ms_arwi Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Teraz juz jej nie ma w kazdym razie. Sprobuje sie dowiedziec, ale nie wiem czy beda w stanie sprawdzic bez dokladnej daty. Quote
buba44 Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 ten pies nie nadawał się do domu,miał coś takiego (nie wiem czy nazwę poprawnie) jak wielo mocz czy coś ,sunia siusiała pod siebie nawet na śpiku z tego powodu była obcja żeby nawet uśpić nawet tylnie nogi miała żółte od moczu,życzę jej powodzenia ale jeśli siusia u kogoś w domu to czarno to widzę,mi by to nie przeszkadzało ale wiadomo jacy są ludzie. Quote
zeberka4 Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 i jak przyszła już odpowiedź względem tego Azorkowego klonika? Quote
ata Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 To maleństwo wygląda na ślepe... ten długowłosy, jakby miało dużego guza pod szyją.... Quote
aldira Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 sa zainteresowani ludzie tymi pieskami? na stronie 75 tutaj na wątku jest jamniki szorstkowłosy czarny i brąz gładki śliczny sa jeszcze w schronisku? Quote
ms_arwi Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Z tego co wiem, wszystkie jamnisie sa w adopcji :) Quote
Macia Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Ja niestety chyba nie dam w tej chwili rady pomóc choć nie wiem czy wolontariusze są jeszcze potrzebni? Pewnie tak. Ogólnie rzecz biorąc ja studiuje w Poznaniu na weekendy wracam do Leszna gdzie też jestem wolontariuszką. Z drugiej strony bardzo chętnie bym pomogła. Tylko jak by to miało wyglądać? Ja przyszły tydzień mam wolny potem też (oprócz dwóch dni - egzaminy). Myślę, że postarałabym się wygospodarować czas tylko nie regularnie. Dodatkowo mogę brać (jeśli jest taka potrzeba) po jednym szczeniorku na DT. Nie wiem czy w Poznaniu tak się robi w Lesznie w obawie przed chorobami wszystkie szczeniaki mają trafiać do mnie. W ciągu ok. 8 miesięcy miałam 12 tymczasów z czego 10 to były szczeniaki (w tym raz suka z trzema 10 dniowymi małymi). Oczywiście wszystkie są już w nowym domku. Dodam, że sama mam 4 psy (Bernardyn, Husky, Czechosłowacki Wilczak - kaleka i kundelek ze schroniska). W Lesznie zajmuję się (wraz z innymi) wyprowadzaniem psów (wszystkich), organizowaniem Dni Otwartych oraz wcześniej komitetem, który założyłyśmy, by zbierać na sterylki, a teraz zakładamy stowarzyszenie. Mamy też dobry kontakt z mediami w naszym regionie, ale też z np. TVP Poznań. Skoro już mieszkam w Poznaniu to w miarę możliwości mogę wygospodarować czas. Jeśli mogę w czymś pomóc piszcie. Aha nie wiem czy to ważne, ale mam 20 lat (żeby nie było wątpliwości). Quote
ms_arwi Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 W Poznaniu szczeniaki nie trafiaja na DT niestety. Przechodza kwarantanne jak wszystkie inne psy. Pocieszenie jest takie, ze szczeniaki blyskawicznie domki znajduja. Co do pomocy, to w Poznaniu nie bardzo jest gdzie wyprowadzac psy - owszem jest wybieg, ale nie za duzy. I jesli juz jedziemy tam, to staram sie brac amstaffy na wybieg, wtedy trzeba pojedynczo. Z pomocy to na pewno warto zajac sie owczarkowatymi, bo jest ich faktycznie sporo, a szanse na adopcje same z siebie maja nikle... Quote
Macia Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 U nas też nie ma wybiegu. Przede wszystkim wyciągamy psy lub wchodzimy do boksów, by sprawdzić jakie te psy są. Co od ew. pomocy jak miałoby to wyglądać? Mogłabym pomóc przy owczarkach czemu nie. Mam też pytanie co do psów. Czy są one wydawane na DT? Czy w ogóle się tego nie robi? My np. staramy się jeśli nie ma takiego psa jak ktoś chce u nas to sprawdzamy inne schroniska. Niedawno np. dziewczyna szukała suczki amstaffa. Ja co tydzień wracam do Leszna więc miałabym możliwość dowiezienia. Więc stąd moje pytanie czy taki pies zostałby wydany czy to jest zbyt ekstremalne dla schroniska w Poznaniu? Wiem, że piszę trochę chaotycznie, ale akurat mam ciężki dzień więc proszę o wybaczenie ;). Quote
marta23t Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 po odpowiedniej konsultacji możemy psiaka na dt załatwić ale po znalezieniu domku konieczna jest umowa z nowym właścicielem i przerejestrowanie psa / chipa psa/ na nowego Pana. nie będzie kłopotu z dt ale musza to być domki odpowiedzialne, żeby żadnych kłopotów nie było.... Quote
Macia Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Mi raczej chodziło czy nie ma problemu z tym, że pies zostałby zabrany ze schroniska przeze mnie i dowieziony do nowych właścicieli. Oczywiście z umową itp. Po prostu u nas w przytulisku w takiej sytuacji umowa jest wypisywana jako mój tymczas, a dalej ode mnie jest druga umowa dla nowych właścicieli. Oczywiście w grę wchodzą tylko odpowiedzialni ludzie. Zresztą staramy się utrzymać kontakt i bezwzględnie jest wizyta poadopcyjna. Przepraszam, że tak motam, ale to chyba nie mój dzień... Quote
Finetta Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Nakarm psa Ruszyła nasza akcja pomocy schroniskom w Polsce: Nakarm psa z Szerlokiem. Wystarczy kliknąć w przycisk na stronie ogłoszenia z psem biorącym udział w akcji – im więcej klików, tym szybciej wypełni się jego wirtualna kość! Po napełnieniu kości wyślemy do schroniska karmę, która starczy psu na dwa miesiące. Do wykarmienia jest 50 głodnych psów, które czekają na Wasze kliknięcia. Potrzeba dużo klików, dlatego przesyłajcie informacje o akcji swoim znajomym: na Facebooku, Naszej-klasie i Gadu-Gadu. Patronat nad akcją objął miesięcznik Pies, Fundacja All For Planet i Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami. Więcej szczegółów na temat akcji znajdziecie tutaj oraz na stronie fanów Szerloka na Facebooku. Nakarm psa z Szerlokiem potrwa od 8 do 28 czerwca 2010 r. Zachęcamy do przyłączenia się do akcji i klikania w przycisk – codziennie! http://szerlok.pl/nakarm_psa/?utm_source=newsletter6&utm_medium=email&utm_campaign=nakarm%2Bpsa W akcji Nakarm psa z Szerlokiem biorą udział także psy ze schroniska w Poznaniu -pomóżcie im ! Kliknac można raz dziennie na jednego wybranego psa. Jeśli wasz pies jest już nakarmiony, klikajcie na innego -chcemy nakarmic WSZYSTKIE psy. Quote
marta23t Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 buba44 napisał(a):słuchajcie mam już kilka psów uratowanych ale słyszałam że w schronie był niedawno buldog francuzki gdyby była możliwość proszę o wiadomość chętnie zaadoptujęjest buldożka suczka do adopcji Quote
Paulina87 Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Wiesz coś więcej na temat tej buldożki? Masz może zdjęcia? Quote
snuszak Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 a dziś Marta przywiezie do mnie małe cudeńko ze schronu :loveu: na tydzień czy dwa bo później pojedzie do DT, gdyby nasza Tosia z poznania też coś znalazła byłoby cudownie, odwiedzajcie Tosię, z Marta ją zabierałyśmy jakiś czas temu, jest w DT, taka kochana staruszka u mnie w podpisie Quote
ms_arwi Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Paulina87 napisał(a):Wiesz coś więcej na temat tej buldożki? Masz może zdjęcia? Starsza sunia. Tyle wiem. Quote
ms_arwi Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Mamy tez wspanialego kaukaza gdyby ktos byl zainteresowany :D Quote
ms_arwi Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Mamy tez takie cudo. Mlodziutkie, przyjazne :) Tylko nie wiadomo dlaczego nikt nie chce :-( Quote
ona_ja Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 ja bylam w zeszlym tyg w schronisku i widzialam te pieseczki. Ten obok tego dalmatynczyka jest przecudowny. Tylko troche duzy. Psiak jeszcze mlody bo sie pytalam, od kwietnia w schronisku. Ale jest przeslodki tylko pieszczoty mu w glowie. Quote
wujek & ciocia Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 snuszkak napisał(a):a dziś Marta przywiezie do mnie małe cudeńko ze schronu :loveu: na tydzień czy dwa bo później pojedzie do DT, gdyby nasza Tosia z poznania też coś znalazła byłoby cudownie, odwiedzajcie Tosię, z Marta ją zabierałyśmy jakiś czas temu, jest w DT, taka kochana staruszka u mnie w podpisie pozdrowienia dla "krajanki" z Puszczykowa :) Quote
Paulina87 Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Buldożce już kombinują jakiś DT dziewczyny z adopcji buldożków.`````````` Quote
snuszak Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 wujek & ciocia napisał(a):pozdrowienia dla "krajanki" z Puszczykowa :) a witam witam i również pozdrawiam :) pomoc w puszczykowskim schronie zawsze też nam się przyda :) Quote
Recommended Posts