Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pewnie ms_arwi zaraz tu napisze, ale nie umiem wysiedzieć. W schronisku na kwarantannie są 2 psy, które moim zdaniem potrzebują pilnej pomocy! Jest sunia, ratlerkowata. Praktycznie pozbawiona sierści, skóra jakby skorupa, twarda i pofałdowana, rany na głowie, jedno oko przymróżone.
I ON-ek, też z problemami skórnymi, wyłysiały ale nie aż tak bardzo jak sunia.

ms_arwi ma zdjęcia bo mi w połowie wizyty padł aparat.

Zdjęcia pudelki mam wstawię jak podładuję aparat, w biurze dowiedziałam się, że te sztywne łapki to pewnie związane z wiekiem. Suczka ma zaawansowaną zaćmę.

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I ten oto wspaniały misiek, który z pewnością powinien przybrać na wadze... Może na zdjęciach tego nie widać, ale straszna chudzinka z niego. Bardzo przyjaźnie nastawiony :)

Posted

Nic nie wiemy... wiemy, ze jest na kwarantannie, zawsze mozna zadzwonic do schroniska i zapytac o nia, jest na kwarantannie w boksie o numerze 3. Watek jak najbardziej potrzebuje, ale najlepiej najpierw zadzwonic i zapytac o nia pracownikow schroniska. Sfotografowalysmy ja przy okazji fotografowania wszystkich ASTow w schronisku (bo to asty byly dzis moim glownym celem). Potem wrzuce jeszcze kilka innych psiakow, bardzo fajnych ONkowatych i ONkow. Swoja droga, ONkow i ASTow jest tam bardzo duzo! Wiec moze ktos od ONkow przejalby ich temat w poznanskim schronie. Zdjecia wszystkich ASTow trafia bezposrednio na watek o bullowatych.

Posted

o matko jaka bidulka, słuchajcie jest DT dla pudelka tylko potrzeba karmy i ewentualnie pokryć koszty leczenia.
Mnie i Marcie mówili że jest to pudel a nie pudelka, to co jak to w koncu jest?

Posted

[FONT=&quot]Kolejna porcja fotek ze schroniska.
Tym razem husky... Moze jest tutaj ktos od husky/malamutow to sie nim zajmie... Niestety w sprawie huskiego trzeba by dzwonic do schroniska i sie dowiadywac. Wiem tylko, ze bronil bardzo miski...

[/FONT]

Posted

Energy napisał(a):
Mam prośbę, jak ktoś będzie w schronisku o sprawdzenie czy pudelek nie ma tatuażu, tak na wszelki wypadek. No i czy to psiak czy suczka.

Najlepiej zadzwon do schronu i ich zapytaj - na pewno beda to wiedziec. Wiedza tez, ze na pudelka zwrocilo sie wiele oczu i ma szanse.

Posted

Mam propozycje - jako, ze w schronisku w Poznaniu jest mnostwo pieknych i potrzebujacych psiakow i jako, ze schronisko nie jest w stanie ich samo oglaszac, moze podzielic sie psiakami, o ktorych cos wiemy, ktorych zdjecia mamy i porobic im ogloszenia wszedzie. Jesli chodzi o wiecej informacji na temat psow, ktore mamy zamiar oglaszac, to sugeruje, zeby zadzwonic do schroniska i zapytac o bardziej szczegolowe informacje dotyczace oglaszanego psa. Jestem pewna, ze chetnie udziela informacji do ogloszen. Ja postaram zajac sie ich ASTkami - 5 marca jade zeby dowiedziec sie o nich jak najwiecej od pana zajmujacego sie nimi w schronisku. Moze sa chetni do wziecia na siebie kwestii ktorego z psow, ktorego zdjecie wkleilam na forum?

Posted

husky broni miski to fakt, a tak to bardzo miły jest, cudo z jednym oczkiem niebieskim a drugim brazowym obskoczylo z innymi słabsza mloda długowlosa onke - jeszcze szczeniak z 6 miesiecy wiec moze byc zadziorny, ale byly pewne siebie bo dzialaly w grupie

dziwi mnie jedynie fakt tam małej liczby osob z poznania chetnych do pomocy

huskiego wkleilam na szpice w potrzebie ale tylko zdjecie, trzeba by na ich wlasne forum chyba wrzucic

Posted

Poznan to takie duze miasto, a tak malo osob chetnych zeby konkretnie pomoc??? Tam jest mnostwo psiakow, cudownych psiakow, potrzebuja ogloszen... Zdjecia moge robic ja, Paulina. Informacje o konkretnych psach tez moge uzyskac. Wiec jak? Ktos chetny do pomocy w ogloszeniach?

Posted

Paulina trochę przegapiłam swoją wiadomość:( nie wchodziłam parę dni na dogo / problemy zdrowotne/. wybieram się do schronu jutro - jeśli Pani w sprawie pudelki przyjedzie- trzymajcie kciuki. właśnie teraz i ja zgłupiałam czy to ona czy on ale wydaje mi się że panna....hmmmmm...sama już nie wiem. jutro rano zadzwonię i zapytam. widzę, że nowe psy do schronu przybyły:(
Kasia tak jak Ci mówiłam jeśli ten dt weźmie pudelkę to w razie czego pokryję koszty weta;)

Posted

więc trzymamy kciuki za pudelkę/pudla, gdy Pani przyjedzie i się zdecyduje pójdzie do fryzjera i pojedzie do domku :):) Marta oczywiście pogada i wybada Pania.

Posted

pudel nie pudelka to już pewne że pies a nie suczka bo gadałam z schronem. Państwo już w drodze - mam nadzieję, że zdążą do 15 bo po 3 do schronu nie ma wejścia:( Pani mówiła, że obejrzą pieska - przemyślą i przyjadą po niego jeszcze raz. mam nadzieję, że tak ich zauroczy, że wezmą go od razu. jeśli nie to mam dogadane że odbiorę go ze schronu- załatwię fryzjera itd i potem odbiorą go ode mnie z domu.
w Poznańskim schronie jest....YORK!!!!!!!!!!!!!!!SUNIA. A przynajmniej ma b. dużo z yorka daję linka do fotki:http://schronisko.com/galeria.php?id=935

Posted

Witam, przepraszam że napiszę nie na temat ale pilnie potrzebuje kogoś do sprawdzenia domu w Poznaniu. Byłaby bardzo wdzięczna za pomoc:) proszę o kontak z góry dziękuje, moje gg 3886784 lub na dogo

Posted

ja też nie widziałam ale ponoć to nowy pies, Państwo w sprawie pudelka byli, zastanowią się i dadzą znać w ciągu dnia dwóch, to wiem od MArty, może ona napisze więcej