marta23t Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 jamnik szorstkowłosy ma dom. dzięki Bogu bo był ciapa i męczyły go inne psy. została sunia czarna babcia długowłosa- boska, kontaktowa- Hania wstawi zdjęcia i babcia ruda krótkowłosa. do tego sporo jamnisiowatych mixów. jak Hania wstawi foty musimy je zgłosić do dziewczyn od jamników. Quote
marta23t Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 nie widziałam dziś pudliszona:(do adopcji nie ;poszedł to pewne. :shake: mam nadzieję, ze siedział w budynku albo zaszyty w budzie. Quote
eduso Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 dzis wieczorem wrzuce wszystkie zdjecia, ktore zrobilam. Quote
marta23t Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Dzięki:) napiszę komentarze do psiaków chociaż skrótowe info- o tych o których coś wiem:) Quote
ata Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 eduso napisał(a):dzis wieczorem wrzuce wszystkie zdjecia, ktore zrobilam. Wieczorem, to znaczy o której godzinie;) Quote
eduso Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Kurcze, przepraszam, ze tak dlugo to trwa, ale mam problemy z kompem i ze zmniejszaniem zdjec. Mam nadzieje, ze przed 12 uda mi sie je tutaj wkleic... mam strasznie zawirusowany komp :/ Quote
eduso Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Zdjęcia już są, wkleiłam je na swoją Picasę : http://picasaweb.google.pl/HaniaEdi/Schron?authkey=Gv1sRgCI7276mw14SCJw# Quote
Onaa Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Z którego schroniska to są pieski ? Bo widzę tam dwa kudłaczki. Quote
farmerka63 Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Jakie pięknoty.... Ten zamyślony biszkoptowy kudłaczek...i mała goldenka....i sędziwa długowłosa jamnisia .WSZYSTKIE . Każdy z tych psiaków przyciąga wzrok i czaruje :) Quote
ms_arwi Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 farmerka63 napisał(a):Jakie pięknoty.... Ten zamyślony biszkoptowy kudłaczek...i mała goldenka....i sędziwa długowłosa jamnisia .WSZYSTKIE . Każdy z tych psiaków przyciąga wzrok i czaruje :) takich czarujacych jest tam o wiele wiecej! potrzeba wiecej chetnych do pracy i podzialu jakiegos "obowiazkow" Quote
ms_arwi Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Potrzebne sa deklaracje dla suni przebywajacej w poznanskim schronisku: http://www.dogomania.pl/threads/180739-Pi%C4%99kna-roztrz%C4%99siona-pitbullka-red-nose-z-Poznania-potrzebuje-deklaracji! Sunka byla juz 4 razy w adopcji, za kazdym razem wracala bo ludzie nie radzili sobie z nia. Jedyna jej szansa na normalny dom jest szkolenie pod okiem profesjonalisty. Prosze pomozcie pokazac jej jak zyc... Quote
eduso Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 [quote name='marta23t']jamnik szorstkowłosy ma dom. dzięki Bogu bo był ciapa i męczyły go inne psy. została sunia czarna babcia długowłosa- boska, kontaktowa- Hania wstawi zdjęcia i babcia ruda krótkowłosa. do tego sporo jamnisiowatych mixów. jak Hania wstawi foty musimy je zgłosić do dziewczyn od jamników. Marta - jezeli chodzi o krotkowlosa, biszkoptowa jamniczke to mam tylko takie, malo wyrazne zdjecie : Quote
eduso Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 [quote name='Dogo07']A co to za kudłata sunieczka ? Ona duża jest ? O tą chodzi: http://picasaweb.google.pl/HaniaEdi/Schron?authkey=Gv1sRgCI7276mw14SCJw#5470486856301055538 ? Nie, ona nie jest duża. Quote
Onaa Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 [quote name='eduso']O tą chodzi: http://picasaweb.google.pl/HaniaEdi/Schron?authkey=Gv1sRgCI7276mw14SCJw#5470486856301055538 ? Nie, ona nie jest duża. A jakiej wielkości ? Bo z wyglądu przypomina briarda. Od dawna w schronisku ? Wiadomo coś o niej ? Quote
marta23t Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 ta sunia jest jak większy shih tzu. to białe - kudłate / nie pamiętam czy on czy ona ale to jest do sprawdzenia na stronie chronu też maleństwo. bardzo pilnie zależy mi na jamnisiach : ta długowłosa czarna starowinka jest boska i rudzielec. jest jeszcze czarno-podpalana / na sonie schronu poznańskiego/. pilny jest też ten kudłaty / co siedzi z rudą szczeniorką/ o ludzkich oczach-- pomału kleka mu psychika:( KTO POMOŻE POROBIĆ OGŁOSZENIA?????????? Quote
Onaa Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 [quote name='marta23t']ta sunia jest jak większy shih tzu. to białe - kudłate / nie pamiętam czy on czy ona ale to jest do sprawdzenia na stronie chronu też maleństwo. bardzo pilnie zależy mi na jamnisiach : ta długowłosa czarna starowinka jest boska i rudzielec. jest jeszcze czarno-podpalana / na sonie schronu poznańskiego/. pilny jest też ten kudłaty / co siedzi z rudą szczeniorką/ o ludzkich oczach-- pomału kleka mu psychika:( KTO POMOŻE POROBIĆ OGŁOSZENIA?????????? Który kudłaty ? Quote
marta23t Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 ms_arwi napisał(a):takich czarujacych jest tam o wiele wiecej! potrzeba wiecej chetnych do pracy i podzialu jakiegos "obowiazkow" Masz jakieś konkretne propozycje? jakiś pomysł na to? możnaby się spotkać i zrobić jakiś ,,plan działania,, żeby to miało ręce i nogi:) Quote
marta23t Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 http://lh6.ggpht.com/_DYlsF7TQ9To/S-sTAmhcvUI/AAAAAAAAC8Y/AMZmeYnZqi4/s128/28.jpg ten:( Quote
marta23t Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 ma około roczku półtora. strasznie miziasty, taki trochę ,,collowaty,,. na początku był strasznie skory do zabaw i optymistyczny. teraz gryzie kraty i próbuje wyść- pomału wysiada od tego zamknięcia. jest mniejszy od colliego ale dość podobny z umaszczenia i ,,grzywy,, na piersiach. Quote
marta23t Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 i moja faworytka - strasznie miziasta suńka, ma 10 latek jest przecudowna. ma zdeformowaną szczękę- musiało ją wiele złego spotkać ale i tak jest przecudowna dla ludzi. Quote
Soema Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Może by go zgłosić DR Lucy? Może chociaż ogłoszą... Quote
ms_arwi Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 marta23t napisał(a):Masz jakieś konkretne propozycje? jakiś pomysł na to? możnaby się spotkać i zrobić jakiś ,,plan działania,, żeby to miało ręce i nogi:) Psiakow w poznanskim schronisku jest ponad pol tysiaca. Trudno zajac sie wszystkimi, zwlaszcza jesli ma to dzialac chaotycznie... A poki co niestety po czesci tak jest. Moze przy podziale udaloby sie to usystematyzowac. Moze podzielic sie psiakami, znalezc wiecej osob, moze zainteresowanych dobrem zwlaszcza konkretnego "typu" psiaka. Ja staram sie ogarniac asty, to bardzo trudne adopcje, nielatwe psy. Jest ich w schronisku z 15. Niemniej spotkam sie bardzo chetnie :) Quote
marta23t Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 jak będziesz jechała do schonu daj mi proszę znać. jakby mnie na dogo nie było to napisz smsa: 660-45-20-20 spotkamy się w schronie i pogadamy. ja chyba wzięłabym się za staruszki i ciężkie przypadki - takie co normalnie, w schronie domu nie znajdą. młode psiaki, szczeniory szybko mają domki / na szczęście:)/ Quote
Recommended Posts