ms_arwi Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 xxxx52 napisał(a):a wydadza wykastrowana? sunia po kwarantannie bedzie wysterylizowana Quote
xxxx52 Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 no to dobrze,tylko musi znalezc odpowiedzialnych opiekunow Quote
LILUtosi Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 [quote name='adav']Nie widziałam tam dzisiaj żadnego buldozka, za to była piękną rudą (nawet nosek) małą spanielkę.Miała mega smutne oczy. Podpytałam troche o nią.Ma ok 3lat.Ktoś ją w 2008 przywiązał do bramy schronu.Oddana z nieudanej adopcji.Podobno bardzo zaborcza o uczucia swojego człowieka, nie toleruje meżczyzn. Wystawiała głowę poza ogrodzenie do głaskania, zarówno do mnie jak i do mojego chłopaka.Lizała nasze ręcę, nie była agresywna. Ogolona maszynką - podobno nie pozwalała się wyczesac. Proszę wstawcie moje info na jakieś fora spanielowe - może ktoś jej pomoże. Przecudowna sunia - aż serce się pęka :( Czy Ty piszesz o tej psince? Quote
adav Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Wiesz co, może to ona, jak byłam w niedziele była świeżo po obcięciu. Quote
LILUtosi Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Ja byłam jakieś dwa, trzy tygodnie temu. Quote
asias91 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Hej:) mam prośbe, dzwoniłam dziś do schronu z zapytaniem o wolontariat, ale pan powiedział, że mam sie odzywać za dwa tyg jak wróci jakaś babka z urlopu która sie tym zajmuje. Dlatego pisze tu, jeśli ktoś kto jest wolontariuszem mógłby do mnie sie odezwać (napisac eske, ja oddzwonie), mam pare pytań co jak z kim kiedy i gdzie hehe. 696440959 mój numer. albo tu napisać pare słów, ale wiadomo, przez tel łatwiej nam bedzie Quote
kasiunka88 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Witajcie, nadal potrzebujecie osob do wolontariatu? Quote
coronaaj Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 marta23t napisał(a):Energy kiedy on był wstawiany?> to nie jest Czesio co pojechał do Gdyni? klon jakiś:/ Czesio, o ile mi wiadomo pojechal do domku.... Quote
coronaaj Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Podaje niezly przepis...dla zaglodzonych psiakow. [FONT=Arial] [/FONT] od Asior dla Jasia. Jasiu nawet nie zdążyl pomakowac tej zupki i opuścił nas........, ale Żuczkowi niech wyjdzie na zdrowie ( jesli nie będzie przeciwwskazań) "(...)Do tego na wzmocnienie warto by mu było ugotować kaczą zupę...: Wysokokaloryczna, lekkostrawna odżywka podawana przy chorobach, niedożywieniu, rekonwalescencji 1 cały kurczak (z małymi kośćmi, skórą, tłuszczem) 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka suplementu witaminoweg 1 filiżanka karmy suchej 2 łyżki otrąb 3-4 jajka 1 filiżanka tłuszczu po czyszczeniu mięsa (nie gotowane) Przygotowanie: Kurczaka, tłuszcz, karmę i jajka zmiksuj na jednolitą masę. Przełóż do garnka i gotuj 30 minut. Następnie dodaj pozostałe składniki i zmiksuj. niesamowicie wzmacnia zwierza[FONT=Tahoma, sans-serif]ka ... "[/FONT] [FONT=Calibri, sans-serif] [/FONT] Quote
baster i lusi Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 mam prośbe w imieniu romki potrzebna wizyta przedadopcyjna dla tego psiaka Domosławek koło Węgrowca okolice Poznania Amstaff Pepe poszukuje odpowiedzialnego domu Quote
klaki91 Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 Jak wygląda kwestia szczeniąt w schronisku poznańskim? Są maluchy, który nie zapowiadają się na pieski większe niż do połowy łydki? Czy "kierujący" robią jakieś trudności z ich adopcją? Chętnie bym jakiegoś malucha zaadoptowała, chciałabym jednak przed adopcją w miarę się rozejrzeć czy nie znajdę jakiegoś starszego biedaka, który by się nadawał do mieszkania (nie mam niestety zbyt dużego doświadczenia jeśli chodzi o "wykorzenianie" tych tzw "złych" nawyków, boję się, że bym nie podołała jeśli pies by np. podczas mojej nieobecności demolował mieszkanie albo ciągle wył). Z góry dzięki za odpowiedź. Quote
snuszak Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 jeśli chcesz adoptować starszego psiaka a boisz się wycia i niszczenia to weź jakiegoś psiaka z DT. Szczeniaki na pewno są w schronisku co jakiś czas, jednak raczej szybko znajdują domy. Szczeniak też może demolować mimo, że nie ma złych nawyków, zwyczajnie będzie chciał się bawić. Tu jest mały psiak, jest pod Poznaniem u mnie na DT sprawdzony [url]http://www.dogomania.pl/threads/195363-Jamnik-d%C5%82ugow%C5%82osy-Popkins-potrzebuje-DS/page7[/url] Quote
asias91 Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 [quote name='klaki91']Jak wygląda kwestia szczeniąt w schronisku poznańskim? Są maluchy, który nie zapowiadają się na pieski większe niż do połowy łydki? Czy "kierujący" robią jakieś trudności z ich adopcją? Chętnie bym jakiegoś malucha zaadoptowała, chciałabym jednak przed adopcją w miarę się rozejrzeć czy nie znajdę jakiegoś starszego biedaka, który by się nadawał do mieszkania (nie mam niestety zbyt dużego doświadczenia jeśli chodzi o "wykorzenianie" tych tzw "złych" nawyków, boję się, że bym nie podołała jeśli pies by np. podczas mojej nieobecności demolował mieszkanie albo ciągle wył). Z góry dzięki za odpowiedź.[/QUOTE] klaki91 jesli zdecydujesz sie zabrac dorosłego psiaka to osobiście moge Ci pomóc jeśli miałabyś jakieś trudności, dac wskazówki zeby wam sie lepiej funkcjonowało razem:) Ja tez mam suczke ze schroniska, która miała dużo różnych "złych" nawyków, a teraz jestesmy najlepszymi na świecie przyjaciółkami. Dodam że kręcę sie od dwóch lat w szkoleniu pozytywnym także to i owo wiem na ten temat:))) Gdybys była zainteresowana to pisz!!!!!!!!!!!!!!! Quote
marta23t Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 w śrdodę wybieram się do schronu jeśli ktoś z Was jest zainteresowany zapraszam ze mną. Klaki jak chcesz zobaczyć szczeniaki możesz wybrać się ze mną:) Quote
Osa Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [COLOR="#8b0000"]Bardzo przepraszam za OFFA.[/COLOR] [B]Szukamy transportu Warszawa - Poznań dla małego,grzecznego pieska! Pani zwróciłaby część kosztów lub dołożyłaby się.[/B] Gdyby ktoś coś wiedział byłabym wdzięczna za info. Quote
klaki91 Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 O :D byłoby świetnie gdybym mogła, daj znać o której się wybierasz :) Quote
GoniaP Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [quote name='Osa'][COLOR="#8b0000"]Bardzo przepraszam za OFFA.[/COLOR] [B]Szukamy transportu Warszawa - Poznań dla małego,grzecznego pieska! Pani zwróciłaby część kosztów lub dołożyłaby się.[/B] Gdyby ktoś coś wiedział byłabym wdzięczna za info.[/QUOTE] Prawdopodobnie będę w Wawie w ten weekend i jeśli psiak rzeczywiście grzeczny, mogę go zabrać do Poznania pociągiem. Quote
klaki91 Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Pasuje jak najbardziej, z tym, że niezbyt wiem jak tam dotrzeć, mieszkam na Naramowicach, wiec w sumie w zupelnie druga strone Quote
marta23t Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 kurde nie wiem jak Ci wyjaśnić. ja pojadę chyba taksówką ale mogę przejechać przez Serbską i z przystanku Cię zgarnąć ok 10 czyli np. byś była nad pestką na przystanku autobusowym 68 to są teraz Aleje Solidarności dawna Serbska- wiesz gdzie? napisz mi na pw swój nr tel to się zgadamy telefonicznie Quote
marta23t Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 nie ma chyba- nie widziałam w każdym razie chyba że zmienili boks hmmm.. wczoraj Klaki zabrała szczeniorka orzyguska:) dziś dzięki błyskawicznej akcji Tomo beagielek pojechał do nowego domku. Kochane pilnie potrzebna pomoc dla 3 starszych psiaków: suni ala posokowiec, pudelki i kundelki starowinki. te psiaki muszą natychmiast trafić do dt:( w schronisku mimo dobrej opieki w te mrozy różnie może być:( psiaki są stare i mogą nie przetrwać zimy:( fotki jak tylko zgram z telefonu Kasia wstawi. szukam chętnych osób do pomocy w robieniu zdjeć. moja znajoma zobowiązała się robić pakiety ogłoszeń dla psiaków. musimy zebrać siły bo zima jest okrutna i może zabrać wiele żyć:( kto pomoże? szukam też wszelkich dt gotowych na zabrania psiaków. w pierszej kolejności staruszki i psy, które nie radzą sobie z mrozem i schroniskową klatką. piszcie na wątku lub pw. Quote
ms_arwi Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='buba44']zobaczcie czy jeszcze jest ta buldożka[/QUOTE] o buldozke sie nie martwcie :) jest na szpitaliku z tego co wiem. Quote
Recommended Posts