ms_arwi Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 caromina napisał(a):sorry za off topa, potrzebna wizyta przeadopcyjna w Kole, macie tu kogoś z tych okolic? Hala pisała, ze haszczak wrócił...... ogłosiłam go już, ale mam marny opis, macie o nim jakieś info?Można tam wyprowadzać psy na spacer? poza teren schroniska niebardzo, na terenie moze jeszcze Ci sie uda, jak porozmawiasz z kierownikiem, ze chcialabym blizej poznac tego psiaka bo starasz sie dom dla niego znalezc. Quote
caromina Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 ms_arwi napisał(a):poza teren schroniska niebardzo, na terenie moze jeszcze Ci sie uda, jak porozmawiasz z kierownikiem, ze chcialabym blizej poznac tego psiaka bo starasz sie dom dla niego znalezc. w tygodniu da radę? kiero wpuszcza wszystkich czy trzeba byc przez kogoś "zaanonsowanym"? Quote
ms_arwi Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 caromina napisał(a):w tygodniu da radę? kiero wpuszcza wszystkich czy trzeba byc przez kogoś "zaanonsowanym"? zaanonsowanym? sprobuj normalnie porozmawiac tam, to moze cos uda Ci sie zrobic to, co bys chciala. Quote
caromina Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 słyszałam, ze nie wpuszczają ludzi z ulicy Quote
ms_arwi Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 caromina napisał(a):słyszałam, ze nie wpuszczają ludzi z ulicy kiedys, dawno temu, mozna bylo uslyszec od marynarzy, ze widzieli krawedz swiata i slyszeli syreni spiew - co niekoniecznie bylo prawda :) nie ma sie co zniechecac tym co "sie slyszalo", trzeba samemu sprawdzic i podejsc do tego z dobrym nastawieniem. Quote
coronaaj Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 caromina napisał(a):słyszałam, ze nie wpuszczają ludzi z ulicy Nie wierze ...to co jak ktos chce adoptowac psiaka tez nie wpuszcza???? Quote
ms_arwi Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 coronaaj napisał(a):Nie wierze ...to co jak ktos chce adoptowac psiaka tez nie wpuszcza???? oczywiscie, ze wpuszczaja i nie robia z tym zadnych problemow - po to sa godziny przeznaczone dla adoptujacych. Quote
marta23t Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 xxxx52 napisał(a):ms_arwi- wiesz moze dokad sie zawozi koty bezdomne?Schronisko swarzedzkie odmawialo,poznanskie tez ,co sie z kotami dzieje?Co sie dzieje z kotami miasta Poznania (600tys.mieszkancow)jak kot lezy na ulicy i potrzebuje pomocy?czy auto schroniska poznanskiego schroniska jedzie ,zeby go ratowac? To bardzo smutne ,ze na tak bogate ,duze miasto ,zeby nie bylo z prawdziwego zdarzenia kociarni i nikt nie walczy zeby taka powstala.No tak koty to sie traktuje jak druga kategorie.Wczesniej schronisko kastrowalo koty poznanskie ,a teraz? jedzie do kota auto schroniska. sprawdziłam. kot był potrącony i agresywny, przyjechali, zabrali, zbadali. Quote
elisse Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 schronisko przyjmuje koty przy mnie przyjęli kota,którego przywiózł pewien pan pan powiedział,że kot się do nich przybłąkał w bardzo złym stanie,podleczyli go trochę,ale nie mają warunków,aby go trzymać,pani spisała dane tego pana,a kociaka zaniosła do kociarni Quote
Jola i Czterołapy Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Chciałabym założyć suni, której zdjęcie jest w poście 1263 (goldenka lub mix goldenka) wątek na forum SZANSY, bo mamy trochę chętnych do adopcji. Czy mogłabym dostać opis suni, bo same zdjęcia to trochę mało. Głównie chodzi mi o wiek, wagę, stan zdrowia, ew. sterylizację, posłuszeństwo, stosunek do innych zwierząt, stosunek do dzieci, dane kontaktowe do osoby, która czuwa nad jej adopcją. Absolutnie nie wymagam tych wszystkich wiadomości... ale dajcie, co macie! kontakty do mnie: mail - tina777@op.pl lub szansa@goldenretriever.pl tel - 691 43 77 71 Quote
Songo82 Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Przepraszam za off ale jeśli znacie kogoś, kto mógłby w przyszłym tygodniu sprawdzić dom w Brzezince koło Oświęcimia, napiszcie do mnie na PW. Do Brzezinki chcemy wyadoptować tego malucha http://www.dogomania.pl/threads/200515-CHCĄ-JE-UŚPIĆ!!!!-MAŁO-CZASU-!!!!!-Maleństwa-szukają-domków-!!!/page4 Pozdrawiam Quote
ms_arwi Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Jola+Rani+Sari napisał(a):Chciałabym założyć suni, której zdjęcie jest w poście 1263 (goldenka lub mix goldenka) wątek na forum SZANSY, bo mamy trochę chętnych do adopcji. Czy mogłabym dostać opis suni, bo same zdjęcia to trochę mało. Głównie chodzi mi o wiek, wagę, stan zdrowia, ew. sterylizację, posłuszeństwo, stosunek do innych zwierząt, stosunek do dzieci, dane kontaktowe do osoby, która czuwa nad jej adopcją. Absolutnie nie wymagam tych wszystkich wiadomości... ale dajcie, co macie! kontakty do mnie: mail - tina777@op.pl lub szansa@goldenretriever.pl tel - 691 43 77 71 kurcze, zeby chociaz wiedziec ktory to numer boksu jest... Hala wiesz gdzie byl ten psiak? Quote
Hala Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Ten piesek był blisko tego czarnego wielkiego agresywnego sznaucerowatego. ;P Jeśli kogoś taki opis zadowala/ Quote
klaki91 Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Hala napisał(a):Ten piesek był blisko tego czarnego wielkiego agresywnego sznaucerowatego. ;P Jeśli kogoś taki opis zadowala/ pewnie koło tego CTR? :P Quote
baster i lusi Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 CIOTECZKI MOŻE KTOŚ SZUKA TEGO PIESKA http://www.fakt.pl/Opowiesc-o-dobrej-pani-i-porzuconym-piesku-,artykuly,94373,1.html Quote
marta23t Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 widząc jaki on chudziutki i gdzie został znaleziony nawet bez obróżki obawiam się że kolejna ofiara świąt nieco podrosła i wylądowała na bruku:( toż to jeszcze dziecko... Quote
rodzice Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 macie jakieś ładne puchate koty na stanie ? Siostra dzisiaj powiedziała ze chetnie by zaadoptowała jakiegoś bardziej kudłatego . Quote
ms_arwi Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [quote name='rodzice']macie jakieś ładne puchate koty na stanie ? Siostra dzisiaj powiedziała ze chetnie by zaadoptowała jakiegoś bardziej kudłatego .[/QUOTE] w kotach niestety sie nie orientuje... Mozna zadzwonic do schroniska i zapytac - czasem trafiaja sie i persy... Quote
Pola17 Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 jesli jest rotek to mi napisz prosze "") Quote
Pola17 Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 co do kota to ja ma do adopcji czarno białego maluszka który był za zmarznięty na klatce schodowej pilnie szuka domu kot z szamotuł jak by co moge dowiesc :) Quote
rodzice Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 siostra koniecznie szuka bardzo kudłatego nie musi być rasowiec , moze być mix . była dzisiaj w schronisku ale niestety bylo zamkniete . Quote
Nano Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 to jaki jest kudłaty zależy też od karmy, ja miałam zwykłego dachowca... chudy, mizerny... ale jak juz zamieszkał z nami i poczul smak lepszego jedzenia to strasznie wyładniał... każdy się zachwycał jego futerkiem :) Quote
rodzice Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 dobrze , napiszę inaczej - kotek powinien mieć długie wloski , takiego sobie siostra wymyśliła Quote
ms_arwi Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [quote name='rodzice']dobrze , napiszę inaczej - kotek powinien mieć długie wloski , takiego sobie siostra wymyśliła[/QUOTE] w poniedzialki schronisko nieczynne dla odwiedzajacych :) mogla siostra na stronie schroniska godziny odwiedzin sprawdzic :) Quote
Recommended Posts