Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mshume napisał(a):
Miałabym fajny domek dla buldożki, pani niedawno straciła swoją buldożkę. Ona będzie szukać domu?

do Wroclawia na DT chyba pojechala - Ada mowila przez telefon, ze buldozka bardzo grzeczniutka :)

Posted

Mam tez sprawe pewna.... Otoz w schronie w Poznaniu jest teraz kilkanascie astkow... wszystkie marzna... Jest szansa na kubraczki dla nich, ale potrzebne sa materialy... Dlatego mam prosbe, moze pomozecie zorganizowac potrzebne materialy? Chodzi glownie o nieprzemaklane kurtki, spiwory, spodnie narciarskie etc.... To na pewno bardzo pomogloby poznanskim astkom!

Posted

[quote name='ms_arwi']Mam tez sprawe pewna.... Otoz w schronie w Poznaniu jest teraz kilkanascie astkow... wszystkie marzna... Jest szansa na kubraczki dla nich, ale potrzebne sa materialy... Dlatego mam prosbe, moze pomozecie zorganizowac potrzebne materialy? Chodzi glownie o nieprzemaklane kurtki, spiwory, spodnie narciarskie etc.... To na pewno bardzo pomogloby poznanskim astkom!
w lumpeksach można dostać za parę groszy takie nieprzemakalne kurtki , większość ludzi ma też w szafach stare kurtki, które tylko przeszkadzają. przydają się też polary jako ocieplina kubraczka.

Posted

Buldozia ma się dobrze. Jest na DT we Wrocku.
http://i54.tinypic.com/2vla3cm.jpg
Z moją sunią się nie dogadały. Migotka ( tak ją nazwałam) jest grzeczna, przytulasna, raczej do domku bez psów(suczek).
Ma problemy z załatwianiem się na dworze - być może stres. Typowy buldozi kanapowiec.

Mshume zapraszam na www.adopcjebuldozkow.pl.
W Wawie mamy 2 sunie 7-8 letnie, włascicielka poważnie zachorowała i szukamy domków. Wiecej na pw.

Posted

Dzięki, będę się widziała dzisiaj ze znajomą, to jej przekażę :)[quote name='adav']Buldozia ma się dobrze. Jest na DT we Wrocku.
http://i54.tinypic.com/2vla3cm.jpg
Z moją sunią się nie dogadały. Migotka ( tak ją nazwałam) jest grzeczna, przytulasna, raczej do domku bez psów(suczek).
Ma problemy z załatwianiem się na dworze - być może stres. Typowy buldozi kanapowiec.

Mshume zapraszam na www.adopcjebuldozkow.pl.
W Wawie mamy 2 sunie 7-8 letnie, włascicielka poważnie zachorowała i szukamy domków. Wiecej na pw.

Posted

a to jest 2 buldożka? bo jedna była 8 letnia i ona miała oba oczy na pewno. jeszcze gdzieś mam fotki muszę poszukać czy nie usunęłam ale oczy były.

w sobotę muszę koniecznie podjechać i zrobić zdjęcia 2 staruszkom one muszą jak najszybciej opuścić schron, zima je zabije to pewne. jak wszystko wypali to staruszka ,,1 nogą w grobie,, do końca tygodnia pojedzie grzać dupkę w super domku- trzymajcie kciuki.

Posted

Jest jeszcze jedna??????
Nieee....ja byłam po tą i powiedziałam, że przyszłam adoptować buldozke, to nie pytali którą.Tak logicznie mysląc chyba by zrobili gdyby było ich więcej...

Posted

adav napisał(a):
Jest jeszcze jedna??????
Nieee....ja byłam po tą i powiedziałam, że przyszłam adoptować buldozke, to nie pytali którą.Tak logicznie mysląc chyba by zrobili gdyby było ich więcej...

byłą jeszcze jedna, sunia 8 lat pręgowana- nie ma jej na boksach dlatego myślałam że to ta bez oka chyba że była inna albo to ta sama:/ to była Natalia ta co ją przy nas pracownicy prowadzili i określał Pan wiek pamiętasz?

100 letnia starowinka,, ala poskowiec ,, pojechała wczoraj do domu. trochę się naszukaliśmy bo sunia się ukryła .
z całego serca dziękuję dobrym duszkom: Snuszka, Oli / adopcje posokowców/ i supermence Basi, która w śnieżycę samiuteńka pognała z psem w trasę!!!dziękuję Wam Kochane - jesteście wielkie!!!!!!!! dzięki Wam Old a teraz Raja są w domkach - Raja w stałym i to jest największy sukces!!!

Posted

ms_arwi napisał(a):
hmm... nie kojarze tego psiaka... moze Marta go kojarzy? Zobaczymy co da sie zrobic...

Ten maluch wstawiony został przeszło pół roku temu na wątek pudli w potrzebie, nic o nim nie wiadomo oprócz tego, że dzikusek. My go nawet ogłaszać nie możemy bo ani nie wiemy na kogo, ani o nim nic nie wiemy, ech.
Dziękuję w takim razie i czekam na info:p

Posted

bo i nam w schronisku nic więcej na jego temat nie powiedzieli, że dzikus, że chce gryźć ze strachu więc nie do adopcji.
Jedynie może by go gdzieś wydali do jakiegoś hoteliku ze szkoleniowcem, albo do DT?
Niestety nawet nie miałam okazji zobaczyć na żywo jak faktycznie jego zachowanie w stosunku do człowieka wygląda bo leżał sobie spokojnie a ja mam wrażenie, że nawet jeśli dzikus to tylko ze strachu i to pewnie kwestia szkolenia, nie mam w schronisku jednak mocy takiej by poprosić o zademonstrowanie, usłyszałam tylko nie do adopcji i tyle, a byłby piękny gdyby tak zadbać o niego

a tutaj historia naszej damy staruszki z Poznania http://forum.posokowce.org/viewtopic.php?f=40&t=402
a tutaj Olda wyciągniętego już jakiś czas temu http://forum.posokowce.org/viewtopic.php?f=22&t=388

a warto by było bo psiak bardzo fajny

Posted

ten pudel wg pracowników jest nieadopcyjny, ale mamy sunię identyczną starszą do 8 lat, bardzo miłą, była gryziona więc zmienili jej boks, zgodna do innych psów, ma kaszelek od mrozów:( do pilnego wyciągnięcia. fotkę mogę mmsem wysłać bo nie mam kabla do tel:( Energy jeśli mi podasz nr na pw wyślę Ci

Posted

marta23-8-letni pudel kaszle to moze byc poczatek zapalenia pluc,albo angina poctoris.Musi koniecznie udac sie do ciepelego pomieszczenia i otrzymac lekarstwa

tak widze ,ze na te 500 psow nie ma wolontariatu?czy zasneli snem zimowym?:crazyeye:
widze ,ze wszyscy interesuja sie znajdywaniem domkow jak nie do buldozkow,psokowcow,pudli ,a kto szuka domow dla mieszancow?
kto zacznie walczyc o domy dla mix tak jak jak dla buldozkow? jest masa slicznych wspanialych psow