zamykany na czas nieobecnosci domownikow. Ja wychodze do pracy na godzine 7 rano wczesniej ide z nim na spacer. Moj chlopak wychodzi okolo 10 i tez przed wyjsciem wychodzi z nim na spacer. Wracam do domu najpozniej o 15.30 i znajduje jedna albo 2 kupki w korytarzu :(:( nie wiem czym jest to spowodowane?? przypuszczam ze robi to po zlosci, gdyz jak jestem z nim w weekend w domu to moze spac do 11 i nawet sie nie obudzi na siusiu. Wtedy jak ktos jest w domu to nic nie zrobi, a jak jest sam to ciagle. Nie wiem kogo mam sie poradzic w tej sprawie. Jest to bardzo uciazliwe gdyz jest to duzy pies i pozostawia po sobie "duze niespodzianki"

Posted

Jeszcze mam takie pytanie zna ktos jakis salon dla pieskow w Poznaniu gdzie wykapia mi psiaka?? Gdyz w domu nie dam rady ;) ostatnio probowalam bo maly wariat w kupce mi sie wytarzal :D i zaciagnelam go pod prysznic ale jakby to powiedziec... Nic z tego nie bylo ;) za malo miejsca a pies za bardzo sie wiercil. Skonczylo sie na tym ze tylko wymylam mu miejsce zabrudzone kupka.

Posted

Jeżeli chodzi o załatwianie się to być może jest to spowodowane tym, że jest zamykany tylko na korytarzu podczas gdy jak ktoś jest w domu ma dostęp wszędzie. Nie wiadomo gdzie mieszkał wcześniej i może nie jest nauczony zostawania samemu.
Jeszcze druga kwestia na jak długo z nim wychodzicie przed wyjściem do pracy i czy podczas tych spacerów robi kupkę?

Posted

[quote name='Paulina87']Jeżeli chodzi o załatwianie się to być może jest to spowodowane tym, że jest zamykany tylko na korytarzu podczas gdy jak ktoś jest w domu ma dostęp wszędzie. Nie wiadomo gdzie mieszkał wcześniej i może nie jest nauczony zostawania samemu.
Jeszcze druga kwestia na jak długo z nim wychodzicie przed wyjściem do pracy i czy podczas tych spacerów robi kupkę?[/QUOTE]

zgadzam się z powyższym , również wg mnie wiele zależy od dawnych przyzwyczajeń psa ....
w lutym br adoptowałem ze schroniska 2letnią sunie i pomimo tego , że przez pół dnia biega po ogrodzie to i tak kupkę robi podczas wieczornego spaceru poza posesją ..

swoją drogą dzięki jej za to :)

Posted

[quote name='ona_ja']Jeszcze mam takie pytanie zna ktos jakis salon dla pieskow w Poznaniu gdzie wykapia mi psiaka?? Gdyz w domu nie dam rady ;) ostatnio probowalam bo maly wariat w kupce mi sie wytarzal :D i zaciagnelam go pod prysznic ale jakby to powiedziec... Nic z tego nie bylo ;) za malo miejsca a pies za bardzo sie wiercil. Skonczylo sie na tym ze tylko wymylam mu miejsce zabrudzone kupka.[/QUOTE]

Ja znam:) Na Łazarzu, czy Jerzycach. Mogę podać nr na pw.

Posted

No wiec tak: ja wychodze z psiakiem szybko na 20 minut przed praca czyli przed godzina 7, wtedy zazwyczaj robi siusiu, czasem mu sie zdazy zrobic kupczaka, chlopak wychodzi tak kolo 10 na ok. pol godziny, wtedy piesek tez zrobi siusiu i czasem kupke jak ze mna nie zrobi. Po pracy okolo 15.20 idzie na dluuuugi spacer tak okolo 1,5h i wtedy zrobi siusiu i kupke, bo chodze z nim tak dlugo az nie zrobi tego 2 ;) Na poczatku mial opory zrobic kupke ale juz zdazyl sie przyzwyczaic. Nie otworze mu pokoju poniewaz jest to mlody pies i moglby zrobic niezle szkody, pomimo tego ze ma swoje zabawki. Boje sie zeby czasem nie poobrzeral kabli od telewizora, bo mogloby mu cos sie stac :(:(

Mozliwe, ze to moze byc stres, ale moze to tez byc troszke po zlosci ze musi zostac w korytarzu. Ale chce go nauczyc , ze jego poslanie i miejsce jest w korytarzu, chociaz i tak w nocy spi obok lozka, bo nawet wolami nie da sie go wywalic na korytarz zeby spal tam. On sie strasznie przywiazal do mnie. Jak wychodze do pracy to strasznie piszczy za mna, ale potem sie uspokaja. Ogolnie to nie sprawia nic a nic problemow, pomimo ze to pies ze schroniska. Nawet jak biega luzem to sie bardzo mnie pilnuje i przybiega na zawolanie.

Nie wiem moze cos weterynarz na to cos moglby poradzic, albo doradzic mi. A moze popsikac korytarz jakims plynem, co by go zniechecilo do robienia na korytarzu??

Posted

To nie masz wyjścia, musisz wstawać pół godziny wcześniej i jednak tak długo z nim rano spacerować, aż się nie załatwi.
A druga sprawa - jak często piesek je, o jakiej porze i co mu dajesz do jedzenia?

Posted

hejka macie moze w schronisku sunie w typie bernardyna , labka czy goldena ? moze byc ewentualnie coś w typie huski lub akita . Najlepiej po sterylce i dosc mloda ?

Posted

jest sunia husky i jest piękna akitowata suczka- młoda. bardziej w typie shiba bo niższa ale ewentualnego chętnego należy z psicą zapoznać bo jest dość nieufna- agresji zero ale kilka razy należy odwiedzić żeby nie było strachu;)

Posted

Dostane te adresy psiego fryzjera ?? no wiec pies je rano po spacerze i o 17. Ale dzisiaj zrobil mi niespodzianke bo jak wrocialm z pracy bylo czysciutko :):):) normalnie sie mile zaskoczylam... a balam sie ze bedzie nieprzyjemnie :( bo caly tydzien siedzielismy na dzialce i tam zbieralam kupke po kupce ;)