Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kasia, ale Wy się nie musicie tłumaczyć.. Zaczynacie robić dobrą robotę, oby tylko już lepiej było.
Może Naia Wam pomoże, jest doświadczona i pełna energii. Jedno psie życie uratowane, ale jeszcze kilkaset czeka...

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki za wsparcie;)
Robimy co się da, zobaczymy jak potem będziemy z planami zajęć z malwiną wyglądać, także przydały by się jeszcze ze 2 osoby :oops: bo jak sami wiecie wolontariat od 7 do 15 jest...:shake:

Posted

Z chęcią bym pomogła ale pracuję od 8:00 do 16:00. Niestety przed pracą nie dam rady bo do pracy mam 40 km... ;( co za głupota z tymi godzinami, nie da się jakoś tego zmienić?

Posted

[quote name='furciaczek']Wysylam watek znajomym Poznaniakom, moze ktos pomoze w kwestii wolontariatu ewentualnie jakos inaczej:p

Dziękujemy furciaczku :loveu:

Pomoc jakakolwiek:
- wsparcie finansowe
- smyczki, obroże , kocyki, karma, miski i wszystko inne co dla psiaków
(można przywozić / przysyłać do mnie)
- czynny udział w bazarkach
- może ktoś coś ma na bazarek? na bazarku jeszcze miejsca sporo http://www.dogomania.pl/forum/f99/bazarek-na-schronisko-w-poznaniu-pilne-wsparcie-do-05-10-2009-a-147582/

Posted

Zapisuję się na wątek.

Żeby tylko udało się coś zrobić dla tych psiaków, bo jak na razie to kierownictwo robiło wszystko, żeby psy nie szły do adopcji. :angryy:

Wszystkie spaniele były podobno agresywne, a przecież nikt tych psów nie sprawdzał. Siedziały w schronisku brudne, sfilcowane, było ich 12, dziwnym trafem nie ma żadnego z tych biedaków, za to są 2 nowe. Tak nagle te brudne i agresywne spaniele zostały adoptowane?
Ja chyba czegoś nie rozumiem... :shake:

Wątek spanieli:
http://www.dogomania.pl/forum/f1169/poznan-wysyp-cocker-spanieli-w-schronisku-pomocy-128435/
Opisy psów:
http://www.dogomania.pl/forum/11563970-post42.html

W dziwny sposób zniknął też młody spanielek wyrzucony z samochodu, miał zdartą skórę na głowie, siedział w szpitaliku i nagle... rozpłynął się w powietrzu...

Posted

Kilka miesięcy temu podobnie rozpłynął się pies w typie CC został zabrany przez tego co go przyprowadził - wersja oficjalna .
Mimo , że jestem z okolic pomóc nie mogę - jedynie mogę podrzucić trochę obroży i smyczek . Trochę leków i witamin .

Posted

Nie ma sprawy - robie przegląd . Mam solidne szelki , mogę jeszcze podrzucić coś do czesania -bo mam kudłacze i jak już dawno temu pisałam dysponuję dobrymi maszynkami do golenia psów - gdyby jakiś kudłacz dredziuch wymagał pomocy to chętnie .

Posted

Gfiastka napisał(a):
Jeden ze staruszków ma konkretne owłosienie... ale czy nam pozwolą?

Jeżeli ciąc to teraz jest ostatni gwizdek przed zimą . Z doświadczenia wiem , że każdy psiak ładnie podcięty jest "atrakcyjniejszy" ale wszystko zależy od dobrej woli schronu .

Posted

dziewczyny jeżeli psiak nie jest zadredziony to może go zostawić, bedzie mu cieplej w dupkę na zimę:roll:

jeżeli będziecie w schronisku to prosze sprawdzie tego najgrubszego niedużego psiaka staruszka !!! czy da się podnieść (czy warczy ?? ), ile może ważyć? i czy to dziewczynka czy chłopiec? kastrowany czy nie??

Posted

dorota w-l - jakby coś się ostało to my do puszczykowa chętnie też coś zabierzemy, jeśli Poznań czegoś nie zabierze, no i mamy jednego kudłacza zdredzonego do obciecia :oops:

Posted

Słuchajcie ja bardzo chętnie przygarnę na tymczas jakiegoś spaniela (jedynym warunkiem jest akceptacja dzieci, mam bowiem 10-miesięczne dziecko w domu) - mam w domu 2 spaniele więc doświadczenie z tą rasą mam, mieszkam pod Poznaniem w domu z ogrodem więc warunki dla spaniela rewelacyjne. Nie mam wprawdzie doświadczenia jeśli chodzi o DT, ale bardzo chętnie pomogę. Z tego co się orientuję są 2 młodziutkie spanielki w schronie.