Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nie chcialabym posadac nikogo o zla wole, zwlaszcza pracownikow schroniska.
nie uwazam,zeby zle wykonywali swoja prace, mysle tez ze Marta nie ma czasu zagladac na dogo i weryfikowac naszych pytan typu:czy macie szczeniaka najlepiej malego, z odstajacymi uszkami??

bywalam w schronie jeszcze za czasow bylego kierownika, teraz nie wiem jak tam wyglada i co sie zmienilo. uwazam, ze potrzebny tam jest dobry zarzadca(mam nadzieje ze nowy kierownik sie nim okaze)ktory troche inaczej(wydajniej?)zorganizuje prace zespolu...
oczywiscie nic wam SchronTeam nie zarzucam, nieraz widzialam jak wetka nawet bez swiatla sterylizuje suczki zeby sie wyrobic i siedzi po lokcie w robocie.a kiedu tu miec czas na obchod i te pe??

mam nadzieje, ze nowa lokalizacja(czy to prawda?czytalam dzis artykul w GW)i nowo wybudowany schron tez cos zmienia(oby szybko)...
nie sadze by ktokolwiek obciazal schronisko wina za przepelnienie (?!)
ale sami przyznacie-pracownicy schronu-ze jeszcze rok temu i lata wczesniej-schron byl zamkniety niczym forteca,zero zmian,rzady kierownika L.i bardzo wiele nieprawidlowowsci...to bardzo zraza ludzi ktorzy zapewne beda potrzebowali czasu by sie przestawic.
z waszej strony- jedyne co-dot.to glownie pracownikow pracujacych przy zwierzetach-mniej dzialan na pokaz wiecej dla zwierzat-mam nadzieje ze tak teraz tam jest.wiadomo, ze kierownik L.lubil miec ladnie przyciete kwiatki, ale brudna miska psa sie nie zajal...
powodzenia, ciesze sie,ze zalogowaliscie sie tu na dogo...

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

witam
osobiście uważam że schronisko powinno współpracować aktywnie z wolontariuszami wtedy nikt do nikogo nie miałby pretensji , zamiast się opluwać na forum niech każdy postara się działać dla dobra psiaków.... oczywiście działać z "głową" ... pozdrawiam

Posted

A ja chciałabym się dowiedzieć jak wygląda sytuacja spanieli w schronisku.

Na początku tego roku było w schronisku aż 12 spanieli! :shake:
Co się z nimi stało?
Nie wiem, czy to było za rządów byłego kierownika, ale czy można to sprawdzić?
Nie sadzę, aby wszystkie te psy zostały oddane do adopcji, skoro większość miała łatkę "agresywny".

Psy były strasznie brudne, zaniedbane, zakołtunione. Wspólnie z hodowczynią spanieli i forum spanielowym zorganizowaliśmy akcję strzyżenia i kąpania spanieli, zebraliśmy pieniądze i chętnych. Wszystko już było ustalone ze schoniskiem, czekaliśmy tylko aż się ociepli, żeby psy ogolone nie pomarzły. Jednak gdy hodowczyni zadzwoniła w celu ustalenia konkretnej daty okazało się, że psy już po strzyżeniu. :-o
Odebrało nam się w ten sposób możliwość poznania choć trochę tych psów, oceny ich zachowania. :shake: A teraz psy znów wyglądają tak samo...

Ile jest teraz spanieli w schronisku?
Proszę o jak najwięcej info o tych psach i zdjęcia, chętnie pomogę w szukaniu nowych domków. :cool3:

Posted

[quote name='Asia & Ginger']Nie znam Pana Roberta W., mogę mieć tylko nadzieję, że będzie lepiej.

A dlaczego [B]SchronTeam[/B] tak nagle zamilkł...? :hmmmm:[/QUOTE]

SchronTeam (chyba jednak jednoosobowy :roll:) ma najwyraźniej urlop, o czym zresztą poinformował na stronie schroniska ;-).

Posted

ja mam pytanie do SchronTeam jak wygląda na dzień dzisiejszy sytuacja dobkow w schronie , było tu info ze sa 2, może można je dodatkowo oglosic na naszej stronie, czy moglabym poznac je osobiscie, ???, jezeli np TAK :) ( na co licze) to z kim sie kontaktowac na kogo dac namiary ???

Posted

[quote name='chita']a ja ponawiam prosbe o aktualizacje watku:roll: Nina moze ktos inny poporwadzilby watek jesli nie masz czasu[/QUOTE]
bez problemu przekaze prowadzenie watku innej osobie, jako ze obecnie zajmuje sie Swarzedzem.

Posted

[quote name='Ninka']bez problemu przekaze prowadzenie watku innej osobie, jako ze obecnie zajmuje sie Swarzedzem.[/QUOTE]

no widzialam i wlasnie dlatego pytam bo trzeba sie przez caly watek przedzierac ....

Posted

[quote name='chita']no widzialam i wlasnie dlatego pytam bo trzeba sie przez caly watek przedzierac ....[/QUOTE]

no to teraz czekamy na chetnego i robiemy deal:evil_lol:

Posted

Nina skoro jestes jednak na watku to moze jednak go aktualizujesz:cool3: twoj pierwszy post to wolanie o pomoc i ....ciiiiisza, wolontariatem zajal sie kto inny a ty zmienilas schron ale kolejny watek pozostal:roll:

Posted

boks 9/9 spanielowaty staruszek czeka na dom.jest w stresie ,do schronu trafil niedawno.ma ponad 10 lat ,ale dla takiego pewnie domu nie znajdziecie.najlatwiej znalesc dla rasowego i mlodego.nie pisac bzdetow.znalesc dom bo napewno z tego stresu zdechnie

Posted

[quote name='kiang']boks 9/9 spanielowaty staruszek czeka na dom.jest w stresie ,do schronu trafil niedawno.ma ponad 10 lat ,ale dla takiego pewnie domu nie znajdziecie.najlatwiej znalesc dla rasowego i mlodego.nie pisac bzdetow.znalesc dom bo napewno z tego stresu zdechnie[/QUOTE]

:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: skad ty sie urwalas/es i dlaczego wydaje ci sie ze mozesz sie zwracac do nas takim tonem??:shake:

Posted

[quote name='kiang']boks 9/9 spanielowaty staruszek czeka na dom.jest w stresie ,do schronu trafil niedawno.ma ponad 10 lat ,ale dla takiego pewnie domu nie znajdziecie.najlatwiej znalesc dla rasowego i mlodego.nie pisac bzdetow.znalesc dom bo napewno z tego stresu zdechnie

Ja myślę, że to może być inne wcielenie "osoby/osób", które już tu pisały, albo kogoś z "tego kręgu".
Może więc zadam pytanie - co robi schronisko, aby ten pies i inne jemu podobne znalazły dom?

Posted

Przepraszam za OT.

Pilnie poszukuje osoby, która wykona wizytę przedadopcyjną. Województwo wielkopolskie, miejscowość LIPNO NOWE.

Jesli ktoś z Was może mi pomóc, bardzo prosze o kontakt na PW.

Dziekuję

Posted

[quote name='kiang']boks 9/9 spanielowaty staruszek czeka na dom.jest w stresie ,do schronu trafil niedawno.ma ponad 10 lat ,ale dla takiego pewnie domu nie znajdziecie.najlatwiej znalesc dla rasowego i mlodego.nie pisac bzdetow.znalesc dom bo napewno z tego stresu zdechnie
:shake:
Zamiast pisać bzdety, też możesz pomóc temu psiakowi.

[quote name='obraczus87']Przepraszam za OT.

Pilnie poszukuje osoby, która wykona wizytę przedadopcyjną. Województwo wielkopolskie, miejscowość LIPNO NOWE.

Jesli ktoś z Was może mi pomóc, bardzo prosze o kontakt na PW.

Dziekuję
Lipno Nowe, podejrzewam, że to jakaś nowa miejscowość powstała w okolicy Lipna, bo nawet na Zumi nie ma. Lipno leży w okolicach Leszna, niecałe 10 km, także najlepiej jakbyś napisała na wątku leszczyńskiego schroniska:
http://www.dogomania.pl/forum/f1169/przytulisko-dla-psow-w-lesznie-szukamy-domkow-148198/index10.html

Posted

GoniaP napisał(a):
To ten z "siódemek"????

Goniu, ja mam dziwne wrażenie, że temu psu to ja jeszcze sama na kwarantannie robiłam zdjęcia.... Czyli siedziałby w schronisku już....no....z półtora roku, jeśli nie dwa... Chyba, że to inna akita...

Posted

a nie to ten sam. Atos- była 6 miesiecy na kwarantannie, ludzie z Akit w potrzebie, próbowali go wyciągnać, to nie można było, potem poszedł do adopcji, ale wrócił bo wyje w nocy.
Co ciekawe, okazało się, że Atoś wył, ale przez 1 noc, potem był już spokój. Pieś świetny zrównoważony, dogaduje sie z sukami, inne psy olewa(słowem-akita)

także Moniko, Bardzo prawdopodobne, że Atosowi, robiłaś fotki...