Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ninka jesteś wolontariuszką w Poznańskim schronisku? Napisz proszę jak teraz wygląda tam wolontariat. Pisałaś, że nie możesz wchodzić do szpitala i na kwarantanne... czy wolontariusze nie mają w ogóle tam wstępu?

Posted

Co do doświadczenia to było o tym pisane już na forum... nie wiem czy czytałaś wątki Peppera czy też Pixie. W każdym bądź razie mam nadzieję, że teraz w schronie dzieje się lepiej. Czy jest już nowy kierownik?

Posted

xxxx52 napisał(a):
agaga21-skontaktuj sie z p.Jezyk (schronisko w Przyborowku),mysle ,ze pozyczy boks do transprtu duzego psa

dziękuję, już załatwiłam;)
oris pożyczy klatkę.

Posted

Wakacje, wyjazdy, dogomaniaków ubywa, a porzuconych psów przybywa. Przeciez psa na wakacje brać?! Czyste Szaleństwo! :roll: lepiej go zostawic uwiazanego do drzewa przecież..

Posted

cioteczki, może któraś z was mogłaby zaglądać do "minipseudoprzytuliska" w puszczykowie pod poznaniem?
sytuacja na dzień dzisiejszy wygląda tak, że jest tam (!!!)6 psów a garnki na wodę suche a po napełnieniu ich psy rzucają się żeby się napić. jedzenie to zlewki z pobliskiego szpitala(można znaleźć w misce na jedzenie torebkę po herbacie ekspresowej, folię w jedzeniu...) boksy nie posprzątane oczywiście.
ania z poznania jak jest w polsce to jeździ tam , zawozi karmę, nalewa wodę, czasami saint tam sprząta ale rzadko ma czas by tam jeździć.
teraz ania wyjeżdża z polski na 2 tygodnie i juz pewnie nikt nie napełni psich misek:shake: a na pewno nie codziennie.
ania ma taką pracę, ze kursuje co ok.1-2 tygodnie za granicę i przez ok. tydzień-dwa jej nie ma i wtedy nikt psiakom nie pomoże.

Posted

Aktualnie rzeczywiście nie bardzo mam czas.
Tak będzie gdzieś do połowy lipca - może do końca pierwszego tygodnia.
Rzeczywiście - tam przydałaby się pomoc..
Najlepiej w celu zamknięcia tego miejsca.. ;)

Posted

Uwierz mi, że też chciałbym to wiedzieć.
Gdzie woda w miskach..
Albo np. co robią jakieś deski w psim boksie..
albo np. dlaczego pies jak już ma wodę to są w niej glony..
albo np. dlaczego wyciągam psu torebkę z herbatą i bułkę w worku foliowym z garnka w którym rzekomo jest jedzenie..
albo np. dlaczego siano w boksie to tykająca bomba biologiczna..

Posted

Saint napisał(a):
Uwierz mi, że też chciałbym to wiedzieć.
Gdzie woda w miskach..
Albo np. co robią jakieś deski w psim boksie..
albo np. dlaczego pies jak już ma wodę to są w niej glony..
albo np. dlaczego wyciągam psu torebkę z herbatą i bułkę w worku foliowym z garnka w którym rzekomo jest jedzenie..
albo np. dlaczego siano w boksie to tykająca bomba biologiczna..

Prawo jest do d...., ale jest. Może trzeba wstrząsnąć władzami???
Tak się składa, że mam stamtąd sukę, w momencie jej zabierania, miała w dziurawej misce ziemniaki i.... winogrona. Oraz brzuch pełen glist i tasiemców, oraz innych, bliżej niezidentyfikowanych robali.

Posted

ponawiam prośbę...dostałam namiar na pw na jedną osobę, która ewentualnie mogła by zaglądać do puszczykowa ale niestety nie da rady.

teraz jest tak duszno a psiakom nie ma kto wody zazwyczaj nalać. ania wyjechała i do niedzieli chyba nikt tam nie zajrzy....:shake:
może któraś z cioteczek mogła by choć raz czy dwa w tym tygodniu tam podjechać i zobaczyć czy psiaki mają coś w garnkach...?

Posted

[quote name='agaga21']
teraz jest tak duszno a psiakom nie ma kto wody zazwyczaj nalać. ania wyjechała i do niedzieli chyba nikt tam nie zajrzy....:shake:[/quote]

ale przecież my z Linką zajrzymy.. :roll:

Posted

a mozna gdzies zobaczyc zdjecia szczeniakow, ktore szukaja dt. watek jest troche dziwny, niby o szczekach, a pisane jest tu o wszystkim. czy na ktorejsc stronie watku sa zdjecia szczeniakow?

Posted

dla ulatwienia przekleje tutaj i ninka wklej to na pierwsza strone, wtedy ludziom nowo wchodzacym na watek bedzie latwiej sie zorientowac co i jak.

szczeniak nr 1

szczeniak nr 2

szczeniak nr 3

szczeniak nr 4

szczeniak nr 5

szczeniak onek