ms_arwi Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Rudzia napisał(a):Mam dom dla onka, nie szczeniaka, sprawdzonego co do dzieci. Czy u Was w schronie znalazł by się taki onek, dom zapowiada się fajny, będzie umowa. onkow jest naprawde sporo... najlepiej sie wybrac do schronu specjalnie w tym celu, bo ja niestety w poznanskich onkach sie nie wyznaje :( Quote
klaki91 Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Lepiej brac psa z DT skoro są dzieci w domu. Jest masa psow w typie ONa w domach tymczasowych, są sprawdzone co do dzieci i nie powinno byc potem tragedii zarowno dla rodzicow jak i dla psa, ktory z powrotem trafilby do schronu Quote
xxxx52 Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 klaki91 napisał(a):Lepiej brac psa z DT skoro są dzieci w domu. Jest masa psow w typie ONa w domach tymczasowych, są sprawdzone co do dzieci i nie powinno byc potem tragedii zarowno dla rodzicow jak i dla psa, ktory z powrotem trafilby do schronu Zgadzam sie ,psy z DT sa sprawdzone,mozna uzyskac potrzebne informacje.Niestety pracownicy nie znaja psow ,moga dac krzywdzace lub wybielone opienie o psie. Quote
klaki91 Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Mam dom dla szczeniaka płci męskiej. Najlepiej przypominającego beagle'a, ewentualnie coś większego ale przypominającego z wyglądu labradora (wskazane łatki :D ) Jeśli się nie uda całkiem możliwe, że zostanie zakupiony szczeniak z pseudo, prosiłabym więc o pomoc i oferty. Za warunki ręczę głową, psiak miałby do dyspozycji duży dom i duże podwórko, przypilnuję żeby został wykastrowany. Macie jakies info o szczeniakach w schronisku w Poznaniu? Quote
Paulina87 Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Wstawiam 2 psiaki se strony schronu bo się zakochałam po prostu ;) 1. PŁEĆ: samica, wysterylizowana WIEK: ok. 1,5 roku CHARAKTER: bardzo wesoła, przyjacielska i towarzyska sunia Uploaded with ImageShack.us 2. PŁEĆ: samiec WIEK: ok. 1 roku CHARAKTER: towarzyski, bardzo przyjazny i energiczny. Wymaga dużej ilości ruchu, nie powinien przebywać sam w domu. A to dla osób poszukujących młodego ONka PŁEĆ: samica, wysterylizowana WIEK: ok. 1 rok CHARAKTER: towarzyska, przyjazna, bardzo żywiołowa i kontaktowa Quote
klaki91 Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 A widziałyście może czy jest teraz w schronie szczeniak w typie ONka? Quote
Paulina87 Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Tu jeszcze roczna ONka do wydania, wychowana z dziećmi. http://schronisko.com/galeria.php?id=1333 Quote
ms_arwi Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 ale sympatyczne psiaki! ja jutro zabieram astka jednego ze schroniska, jedzie na DT pod Krosno Odrzanskie :) Quote
klaki91 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 A dałabyś radę spojrzeć jakie szczeniaki są teraz w schronie? I w miarę możliwośc pstryknąc kilka zdjęć? Quote
ms_arwi Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 klaki91 napisał(a):A dałabyś radę spojrzeć jakie szczeniaki są teraz w schronie? I w miarę możliwośc pstryknąc kilka zdjęć? tak, tylko szczeniaki w schronisku sa szybko wyadoptowywane, dlatego nawet jesli dzisiaj zrobie zdjecia, za tydzien moze szczeniorkow juz nie byc. Quote
klaki91 Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Możemy już jutro po psiaka jechać, tylko chciałybyśmy wiedzieć czy jakieś w poszukiwanym typie są ;) Quote
Paulina87 Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Bodajże przedwczoraj w okolicach ulic Bukowska, Szpitalna, Grodziska... zaginął piesek adoptowany z Poznańskiego schronu. Piesek jest mały taki czarno-szary ma coś ze sznaucerka. Jest bardzo przestraszony, nie pozwala do siebie podejść. Nie mam niestety zdjęcia, wczoraj powiedziała mi o tym koleżanka, która pomagała właścicielce w poszukiwaniach. Schronisko jest powiadomione więc gdyby ktoś takiego zobaczył można dzwonić do schroniska. Plakaty porozwieszane. Quote
ms_arwi Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Szczeniakow do adopcji chwilowo brak w poznanskim schronisku :) Quote
agaga21 Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 jeśli u was deficyt szczeniaków, to zapraszam prawie po sąsiedzku do GAJU pod śremem. tam zawsze szczeniaków troche jest. Quote
klaki91 Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Kto by pomyślał, ludzi się chyba rzucili na maluchy :D Quote
ms_arwi Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 w Poznaniu nie ma raczej problemu ze szczeniakami - szybko znajduja nowe domki bezposrednio ze schroniska. BTW, astek piaskowy juz zabrany ze schroniska, jutro rano wyrusza w podroz do DT. Quote
What May NN Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 czy wiecie coś na temat tego psiaka?? nadal jest w schronie?? Quote
farmerka63 Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Jeśli macie niedosyt szczeniaczków, to mamy siedem tłuściutkich maleństw po dużej suni. Tu jest wątek : http://www.dogomania.pl/threads/195543-7-krasnoludk%C3%B3w-XL-po-raz-drugi-tym-razem-matka-tez-z%C5%82apana/page15 Suka żyła sobie półdziko i "sypała " szczeniakami dw arazy w roku :( Dzięki staraniom Martaipieski wreszcie została odłowiona i wraz z dzieciakami siedzi teraz w schronisku w Jędrzejewie. Jeśli trzeba - możemy szczeniaki dowieźć do Poznania. Brać - wybierać - są śliczne :):):) - do wyboru - do koloru ! Quote
Dubin Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 W tej chwili szczeniaczków w Poznaniu jest 4. Dzisiaj żaden nie zszedł, chociaż było kilka zainteresowanych osób, jednak szukali psa. Są trzy miłe suczki - jedna malutka i puchata - słodka jest , :loveu: wiecznie zaspana i niekumata:bigok: , druga trochę jak rotek ale drobniutka, kochana jedna biała/kremowa , dość spora i najbardziej kontaktowa , oraz jeden duży pies - jest agresywny. To tyle jeśli chodzi o szczenięta 2-4 mc. Czy jest na dogomani zbiorczy wątek psów z poznańskiego schroniska? Chciałabym przedstawić kilka psów naprawdę godnych polecenia i nie wiem gdzie to zamieścić. Quote
klaki91 Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Może tutaj zamieszczaj? Bo innego wątku chyba nie ma Quote
Dubin Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Tu raczej nikt chętny nie będzie szukał. Ale na razie faktycznie mogę dać tu znać chociaż o paru, bo mam nędzne fotki robione na szybko (pieski wesołe, ruchliwe plus pośpiech żeby wszystkie oblecieć). Za to psy , które na nich są... To Anioły! Zatem psy z poznańskiego schronu godne polecenia: 1. suczka -> boks 1/1 (nie mam fotki) Jest w niej sunia FANTASTYCZNA , która w schronie urodziłą i odchowała szczenięta. Ulubienica pracowników. Sunia pozwalała przy małych robić dosłownie wszystko , cały czas kobita się cieszy do ludzi. Jak macha ogonem, to chodzi cała w lewo i w prawo :D Widać na brzuszku jeszcze świeżą ranę po sterylce. 2. Jeśli ktoś szuka mistrza agility i amatora nieustannych zabaw - > pies , boks 8/6. Skacze na 2 metry wzwyż (bez ściemy), wystarczy spojrzeć na ścianę. :D Zresztą sam chętnie zademonstruje swoje akrobacje - wystarczy pokazać mu, że się go podziwia , a już zaczyna popisy. Siedzi ze starszym wilkiem i ostro go prowokuje do zabaw, mam nawet filmik jak razem się bawią - turla się, pada na plecy, zaczepia, po prostu pozytywny świrus. Staruszek ma z nim przechlapane :D Ale dom dla takiego psa musi być na pewno bardzo aktywny. Pies zero agresji. Taki typowy głuptas. Foto: 3. boks 9/10 , sunia... i tu zaczyna się smutna sprawa. :( To stara babcia, okropna, obrzydliwa, widać, że schorowana (może mieć grzybka w uszach, zaćma na oczach, raczej spore braki w uzębieniu, itd). Na fotce widać, że krwawi z pyska. Ma w boksie lokatorkę , która powinna zostać uśpiona, rzuca się nawet na pracowników , gryzie ich bez skrupułów z całej siły i to ona rozcięła tej babcince podniebienie?/język?/wargi? :( Suczka BŁAGA o litość. Normalnie po psiemu błaga. Jakby mogła, to by do mnie mówiła i prosiła słowami o szansę, ale nie umie. Wyje, kwiczy, aż cała zachrypła. Wciąż widać tylko te jej mizerne łapeczki wystające zza krat. :placz::placz: Cały czas stoi tak i czeka. Makabra :( Foto: 4. Razem z babcinką w boskie są dwa inne KOCHANE psy, które również mnie chwyciły za serce. Załamka. Foto: I cała anielska trójka razem ( a z tyłu siedzi ta wredzizna czarna ) Moja babcinka tak mocno skomlała przez nią! Prawda, że są urocze? Myślę o tym , aby którejś z nich dać DT. Niestety, nawet jeśli do tego dojdzie, to i tak będę musiała wybrać jedną.............. Boże... Czy ktoś zlituje się nad drugą , trzecią???? 5. W boksie obok (na prawo) wcale nie jest lepiej... jeden pies wyglądał jakby właśnie konał, a druga mikrosunia schowana za budą trzęsła się jak galareta i tylko główka wystawała. ALE Jest tam też całkiem fajny pies - luzak taki. :p:pŚwietnie do tyłu wywala puchate kopyta :D Pozytywny obraz, :lol::lol: wygląda na wiecznie zrelaksowanego (młody i śliczny, czego nie ukazuje zdjęcie! ma cudny pysk) Po odpicowaniu to będzie genialny pies. Foto: Quote
Dubin Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 6. Boks 3/1 MÓJ ULUBIENIEC :loveu::loveu::loveu: z głową jamnika szorstkowłosego, puchatą brodą, bajecznymi uszami i wieeelkim serduchem! Jest mega pieszczochem. Błaga o dom! Wylazł mi do połowy ciała z tego boksu, na końcu całe przednie łapy miał na zewnątrz aż po łopatki - tak bardzo chce się uwolnić z klatki i wtulić w człowieka. Jest to pies, który już od około 5 lat przebywa w schronisku :( :( Raz już miał iść do nowego domu... ale facet w biurze ostatecznie się rozmyślił bo stwierdził, że "jest jednak za duży"... (sięga +/- do kolana!). Cała Jego nadzieja prysła, a horror zaczął się na nowo. Jeśli ktoś będzie w schronie zdecydowany na adopcję, to po prostu MUSI tam zajrzeć - jestem pewna, że wyjdzie właśnie z tym psem. To na 100% będzie mega wierny pies. Jest z nim czarny wilk - świetny - szczeka, ale jak się go udobrucha, to okazuje się , że to fajtłapa i leloch! ( cwaniak tylko tak straszy ;) ) Foto: 7. Przyjazne pieski , w tym jeden tak gruby, że nigdy wcześniej nie widziałam takiej beczki :] Zero agresji, spokojne, opanowane i miłe. Foto: 8. W tym boksie dwa miziaki polecane przez pracowników , po prawej sunia. Natomiast rzeczywiście - ja sama zwróciłam uwagę na tego teriera, ponieważ ogromnie się cieszy , jest wspaniały :D Głaszcz mnie i głaszcz. :evil_lol: Foto: 9. Ta po lewej ruda sunia, to z kolei milusińska wolontariuszy. Podobno jest najchętniej branym psem na spacery. Wszyscy w schronie ją bardzo lubią. BARDZO ŹLE ZNOSI POBYT W SCHRONIE. Kiedy odchodzi się od krat , zaczyna się szał :( dosłownie jakby mogła, to by te kraty wyrwała. Cierpi podobnie jak ta stara biszkoptowa sunia z 9/10. 10. :bigok: A tutaj psy, które z kolei ja osobiście bym adoptowała jeśli szła bym po to do schroniska. Nie wyszłabym bez nich , (oraz tego czarnego z 3/1). :) To jest Boks 1/9 (te dwa co stoją) , psy. Ich koleżanki już znalazły nowe domy bo były piękne, rasowe. Nie pomogło im to, że są najmilszymi lizakami pod słońcem. Wiem - nie powalają. Ale NA ŻYWO SĄ ROZKOSZNI (przysięgam) :D :D :D :D Foto: 11. boks 8/2 , wizualnie chyba nie trzeba zachęcać , jest słodki :) Fajny, wesoły i bardzo przyjacielski gość :) :) :) Foto: 12. Do 8/5 też warto zajrzeć - są tam dwa psiaki czarny i brązowy , miłe , łagodne, lgną do człowieka. Foto: 13. I na koniec pies , który nie ma żadnych szans , a tak ślicznie mnie prosił i wyciągał z ufnością te rude łapcie :[ Serce pęka. Quote
snuszak Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 psiak z 9/8 taki trochę gończy :) a staruszki biedaki, tylko brać i ratować bo co innego, tylko gdzie??? :( Quote
Dubin Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 No właśnie nie wiem co zrobić. Ta staruszka biszkoptowa odstrasza wyglądem, przyciąga duszą. :( Cała szczęka zapadnięta/przetrącona? Nie wiem co jej :[ A jakby tak wynająć jakieś tanie, ale odpowiednie pomieszczenie dla takich właśnie psów? Dopóki pracuję , jestem w stanie co miesiąc wpłacać 100 zł (chciałabym wiele, wiele więcej, niestety, sama zarabiam na mc 600 zł w tej chwili i dlatego tak to wygląda...) , ale miałabym możliwość codziennie (poza wyjątkami) być , karmić, wyprowadzać, zawozić do weta, itd. Może znalazłoby się jeszcze kilka innych osób i takie rozwiązanie by wypaliło? Nie wiem czy to ma sens, ale jeśli ma? Quote
Recommended Posts