Paulina87 Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 Ninka jesteś wolontariuszką w Poznańskim schronisku? Napisz proszę jak teraz wygląda tam wolontariat. Pisałaś, że nie możesz wchodzić do szpitala i na kwarantanne... czy wolontariusze nie mają w ogóle tam wstępu? Quote
Ninka Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 nie jestem wollonariuszka, gdyz wolontariat dziala tam w godzinach 8-12. Normalni ludzie w tych godzinach, pracuja, ucza sie, albo spia... Quote
Paulina87 Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 Ja akurat byłam tam wolontariuszką w zeszłe wakacje, na szczęście udawało mi się godzić pracę z wolontariatem. Quote
Ninka Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 tylko pozazdroscic. a takim razie wiesz najlepiej jak tam jest. moze podzielisz sie doswiadczeniami? Quote
Paulina87 Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 Co do doświadczenia to było o tym pisane już na forum... nie wiem czy czytałaś wątki Peppera czy też Pixie. W każdym bądź razie mam nadzieję, że teraz w schronie dzieje się lepiej. Czy jest już nowy kierownik? Quote
xxxx52 Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 agaga21-skontaktuj sie z p.Jezyk (schronisko w Przyborowku),mysle ,ze pozyczy boks do transprtu duzego psa Quote
agaga21 Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 xxxx52 napisał(a):agaga21-skontaktuj sie z p.Jezyk (schronisko w Przyborowku),mysle ,ze pozyczy boks do transprtu duzego psa dziękuję, już załatwiłam;) oris pożyczy klatkę. Quote
Ninka Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Dziewczyny, chodzcie prosze zobaczcie i poczytajcie o moim drugim podopiecznym!!! PON-pies z reklamy!!! SZUKA DOMU!!! Poznań Pilnie szukam jemu domku, bo bied w kolejce masa!!! A i jemu ten jeden jedyny ludz koniecznie potrzebny!!! Quote
halbina Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 coś mało cioteczek na dogo... wakacje czy cuś?... a psiaków w potrzebie raczej przybywa niż ubywa... :roll: Quote
zmora0 Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Wakacje, wyjazdy, dogomaniaków ubywa, a porzuconych psów przybywa. Przeciez psa na wakacje brać?! Czyste Szaleństwo! :roll: lepiej go zostawic uwiazanego do drzewa przecież.. Quote
agaga21 Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 cioteczki, może któraś z was mogłaby zaglądać do "minipseudoprzytuliska" w puszczykowie pod poznaniem? sytuacja na dzień dzisiejszy wygląda tak, że jest tam AŻ(!!!)6 psów a garnki na wodę suche a po napełnieniu ich psy rzucają się żeby się napić. jedzenie to zlewki z pobliskiego szpitala(można znaleźć w misce na jedzenie torebkę po herbacie ekspresowej, folię w jedzeniu...) boksy nie posprzątane oczywiście. ania z poznania jak jest w polsce to jeździ tam , zawozi karmę, nalewa wodę, czasami saint tam sprząta ale rzadko ma czas by tam jeździć. teraz ania wyjeżdża z polski na 2 tygodnie i juz pewnie nikt nie napełni psich misek:shake: a na pewno nie codziennie. ania ma taką pracę, ze kursuje co ok.1-2 tygodnie za granicę i przez ok. tydzień-dwa jej nie ma i wtedy nikt psiakom nie pomoże. Quote
Saint Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Aktualnie rzeczywiście nie bardzo mam czas. Tak będzie gdzieś do połowy lipca - może do końca pierwszego tygodnia. Rzeczywiście - tam przydałaby się pomoc.. Najlepiej w celu zamknięcia tego miejsca.. ;) Quote
GoniaP Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Skontaktujcie się z Fundacją Animalia (Supergoga). Z tego co wiem, oni tam jeżdżą. Quote
GoniaP Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Saint napisał(a):Ależ jesteśmy w stałym kontakcie.. ;) To fajn ie, tylko gdzie choćby ta woda w miskach? Quote
Saint Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Uwierz mi, że też chciałbym to wiedzieć. Gdzie woda w miskach.. Albo np. co robią jakieś deski w psim boksie.. albo np. dlaczego pies jak już ma wodę to są w niej glony.. albo np. dlaczego wyciągam psu torebkę z herbatą i bułkę w worku foliowym z garnka w którym rzekomo jest jedzenie.. albo np. dlaczego siano w boksie to tykająca bomba biologiczna.. Quote
GoniaP Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Saint napisał(a):Uwierz mi, że też chciałbym to wiedzieć. Gdzie woda w miskach.. Albo np. co robią jakieś deski w psim boksie.. albo np. dlaczego pies jak już ma wodę to są w niej glony.. albo np. dlaczego wyciągam psu torebkę z herbatą i bułkę w worku foliowym z garnka w którym rzekomo jest jedzenie.. albo np. dlaczego siano w boksie to tykająca bomba biologiczna.. Prawo jest do d...., ale jest. Może trzeba wstrząsnąć władzami??? Tak się składa, że mam stamtąd sukę, w momencie jej zabierania, miała w dziurawej misce ziemniaki i.... winogrona. Oraz brzuch pełen glist i tasiemców, oraz innych, bliżej niezidentyfikowanych robali. Quote
agaga21 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 ponawiam prośbę...dostałam namiar na pw na jedną osobę, która ewentualnie mogła by zaglądać do puszczykowa ale niestety nie da rady. teraz jest tak duszno a psiakom nie ma kto wody zazwyczaj nalać. ania wyjechała i do niedzieli chyba nikt tam nie zajrzy....:shake: może któraś z cioteczek mogła by choć raz czy dwa w tym tygodniu tam podjechać i zobaczyć czy psiaki mają coś w garnkach...? Quote
agaga21 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 [quote name='Saint']ale przecież my z Linką zajrzymy.. :roll:[/quote] wiem ale chyba raz lub dwa z tego co ania mi mówiła...czy będziecie codziennie?:cool3: Quote
Saint Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 [quote name='agaga21'] teraz jest tak duszno a psiakom nie ma kto wody zazwyczaj nalać. ania wyjechała i do niedzieli chyba nikt tam nie zajrzy....:shake:[/quote] ale przecież my z Linką zajrzymy.. :roll: Quote
irysek Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 a mozna gdzies zobaczyc zdjecia szczeniakow, ktore szukaja dt. watek jest troche dziwny, niby o szczekach, a pisane jest tu o wszystkim. czy na ktorejsc stronie watku sa zdjecia szczeniakow? Quote
xxxx52 Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Kudlaty 10-letni piesek,po odwiedzinach u fryzjera znalazl w Niemczech nowych opiekunow:loveu: Quote
irysek Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 dla ulatwienia przekleje tutaj i ninka wklej to na pierwsza strone, wtedy ludziom nowo wchodzacym na watek bedzie latwiej sie zorientowac co i jak. szczeniak nr 1 szczeniak nr 2 szczeniak nr 3 szczeniak nr 4 szczeniak nr 5 szczeniak onek Quote
Recommended Posts